עגינה ברדינג

עצומה3

New member
עגינה ברדינג

לכל חברי השייטים שלום רב,

אתמול יצא מכתב לרספ"ן בו נפרשו התנגדויותינו לאיסור הכניסה והעגינה. כל הטיעונים נתמכו באסמכתאות משפטיות. רספ"ן העבירה את מכתבי ליייעוץ משפטי. במקביל ביקרתי היום ביחידת השיטור הימי בתל אביב. משיחה עם אנשי המשטרה הבנתי שהם כבר עמדו על הבעיתיות של ההודעה לימאים מס' 05/2014 ונאמר לי, באופן לא רשמי שהם לא מסלקים יותר את העוגנים במקום. כן הופניתי על ידם למפקד מחוז ת"א ניצב סאו בענין זה וכך עשיתי. להערכתי, ההודעה לימאים הנ"ל אינה מחייבת אותנו. עם זאת אינני קורא לאיש להסתמך על הערכתי זו עד אשר תתקבל תשובה ממשטרת ישראל ומרספ"ן. אישית אעגון במקום אבל במרחק מהגשר, שם אזור הסכנה. הייתי ברצון מעביר את מכתב הפניה לרספ"ן ולמשטרה אם מישהו יואיל להסביר לי איך מעבירים בפורום זה מכתב בני מספר עמודים.

רון שלם - יאכטה טניה

מטש2

New member
רידינג : לעגון כן, לשחות לא.

אישית איני רואה בעיה בעגינה ברידינג. האחיזה של העוגן טובה ולעגינה קצרה ושקטה זה בהחלט אופציה.
(יש כמובן בעיות תמרון - בעיקר לסירות גדולות - המעגנה יחסית קטנה וצריך לפעול לאט ובזהירות, שובר הגלים לא נבנה כדי שייתנגשו בו.)

ולגבי שחייה - כאן כולנו צריכים לגלות אחריות. כולנו יודעים שהיתה תאונה מחרידה לפני מספר חודשים, וירידה למיים בתוף המעגן אינה מומלצת, וגם אם השוחים הם רק ליד הסירה זה מקבע מצב של "מותר לשחות" לאחרים שלא מודעים לסכנה. ההמלצה האישית שלי : לא לרדת למיים ברידינג.

למעלה