"עב בשר"- רמת החי"ל
אני מאוד נהנת לקרוא בפורום, אבל לא כותבת, כנראה בגלל שאין לי ממש על מה לחדש וגם בגלל היותי סטודנטית, כמות המסעדות שאני יוצאת אליה היא ממש קטנה (אבל אם מישהו צריך הדרכה על הקפיטריות של אוני' ת"א אני הכתובת!
אוו כמה שזה עצוב
). לכבוד חלק מפינוקי היומולדת של החבר,החלטתי לקחת אותו למסעדה ובהיותו חובב בשרים, החלטנו לבדוק את מסעדת הבשרים החדשה שנפתחה ברמת החי"ל, "עב בשר". זו כמובן הייתה גם הזדמנות מצוינת להתגבר על הפחד ולכתוב כאן ביקורת שכן,עוד לא נכתב כאן עליה. הזמנתי מקומות לזוג לשעה 8 וכנראה במסעדה החליטו שנצליח להיכנס רק לשולחן של 6 אנשים אז קיבלנו אחד כזה, למרות שראיתי עוד כמה שולחנות לזוג פנויים במהלך כל הערב. לא מאוד הפריע לי, אז לא ביקשתי לעבור למשהו יותר אינטימי. האוירה במסעדה מאוד נעימה, מוזיקה שקטה, אור מעומעם, נרות על השולחן כל מה שצריך בשביל להעביר ערב שקט ביחד לפני שאני צוללת לעוד תקופת מבחנים נוראית (שמישהו יזכיר לי שוב למה אני רוצה להיות רופאה??
) התפריטים הונחו על השולחן כאלבום תמונות בתוך קופסת עץ (תזכרו את המוטיב הזה),מעין מגירה הנשלפת מתוך הקופסה. תקראו לי מיושנת, אבל מה רע בתפריט נורמלי?!למה להתפלצף? או וול... בערב, החל מהשעה 16:00 יש שני סוגי תפריטים: תפריט רגיל או תפריט עסקי הכולל מנה ראשונה,עיקרית וקינוח ב 89 ש"ח. הסתכלנו בו, הסתכלנו ברגיל, הסתכלנו אחד על השני והידיעה שאני משלמת גרמה לשנינו להחליט מאוד מהר- תפריט עסקי! אז מה אכלנו? מנות ראשונות: פטה כבד בליווי ריבת עכבניות שרי וכוסברה- הגיעו 3 עיגולים של פטה עם אגוזי מלך מלמעלה שיבו על הריבה יחד עם 4 מיני מיני טוסטונים. הפטה היה טעים, אבל כמו שהוא ציין " סבתא שלך עושה יותר טעים" ( איך אפשר לא לאהוב אותו?!). הטוסטונים כמובן לא הספיקו, אבל לא רצינו להתמלא מעוד קצת לחם, אז לא ביקשנו עוד. הריבה הייתה מעולה!! אמפנדס במילוי בשר מתובל וזיתי קלמטה, מוגש בליווי סלסת עגבניות וטחינה לבנה- הגיעו 2 אמפנדס בגודל בינוני על מצע של עלי בייבי, חמות, טעימות שיחד עם העגבניות והטחינה היו דרך טובה לפתוח את הערב. אציין שכשאר הוגשו המנות הראשונות באתי כבר להגיד בטון לא הכי סימפטי אם אפשר לקבל סכו"ם ואז זוית העין קלטה את קופסת העץ שמונחת בפינה הרחוקה של השולחן שמכילה את הסכו"ם והמפיות. לא שזו מטלה קשה במיוחד לערוך לעצמי את השולחן, אבל יש סיבה למה החלטנו ללכת למסעדה ולא לאכול בבית או במקדונלדס. מנות עיקריות: רוטב צ'ימיצ'ורי ומלח אטנלנטי (כן כן, בתוך קופסת עץ) הונחו על השולחן לפני הגעת המנות. בשבילי- המבורגר 250 גרם בשר בקר משובח (בלאק אנגוס) בתוספת תפוח אדמה פריך- לא מחובבי או מביני הבשר אבל ההמבורגר הגיע במידת העשייה שאני אוהבת מונח על לחמניה מתוקה ועליו עגבניה, מלפפון חמוץ, בצל וחסה בכמות נדיבה שכזו שלא הצלחתי להכניס את כל הביס לפה מרוב הגובה שנוצר. עם רטבי איולי שום, איולי מיונז שהוגשו לצד ההמבורגר היה לי מאוד מאוד טעים. קשה לי להגיד אם בגלל שהבשר היה כה משובח או בגלל שלא אכלתי כבר המבורגר קרוב לשנה ונתקפתי חשק עצום לאחד, בכל אופן היה לי מאוד טעים. את תפוח האדמה הפריך החלפתי בפירה ירוק ( היה רשום כתוספת למנה אחרת), אבל קיבלתי פירה רגיל. החבר טען ששכחתי להוסיף את המילה "ירוק" לאחר בקשתי להחליף לפירה אבל בגלל שלא היה לי קריטי וסתם רציתי לראות מה זה לא טרחתי להחליף. בפירה כמעט ולא נגעתי כי 250 גר' בשר זה די והותר בשבילי כדי לשבוע אבל הוא היה נחמד. בשבילו- אנטריקוט עב הבית 250 גר' בגריל מבקר משובח (בלאק אנגוס), מוגש עם רוטב מרסלה ותפוח אדמה פריך (תוספת 25 ש"ח)- נתח יפה, לא מאוד שומני, מידת עשייה כמו שאוהב, לא צמיגי בכלל- כמו שהוא אוהב. חוסל מאוד מהר ובא לעזרת חבר עם ההמבורגר שלי. קינוח: כפיות מאורכות, מפיות וסוכר הוגשו בתוך קופסת עץ סניקרס שכבות שוקולד בלגי, קרם בוטנים ופצפוצי שוקולד- אני לא אוהבת חמאת בוטנים, אבל הוא מת על זה אז רק קילפתי את השוקולד מלמעלה. הוא מסר שטעים אבל טיפה מתוק מידי. קרם ברולה- מקפא ברולה מוגש על עלה פילו ורוטב אוכמניות- את הרוטב הם כנראה שכחו, אבל גם אנחנו כך שלא הרגשנו בחסרונו. בפינה אחת הם שרפו יותר מידי את הסוכר אבל היה טעים בהחלט. את הכול שטפנו עם 2 כוסות גוורצ (33 ש"ח לכוס). סה"כ 269 ש"ח לפני טיפ (חשבון שהוגש גם הוא בקופסת עץ) היה בהחלט נחמד, יש מקום לשיפורים קטנים אבל במחיר שכאלה, היה ממש שווה!
אני מאוד נהנת לקרוא בפורום, אבל לא כותבת, כנראה בגלל שאין לי ממש על מה לחדש וגם בגלל היותי סטודנטית, כמות המסעדות שאני יוצאת אליה היא ממש קטנה (אבל אם מישהו צריך הדרכה על הקפיטריות של אוני' ת"א אני הכתובת!