עב"מ(עץ בלתי מזוהה)

tanei 1

New member
עב"מ(עץ בלתי מזוהה)

לא ידוע לי שמו,לאחר הרבה שנים בעציץ בגודל חבית, עבר חיתוך גזע וחיתוך דרסטי של השרשים.מסרב בכל תוקף להצמיח ענפים נוספים מלבד השניים הקיימים.

tanei 1

New member
אלמוגן ,מתחיל להצמיח עלים

תחילת הליבלוב אחרי מנוחת החורף

tanei 1

New member
acer bergurianum

רק השנה עבר העתקה ראשונה.בשנה הבאה יעבור לעציץ הקבע. תחילת תהליך העיצוב

Zalgiris

New member
Myoporum parvifolium

העץ הזה דומה למיופורום שזה, בעצם, שיח גדרות. אצלי הם גודלים ליד גדר שמאחורי הבית.

tanei 1

New member
תודה לך אלכס

ראיתי עצים מהסוג הזה בתל שוקת,ליד המסעדה ,בעלי גזעים מעוצים מאוד , בגובה שבין ארבעה או חמישה מטרים ויותר... ובאמת די קשה להחליט באם זה שיח או עץ ,לי זה נראה קרוב יותר לעץ, אבל יתכן מאוד שאתה צודק. תודה ויום טוב-איתן

minigan

New member
מיופורום

שלום איתן אם "העץ" פרח בפרחים לבנים קטנים בקיץ הדבר יאשרר את הזיהוי של אלכס. יום טוב יוסי

minigan

New member
מיופורום מחודד= MYOPORUM ACUMINATUM

PARVIFOLIUM הינו מיופורום קטן-עלים = צמח כיסוי/משתרע.

tanei 1

New member
מיופורם

שלןם יוסי.העץ נמצא אצלי הרבה שנים (בעציץ הנוכחי)ולא זכור לי שראיתי אותו פורח.היה הרבה שנים בעציץ ענק לפני ההעתקה. עשיתי הרבה נסיונות .כמו חתחים בגזע ,קיצור קטעים קטנים בחלק העלין של הגזע,והוא פשוט לא מצמיח ענפים נוספים,(אגב הגזע מאוד קשה), כך שאני לא רואה אפשרות לעצב אותו מלבד גיזום,ולכן הגעתי למסקנה שמקומו יהיה על המדף של עצים בעציץ(לא בונסאים)כמו האלמוגן שצילמתי לידו, וזאת מן הסיבה שקשה לי להיפרד ממנו כמו גם מעצים אחרים. על אף שלעולם לא יקראו -בונסאי. אגב מחר (באם לא יכול שנוי)אני מביא למפגש הפורום (בין היתר)את הקליסטמון ,עץ או שיח,שעבר כבר מטומורפוזה,כדי להמשיך לעצב אותו.וכאן עלי להתוודות בפומבי -שאני אהבתי אותו יותר כפי שהיה מקודם,ואני מקווה שלא יכעסו עלי. יום טוב,איתן

minigan

New member
תקריב "גזע" של מיופורום מחודד

צילמתי עכשיו במשתלה מיופורום בן 20 שנה. תראה אם המרקם דומה.

minigan

New member
פריחת מיופורום מחודד

המיופורום שלי (לא בונסאי) פורח עכשיו. אגב, לדעתי המיופורום המחודד לא כל-כך מתאים לבונסאי...

tanei 1

New member
מיופורום(פורח)

שלומ יןסי ,העלים נראים שונים במקצת ,אבל קשה לקבוע בוודאות מהצילומים,באם יזדמן לך לבקר בצומת שוקת(צומת ערד באר -שבע), מאחורי המסעדה ישנם שולחנות בצל העצים,ואני תמיד אומר לעצמי -זהו בדיוק העץ שלי. בקשר לגזע קשה להחליט ,הוא אכן דומה,דבר נוסף ,הגזע בעל קושיות מרובה מאוד ,באם זה תורם משהו העוזר לזהוי,ועוביו בערך כ 15 ס"מ. אני בהחלט מסכים עם דעתך שהנ"ל אינו מתאים לבונסאי. וכפי שציינתי,מקומו על מדף של צמחים בעציץ,תודה על העזרה-איתן

kfirik

New member
הנה אחד דומה

אני מגדל מיופורום על סלע תראה אם זה דומה לשלך..?

למעלה