עגבניות

danaf8

New member
עגבניות

קניתי כמות עצומה של עגבניות (הן נורא זולות ויפות עכשיו...), ואני מחפשת רעיונות מה לעשות איתן.... אשמח למתכונים! תודה

Rebeccan

New member
עגבניות ? מטבוחה, סלט עגבניות קלויות, מרק

עגבניות מיובשות וכו' חפשי שרשור מאתמול על עגבניות מיובשות בסגנון הברון מטבוחה - רשמתי מתכון לפני כמה ימים גם מתכון למרק עגבניות פשוט וטעים רשמתי בעבר

danaf8

New member
אני רוצה דברים שנשמרים

למשל רוטב מוצלח, שאפשר להקפיא

Rebeccan

New member
../images/Emo91.gif פומרלה - יש מתכון בשרשור

נהדר - נשמר שנה לפחות

פוקסי99

New member
ועוד סדנת חריימה

אני מתנצל מכון שאני לא רושם את מה שאני מבשל ולא מחזיק מחברת מתכונים אלה מבשל ברוב המקרים ככל העולה על ראשי יש שינויים אבל לדעתי זה לטובה

פוקסי99

New member
אינגרי חצילים ועגבניות

אנגרי חצילים מאת: פוקסי99ו 13/04/07 | 06:39 תבשיל שכבות חצילים - אנגריי תשתמשי בקציצות שאת הכנת אנגריי חצילים ברוח המתכון של פוקסי מאת: סימונה 5ו 26/01/06 | 14:03 לשיפטה חצי קילו בשר טחון 2 בצלים מגוררים וסחוטים חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה 2 כפות שמן מלח, פלפל כפית בהרט מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות קטנות שמנמנות ומאורכות. לאנגריי חצילים קילו חצילים 2 בצלים גדולים פרוסים 5 עגבניות פרוסות בהרט מלח מיץ מלימון אחד 2 כפות סוכר לפרוס חצילים לפרוסות בעובי אצבע אפשר לטגן חצי טיגון או להבריש בשמן זית ולקלות מתחת לגריל משני הצדדים. מטגנים את הבצלים בשמן עם כפית בהרט בסיר מכוסה עד לצבע שחום זהוב מסדרים בסיר חצי מכמות הבצל המטוגן מעל הבצל את פרוסות החצילים על החצילים את יתר הבצל המטוגן על שכבת הבצל מסדרים את הקציצות ומעל הכל את פרוסות העגבניה בקערית קטנה מערבבים מיץ לימון,סוכר,מלח וכף רסק עגבניות מוסיפים חצי כוס מים ובעזרת כף יוצקים על התבשיל בסיר מביאים לרתיחה מקטינים את האש ומבשלים בערך 45 דקות, טועמים מתקנים תיבול הרוטב צריך להיות חמוץ מתוק וטעים. מגישים עם אורז לבן טעים,טעים בתיאבון

פוקסי99

New member
מטבוחה

1/2 כוס שמן 3 פלפלים חריפים גדולים ובשרניים 3 פלפלים מתוקים 10 שיני שום חתוכים 2 קילו עגבניות חתוכים במנדולינה (אפשר גם 3 קילו אבל אז להוסיף עוד פלפל חריף ופלפל מתוק) כף פפריקה מתוקה מלח להניח בתבנית רדיד אלומיניום ומעליו את הפלפלים גם החריפים וגם המתוקים את התנור על מצב גרים החם ביותר את התבנית בחלק העליון בתנור לאחר כ3 דקות להפוך את הפלפלים עד שישחימו אך לא יתיבשו להוציא מהתנור להעביר לשקית ניילון ולסגור לאחר מספר דקות להוציא מהשקית להניח על קרש חיתוך לקלף את הקליפה לפתוח את הפלפל לצורת לב לגלח עם סכין את הגרעינם והמחיצות ולחתוך לפרוסות דקות לאורך הפלפל לחמם על אש קטנה את השמן בסיר להוסיף את התבלינים והשום לטגן תוך בחישה כ2 דקות להוסיף את הפלפלים הקלויים לעוד כ2 דקות ולהוסיף את העגבניות יחד עם המיצים אשר ניגרו בזמן החיתוך לבחוש הייטב להרים את הלהבה עד שהנוזלים מבעבעים להמשיך לבשל עוד כ5 דקות תוך בחישה להוריד את הלהבה לקטנה לשים מכסה וולבשל כ3 שעות ממליץ כל חצי שעה לבחוש ולהרים את החלק התחתון של התבשיל כלפי מעלה. לאחר 3 שעות להמשיך לבשל עוד כחצי שעה ללא מכסה כדי שהתבשיל יסמיך להוריד מהאש לקרר להעביר לצנצת עם מכסה למקרר לאחר כ3 שעות להנות המטבוחה נשמרת נהדרת במקרר בצנצת סגורה פוקסי

למעלה