עגילים

galizoe

New member
עגילים

מה דעתכן/ם : בת שנתיים ו-5 (בוגרת להפליא ומגונדרת עוד יותר) מבקשת כבר תקופה עגילים. כבר לא מסתפקת בעגילי מדבקה שנופלים כל הזמן. תמיד אמרתי ש'כשתבקש-אעשה', אבל חשבתי שזה יקרה בגיל 5-6 לא כ"כ מוקדם. הדאגה העיקרית שלי היא מזיהום, כשמשחקת בארגז חול וכד' או שתשחק בהם ותגרום לגירוי...

hagaram

New member
מבאס... מודה שהייתי עושה הכל כדי

להימנע מהעניין...

לא הייתי עושה נקודה. כמו עוד המון

דברים אחרים שהיא מבקשת מאד יפה, אבל לדעתי לא טובים לה ולכן אני מסרבת.

לא בכלל. בגיל שציינת. אם גל תרצה

בגיל בית הספר אני אדון איתה בנושא בצורה שתהיה ברורה לה והיא תהיה מסוגלת להחליט.

lulyK

New member
בגיל שהיא תוכל להתמודד עם הכאב,

לישון עם אזניים נפוחות, להיות מסוגלת לשים לעצמה משחה על האוזניים ולנקות אותן עם אלכוהול. להבין שזה יפריע לה לישון ויציק לה.

galizoe

New member
נשמע קצת קיצוני...

אני מכירה ילדות עם עגילים ללא הבעיות האלה.. נראה שהגיל הפופולרי לחירור הוא סביב 5 (גם אני כילדה קיבלתי עגילים בגן חובה) ואין בעיות. אבל שנתיים וחצי...

lulyK

New member
זה שגיל 5 הוא פופולרי (איפה??)

עדיין לא אומר שהוא הגיל המתאים. זו החלטה שלכם, עניתי לך מה יניע אותי (אין לי בת בכלל ואני עשיתי עגילים בגיל 14 וזה היה אחד הדברים היותר מיותרים שעשיתי, וכן - היה לי מציק וכואב ומבאס).

אמאדובה

New member
מסכימה ../images/Emo45.gif

בתור מי שעשתה עגילים בגיל 12 (יותר נכון, דודה שלי לקחה אותי בלי לשאול את אמא שלי... חצופה כזו), ואח"כ סבלה מאינפקציות, אלרגיות ושאר מרעין בישין, אני מרגישה שזה מיותר לגמרי. בטח בגיל 5 ויותר מזה - בגיל 2.5.

טונטי

New member
דעתי

תבדקי כמה זה נראה לך נכון. זה בדיוק משחק הגבולות האינסופי. אז מה אם בקשה? לדעתך נכון לעשות עגילים בגיל כזה? לפעמים ילד צריך לשמוע: יש דברים שאבא/ אמא מחליטים בשבילך. זה אפילו מרגיע אותם שיש מישהו שלוקח בשבילם החלטות. יחד אם זה, אם ממילא היית עושה לה, לכי על זה. רק קחי בחשבון שילד לא כ"כ יכול לשאת כאב אז יתכן שתשאר עם עגיל אחד לכמה שנים הקרובות....

lulyK

New member
לא הייתי עושה.

תשנו את זה ל"כשתבקש, נעשה, אבל לא לפני גיל X".

galiaS

New member
לא היתי עושה

ילדה בת שנתיים וחצי לא יכולה להבין את המשמעות של חירור גופה. אפשר לענות לה שתעשו לה חורים באזניים כשתגיע לגיל מסוים?

galizoe

New member
אפשר להגיד הכל

והיא כזו ילדה טובה שבטח גם לא תעשה בעיות... זה לא ש'היא לוחצת עלי'. הנטיה שלי היא דוקא כן לעשות לה כי זה יפה וזה יעשה אותה מאושרת. חיפשתי לשמוע מהורים שכן עשו לילדות: באיזה גיל והאם היו בעיות בשעת משחק והשתוללויות... (הכוונה כמובן לצמודים בלבד, אבל בכ"ז כשמתגלגלים בחול/דשא...

דפי26

New member
מצטערת אבל ממש לא אוהבת

עגילים אצל ילדות קטנות,גם אם זה מבחירה שלהן וגם אם לא.

galiaS

New member
נשמע שאת רוצה לעשות לה עגילים

אז אין כאן בעצם התלבטות. אני חושבת שזה מכוער מאד. נשבר לי הלב שאני רואה פעוטה עם עגילים (אני לא מגזימה, ככה אני רואה את זה).

mishi1

New member
כל הסביבה שלכם ואנשים ברחוב

שיראו אותה יזדעזעו. אם אתם מאלה שאכפת להם מה חושבים עליהם (אני כזו, למשל...) הייתי ממליצה לכם לדחות את זה קצת. חוצמיזה-אם ילדה בת 6 תבקש לעשות פירסינד בגבה גם תתנו לה?

האוהבות

New member
אנחנו עשינו חורים באוזניים

עכשיו כשליהי בת 5 והיא ביקשה תקופה ארוכה מאוד. הסברנו לה במה זה כרוך" כאב הניקוב, ניקוי פעמיים ביום של האוזן וכמובן אפשרות של זיהום. היא עדין ביקשה והתמידה בבקשה, החלטנו להענות לה. לאחר הניקוב היא התמידה מאוד בניקוי וסיבוב העגילים ואפילו הזכירה לי מתי צריך לטפל באוזנים. היה לה כמובן ,איך לא, זיהום טיפלנו עם משחה וזה עבר. היא מאושרת. להרבה מהחברות שלה עשיו עגילים, אבל אני לא הסכמתי לפני גיל 5 . ד"א היא הולכת עם עגילי חישוק קטנים מזהב, ובנתיים לא נרשמה בעיה בזמן משחק או כל פעילות אחרת.

lilend

New member
לא הייתי עושה

ובנוסף הייתי מסבירה לה עד כמה שזה כואב. זה אולי יפה (אם כי לא לטעמי)אבל היא עדיין לא בגיל שמצדיק סבל תמורת יופי, עוד יהיו לה הרבה הזדמנויות לכך בגיל מבוגר יותר. את יכולה להסביר לה שאין למעשה הבדל בין עגילים לבין מדבקות- בשני המקרים מדובר על קישוט המקשט את האוזן רק שאחד כואב והשני לא.

למעלה