עגבניות מרוסקות

ריקי192

New member
עגבניות מרוסקות

היכן ניתן למצוא את העגבניות המרוסקות תוצרת איטליה, שהשתמש חיים כהן במתכון פסטה ראגו

lb22

New member
אולי אולי בטיב טעם

שם אני מוצא הרבה דברים שאין בחנויות אחרות.... הצעה אחרת , תנסי לבדוק איזו חברה הציגה בתערוכת מבשלים הייתה שם חברה איטלקית שחילקה את זה אם אני לא טועה....

n o g a m o o n

New member
סתם שאלה

מה רע בעגבניות מרוסקות תוצרת הארץ שמוצאים בכל סופרמרקט?

peporain

New member
לא מניסיוני האישי - אני לא ניסיתי

עגבניות תוצרת איטליה, אבל כבר קראתי בכמה ספרי בישול שזה יותר מומלץ ויותר אוטנטי. לא חיפשתי במיוחד, אבל אם אתקל - יהיה מעניין לנסות ולהשוות. מניחה שזה בערך כמו פסטה ברילה המקורית מול אוסם - אוסם זה טעים מאוד, אבל ברילה זה הדבר האמיתי.

n o g a m o o n

New member
אוקיי

אוסם לא טעים בכלל וגם ברילה אני לא קונה. מסתבר שכולכם פה איסטניסים ואני קונה פסטה ב-3 ש"ח לחבילה לא משנה החברה. או מכינה לבד. גם עגבניות גידלתי
לא בכמות מסחרית אבל היו טעימות מאד. ☺

juspan

New member
הנה, גם את אנינת טעם

מחכה למישהו שישאל אותך מה רע בפסטה של אסם.
לא צריך לקחת את זה למקום כזה קיצוני, אני בטוחה שגם לחיים כהן יצא להשתמש הרבה פעמים ב"סתם" קופסה מהסופר כשעשה פסטה של 5 דקות לילדים. אם את משקיעה כבר במנה רצינית ומיוחדת אז ברור שעדיף שעדיף גם לבחור בחומרי גלם משובחים. נכון, לא כל אחד שם לב לדקויות כשהתרגל שנים לאכול אוכל ביתי רגיל, כמו רובנו, ממוצרים די פשוטים מהסופר, אבל גם לא צריך לזלזל במי שזה כן חשוב לו ומבחין בהבדלים ולחשוד בו בפלצנות וכו'.

n o g a m o o n

New member
אוקיי

נניח שזה שהפסטה של אוסם מתרככת מידי זה אנינות טעם. אין בעיה. אבל חבל לי שאת מוציאה מהרהורי ליבך מילים שלא אני אמרתי.

juspan

New member
את זו שכתבת כמה וכמה פעמים לכולם

"איסטניסים". בחירת מילה נורא מסוימת עם קונוטציות מסוימות. הרהורי לבי? אולי.

n o g a m o o n

New member
בואי נגיד ככה

חשבתי להגיב לכולם יחד ולא ידעתי אייך, אז פתחתי את התגובה לכל אחד באותה שורה שהייתי כותבת לו כתבתי לכולם יחד. לפי תגובות שונות של אנשים אני רואה שיש פה הרבה איסטניסים. המילה איטסניס היא בעצם אנין טעם. ולכן לא חושבת שיש בזה טעם לפגם. לא יודעת מה הקונוטציות שלך למילה. אצלי היא מזכירה מבקר מסעדות שיש לו טעם מעודן. ואני כותבת ומודיעה שאני לא אנינת טעם או איסטניסית שזה אומר שאין לי טעם מעודן. זה הכל. כל השאר מהירהורי ליבך.

Haad Yao

New member
בן זוגי טוען שזה הבדל של שמיים והארץ.

הם משתמשים בזני עגבניות שונים, ומדובר במעצמת העגבניות אז יש להם ממה לבחור

n o g a m o o n

New member
אוקיי

מסתבר שכולכם פה איסטניסים. אני משתמשת או בעגבניות שאני מגדלת, או בקופסא מתוצרת הארץ. לא אין בעיה עם הטעם שלהם.

Haad Yao

New member
נגה אם את מגדלת עגבניות

אז את מן הסתם (1) נהנית מעגבניות אורגניות (2) בוחרת בעצמך את הזן. אם היו לי עגבניות מהגינה, הייתי מוותרת על הבקבוק מעדן טבע מרקט עם הכיתוב באיטלקית

n o g a m o o n

New member
נכון ../images/Emo13.gif

גידלתי ונהניתי ואת מוזמנת לקרוא על כך בבלוג שלי ☺ את יכולה גם את יודעת☺

juspan

New member
לא רע אבל לא הכי טוב

את הרי יודעת שלפעמים כל ההבדל בבישול טוב הוא בעיקר בחומרי הגלם המשובחים. אפשר לשאול את השאלה הזו על כל מוצר שאנחנו משתמשים בו, משמן זית עד לנתח בשר מסוים שגם עובד אבל יעבוד באופן מדהים עם נתח אחר לגמרי שבשגרה אנחנו לא רצים לקנות אותו כדי לעשות סתם קציצות בצהריים:) כהן הסביר משהו על העגבניות הנ"ל מהקופסה, שהן נורא מתוקות אאל"ט ועל התקופה שבה שהן נקטפות או משהו כזה, אל תתפסיני במילה כי לא זוכרת פרטים כאלה. ושימי לב גם שמה שהיה יפה במתכון הזה (ששחזרתי אותו בדרכי, עם נתח אחר של טלה סתם כי לא מצאתי צוואר באותו היום שרציתי להכין וזו באמת היתה טעות, אם כי עדיין טעים מאוד) שהוא על מינימום חומרים ותיבול! אנחנו רגילים לדחוף המון דברים לבולונז/ראגו כדי לשבח את טעמו כביכול, וכאן במתכון של כהן זה היה באמת המינימום שבמינמום כשהעגבניות הן כמעט הכוכב הראשי יחד עם הטלה. אפילו את השום הוא זרק מיד.

n o g a m o o n

New member
אוקיי

מסתבר שכולכם פה איסטניסים
אין לי בעיה עם הטעם של העגבניות הישראליות, בטח לא עם העגבניות שאני גידלתי אצלי באדנית
תיבול מתכונים כל אחד לפי טעמו. וחומרי הגלם כל אחד לפי כיסו.

omer66721

New member
כאחד שמכין רוטב עגבניות לפחות פעמיים בשבוע

אני חייב להגיד שניסיתי ואין טעם להשתמש בעגבניות יקרות כל כך. רוב השנה יש עגבניות מעולות בשווקים הפתוחים במחיר טוב ומתי שאין אני משתמש בעגבניות מרוסקות פשוטות של החברות הישראליות. גם אין צורך בתיבול עז מדי כדי להגיע לרטבים טעימים מאוד. יש אפשרות גם להכין כמות גדולה בקיץ ולשמר בצנצנות שעברו עיקור ובתהליך מסוים שבו מרתיחים את העגבניות בתוך סיר עם מים חמים הם יישמרו לזמן רב מחוץ למקרר לימי החורף....

למעלה