"עב בשר"- רמת החי"ל

קספאז

New member
"עב בשר"- רמת החי"ל

אני מאוד נהנת לקרוא בפורום, אבל לא כותבת, כנראה בגלל שאין לי ממש על מה לחדש וגם בגלל היותי סטודנטית, כמות המסעדות שאני יוצאת אליה היא ממש קטנה (אבל אם מישהו צריך הדרכה על הקפיטריות של אוני' ת"א אני הכתובת!
אוו כמה שזה עצוב
). לכבוד חלק מפינוקי היומולדת של החבר,החלטתי לקחת אותו למסעדה ובהיותו חובב בשרים, החלטנו לבדוק את מסעדת הבשרים החדשה שנפתחה ברמת החי"ל, "עב בשר". זו כמובן הייתה גם הזדמנות מצוינת להתגבר על הפחד ולכתוב כאן ביקורת שכן,עוד לא נכתב כאן עליה. הזמנתי מקומות לזוג לשעה 8 וכנראה במסעדה החליטו שנצליח להיכנס רק לשולחן של 6 אנשים אז קיבלנו אחד כזה, למרות שראיתי עוד כמה שולחנות לזוג פנויים במהלך כל הערב. לא מאוד הפריע לי, אז לא ביקשתי לעבור למשהו יותר אינטימי. האוירה במסעדה מאוד נעימה, מוזיקה שקטה, אור מעומעם, נרות על השולחן כל מה שצריך בשביל להעביר ערב שקט ביחד לפני שאני צוללת לעוד תקופת מבחנים נוראית (שמישהו יזכיר לי שוב למה אני רוצה להיות רופאה??
) התפריטים הונחו על השולחן כאלבום תמונות בתוך קופסת עץ (תזכרו את המוטיב הזה),מעין מגירה הנשלפת מתוך הקופסה. תקראו לי מיושנת, אבל מה רע בתפריט נורמלי?!למה להתפלצף? או וול... בערב, החל מהשעה 16:00 יש שני סוגי תפריטים: תפריט רגיל או תפריט עסקי הכולל מנה ראשונה,עיקרית וקינוח ב 89 ש"ח. הסתכלנו בו, הסתכלנו ברגיל, הסתכלנו אחד על השני והידיעה שאני משלמת גרמה לשנינו להחליט מאוד מהר- תפריט עסקי! אז מה אכלנו? מנות ראשונות: פטה כבד בליווי ריבת עכבניות שרי וכוסברה- הגיעו 3 עיגולים של פטה עם אגוזי מלך מלמעלה שיבו על הריבה יחד עם 4 מיני מיני טוסטונים. הפטה היה טעים, אבל כמו שהוא ציין " סבתא שלך עושה יותר טעים" ( איך אפשר לא לאהוב אותו?!). הטוסטונים כמובן לא הספיקו, אבל לא רצינו להתמלא מעוד קצת לחם, אז לא ביקשנו עוד. הריבה הייתה מעולה!! אמפנדס במילוי בשר מתובל וזיתי קלמטה, מוגש בליווי סלסת עגבניות וטחינה לבנה- הגיעו 2 אמפנדס בגודל בינוני על מצע של עלי בייבי, חמות, טעימות שיחד עם העגבניות והטחינה היו דרך טובה לפתוח את הערב. אציין שכשאר הוגשו המנות הראשונות באתי כבר להגיד בטון לא הכי סימפטי אם אפשר לקבל סכו"ם ואז זוית העין קלטה את קופסת העץ שמונחת בפינה הרחוקה של השולחן שמכילה את הסכו"ם והמפיות. לא שזו מטלה קשה במיוחד לערוך לעצמי את השולחן, אבל יש סיבה למה החלטנו ללכת למסעדה ולא לאכול בבית או במקדונלדס. מנות עיקריות: רוטב צ'ימיצ'ורי ומלח אטנלנטי (כן כן, בתוך קופסת עץ) הונחו על השולחן לפני הגעת המנות. בשבילי- המבורגר 250 גרם בשר בקר משובח (בלאק אנגוס) בתוספת תפוח אדמה פריך- לא מחובבי או מביני הבשר אבל ההמבורגר הגיע במידת העשייה שאני אוהבת מונח על לחמניה מתוקה ועליו עגבניה, מלפפון חמוץ, בצל וחסה בכמות נדיבה שכזו שלא הצלחתי להכניס את כל הביס לפה מרוב הגובה שנוצר. עם רטבי איולי שום, איולי מיונז שהוגשו לצד ההמבורגר היה לי מאוד מאוד טעים. קשה לי להגיד אם בגלל שהבשר היה כה משובח או בגלל שלא אכלתי כבר המבורגר קרוב לשנה ונתקפתי חשק עצום לאחד, בכל אופן היה לי מאוד טעים. את תפוח האדמה הפריך החלפתי בפירה ירוק ( היה רשום כתוספת למנה אחרת), אבל קיבלתי פירה רגיל. החבר טען ששכחתי להוסיף את המילה "ירוק" לאחר בקשתי להחליף לפירה אבל בגלל שלא היה לי קריטי וסתם רציתי לראות מה זה לא טרחתי להחליף. בפירה כמעט ולא נגעתי כי 250 גר' בשר זה די והותר בשבילי כדי לשבוע אבל הוא היה נחמד. בשבילו- אנטריקוט עב הבית 250 גר' בגריל מבקר משובח (בלאק אנגוס), מוגש עם רוטב מרסלה ותפוח אדמה פריך (תוספת 25 ש"ח)- נתח יפה, לא מאוד שומני, מידת עשייה כמו שאוהב, לא צמיגי בכלל- כמו שהוא אוהב. חוסל מאוד מהר ובא לעזרת חבר עם ההמבורגר שלי. קינוח: כפיות מאורכות, מפיות וסוכר הוגשו בתוך קופסת עץ סניקרס שכבות שוקולד בלגי, קרם בוטנים ופצפוצי שוקולד- אני לא אוהבת חמאת בוטנים, אבל הוא מת על זה אז רק קילפתי את השוקולד מלמעלה. הוא מסר שטעים אבל טיפה מתוק מידי. קרם ברולה- מקפא ברולה מוגש על עלה פילו ורוטב אוכמניות- את הרוטב הם כנראה שכחו, אבל גם אנחנו כך שלא הרגשנו בחסרונו. בפינה אחת הם שרפו יותר מידי את הסוכר אבל היה טעים בהחלט. את הכול שטפנו עם 2 כוסות גוורצ (33 ש"ח לכוס). סה"כ 269 ש"ח לפני טיפ (חשבון שהוגש גם הוא בקופסת עץ) היה בהחלט נחמד, יש מקום לשיפורים קטנים אבל במחיר שכאלה, היה ממש שווה!

וואו, איזו כתיבה מהנה!

גם מפורט, גם ברור, גם חביב - התחושה כאילו שהייתי במסעדה! אני מאחל לך שתקופת הלימודים תחלוף מהר ושבזמן ההתמחות תמצאי פנאי ללכת למסעדות טובות ולפנק אותנו בדווחייך!

SHIRLEYNO

New member
איזה יופי !!

כתבת נהדר ולענין, כיף לקרוא! ברוכה הבאה !!!

netaliem

New member
אחלה דיווח

ומזל טוב לחבר. היינו רק בסניף הנתנייתי של המסעדה ועשית לי חשק לקפוץ ולדגום גם את הסניף הזה. בהצלחה בלימודים! מקווה שהקפיטריות השתפרו מאז שלמדתי באוניברסיטה (מה שהיה לפני חמש שנים בערך).

RandS

New member
תודה רבה על הדיווח המפורט!

בתור יועצת אקדמית בבניין ממש לידך, אני מודעת היטב למצב הקפיטריות ורק יכולה לנחם אותך שהקפיטריה של סאקלר בכל זאת טובה יותר מהאחרות ( זו שמול בריטניה ראויה למצוא לה משולש ברמודה להיעלם לתוכו).

החתולית

New member
על הדיווח, ברוכה הבאה

ו
לחבר. אני מקווה שלא קנית לו מתנה בתוך קופסת עץ :)

pix37

New member
יופי של ביקורת + בקשה

אשמח לקרוא סקירה מקיפה של הקפיטריות באוניברסיטה. לא איתרתי כזו ברשת עד כה.

RandS

New member
אני מוכנה להרים את הכפפה ביחד עם קספאז

אבל אני בטוחה שהזוכה תהיה ״ארומה״ בית התפוצות וזה אומר הכל.

אני מוכנה להצטרף למאמץ המלחמתי

מרוב החלפות תארים וגרירת חובות, הספקתי, לדעתי, לדגום כל מה שיש לדגום באוניברסיטה. אני מצטרפת לדעתך לגבי הקפיטריה של סאקלר (שבמקרה היא גם קפיטריית הבית שלי בתואר הנוכחי), ושל ווב (אני מניחה שלזה התכוונת ב"מול בריטניה"), שמנצחת בסולם המגעילות, אבל רוצה לאתגר את הכרזתך על "ארומה" כמנצחת, ולהגיד שב"קקאו" שבבנין משפטים קצת יותר נחמד, בעיני. אני מצפה בקוצר רוח לגלות מי ומתי יחליף את "קפה גרג" (שהחליף את "עלית קופי") בשער הראשי.

ווב אוו ווב!!!

המקום דוחה ומטונף, האוכל מזעז, היחס מגעיל! (טוב שהם לא יורקים לאוכל בזמן שמגישים לך מול העיניים, מאחורי הקלעים אני בטוחה שכן אגב...) אני משתדלת להחרים, ובימים קשים (אני משרמן, ויש להם שעות פתיחה נוחות) קונה רק מה שארוז ומבוקבק. מקום דוחה!!!!!) אני הכי אוהבת את החומוס - זה הדבר היחיד שהייתי אוכלת "מרצוני", ואת הסלטים של "עלים ירוקים" שהם סבירים. ב"עלית קופי" בגילמן יש סלטים שטעמם טוב (הרבה קטניות ואנטיפסטי) - אנחנו קוראים לו "סלט מרזה" - אוכל כשלעצמו לא יכול להיות מרזה, רק משמין פחות, אז איך הסלט מרזה? המבין יבין :)

RandS

New member
אני בכלל חושבת שהדבר הכי גרוע בווב

הוא המוכרים. אולי לא נעים להגיד, אבל בגדיהם של המוכרים ( שהם גם מכיני הסנדביצ׳ים והקפה) כל כך מטונפים, שזה פשוט סכנת נפשות לאכול או לשתות את מה שהם מכינים. בתור שוכנת קבע בשרמן, אני מזה זמן גם מחרימה את הקפיטריה הזו וגם ממליצה לכל הסטודנטים שלי לעשות כך. יש מספיק מחקר בקטריולוגי באזור, לא צריך עזרה.

s0sem1

New member
תאמיני או לא

אבל המחליפים של גרג הם קינג ג׳ורג׳

קספאז

New member
תודה רבה לכולכם!!!

איזה כיף לקרוא את התגובות!!!
pix37, אשמח לעשות את הסקירה הזו, לעולם לא חשבתי שאכתוב דבר כזה על הקפיטריות של האוניברסיטה ועוד בפורום הזה ולא כאיזו תלונה לאגודת הסטודנטים, אבל בכיף (למרות שזה יקח לי קצת זמן,אחרי שהלחץ ירד קצת). RandS, אין ספק שארומה היא בין המובילות באוני', אבל יש גבול עד כמה סלט/כריך של ארומה יכול להשביע אותך ליום שלם של חרישה בספריה ואז האלטרנטיבות שמספקות אוכל חם לפעמים קורצות יותר. אין ספק אבל שהקפיטריה של סאקלר עברה שדרוג רציני!!! מאי יולי, לא ממזמן היה סקר של אגודת הסטודנטים איזה בית קפה אנחנו מעדיפים שיחליף את קפה גרג ויזכה במכרז. הבחירה הייתה בין קינג ג'ורג' לעוד 2 בתי קפה שפרחו מזיכרוני, נראה לי קפה ג'ו ולאבאיט אבל אני ממש לא מתחייבת והזוכה הגדול היה קינג ג'ורג'. לגבי שאלת המתי? אין לי מושג
שיהיה שבוע מצוין!

גסטרו

New member
תודה על המידע לגב סאקלר - הועבר לזה שאוכל

לרב בוואב ונמאס לו.

חשוב לי לציין

שהמחירים בסאקלר שערורייתיים וכרגע ישנה מחאה סטודנטיאלית, אז אם הסטודנט יכול לחכות עוד קצת עד שיורידו מחירים עם הקנייה שם, זה יהיה נהדר.

כן, נדמה לי שאפילו הצבעתי בסקר הזה.

רק לא זכרתי מה היו האופציות, למה הצבעתי, ומי זכה
.

1Shir

New member
מה?!
היה יכול להיות שם לאבאיט?!

אל תקחי אישית אבל זה הדבר הכי מדכא ששמעתי השבוע.... עולות לי דמעות עכשיו, בחיי
יש מישהו שאפשר לשחד אותו כדי לשנות את ההחלטה הזאת? לגבי קפה ג'ו, אין להם איזו שלוחה פנימית בתוך האוניברסיטה? באחת הקפיטריות הגדולות בצפון-מזרח האוניברסיטה, יש המון דוכנים, אוכל חם, סלטים, אאל"ט גם של סבארו, וגם של קפה ג'ו, לא? אם את כבר מעודכנת, הבנתי שבקרוב יסגרו את "עלים ירוקים". את יודעת מה יהיה במקום?

למעלה