עברתי תאוריה!..

BlockBusta

New member
עברתי תאוריה!..

עברתי יום חמישי, והרגשתי חובה לכתוב קצת טיפים ללמידה לתיאוריה: -תראו, למרות שזה באמת אינדיבידואלי, ויש כאלה שייקח להם חודש, ויש כאלה שייקח להם יום, תזכרו משהו פשוט: הלימודים לתיאוריה לא קשים: הם מבוססי הגיון, ולכן צריך להבין מה הם רוצים מהחיים שלכם לעזאזל כשהם אומרים לבדוק את השמן כשהמנוע קר או לא יודע מה- אם אתם לא מבינים הגדרה טכנית (שיש הרבה כאלו) מסוימת,לעזאזל, אל תתביישו! תנסו להיעזר בהורים אחים מורה נהיגה וכו.... תאמינו לי אם אתם תבינו את העיקרון ולא תזכרו ותדקלמו את החוק, ילך לכם יותר טוב... -באיזה משאבי למידה להשתמש? שוב, זה אינדיבידואלי, אבל אני יכול להמליץ לכם על הספר תיאוריה, הדיסק שבא איתו והחוברת מבחנים שגם באה ביחד. זה יכין אתכם די טוב.. לגבי אתרי לימוד- יואב, למד וכו'... אני לא מכיר אז אני לא יכול להמליץ או לשלול, אני רק יכול להגיד שלדעתי שלושת אלה הם החשובים והנחוצים לדעתי. -איך ללמוד בדיוק? שוב- אינדיבידואלי. אני רק יכול להמליץ לכם לחלק את הלמידה ככה: ללמוד לפי פרקים (סטיות פניות עקיפות, מהירות וכו'...) ולעשות ישר אחרי שלמדתם את המבחן. כל שאלה שלא הצלחתם במבחן, תחזרו ישר לאותו חלק בפרק הלימוד, ותרשמו לכם באיזה מחברת חיצונית את כל הדברים שלא זכרתם\ידעתם וכו'.. בסוף כל התהליך לעיין במחברת הזאת... אני ממליץ בחום! לי זה מאוד עזר בכל אופן- עדיף להוסיף הרבה מידע במחברת- לצייר צמתים, סיטואציות וכל דבר שאתם לא מבינים... - לבסוף, אחרי שלמדתם את כל הנושאים, נבחנתם, קראתם במחברת- לעשות מבחני דוגמא של תיאוריה. אני ממליץ בחום לעשות את כל המבחנים שיש לכם, ולבקש מעוד אנשים אם יש להם עוד מבחנים... כמה יותר מבחנים שתעשו ככה הסיכוי שלא תעברו יגיע ל-0.... שוב- אם אחרי שלמדתם לפי פרקים ונבחנתם, לא עברתם מבחן דוגמא, אל תדאגו- פשוט כמו קודם- תרשמו כל דבר שלא ידעתם, שכחתם או לא יודע מה, במחברת. תעינו במחברת שוב. ותעשו עוד מבחן. אל תדאגו- זה יכנס לכם לראש כל הדברים האלה אני מבטיח... -מבחנים: חשוב מאוד שאת הלמידה תחלקו ככה: 40% למידה עיונית של החומר 60% מבחנים. אני יכול להגיד לכם שלמידה מהטעויות שלכם במבחנים היא מאוד טובה.... לי זה עזר מאוד. -אה וכן- כשניגשים לכל מבחן- מבחן דוגמא מבחן לפי פרק וכמובן המבחן הקובע במשרד הרישוי: נסו לקרוא את כל השאלה עד הסוף, לקרוא כל תשובה, ולחשוב. יש הרבה שאלות שהתשובות שם כמעט זהות לחלוטין: ויש גם פעמים, שמקבלים שאלה על תמרור (השאלות הכי קלות במבחן) ואז נעשים פזיזים ובמקום לרשום שתמרור 64 זה עצור ותן זכות קדימה, תרשמו 63.... לעבור על המבחן ורק אז לסיים. -ביום של התיאוריה: נסו לישון טוב: לא לקחת דוגמא ממני... אני בשתי התיאוריות שעשיתי ישנתי 5 שעות בקושי..... ולא בגלל התרגשות, פשוט כי שכחתי שצריך לישון LOL.... בבוקר קומו טוב, רעננו את עצמכם עם איזה קפה טוב, ורק כשאתם ברכבת\אוטובוס\מכונית בדרך למשרד רישוי תעברו קצת על המחברת, תעשו איזה 2-3 מבחנים... רק כדי שתכנסו כאילו ל"אווירה" של המבחן (נשמע אידיוטי אבל לפעמים יכול לעשות את ההבדל בין עובד לנכשל)- אבל הכי חשוב לא להלחץ- מעשה שקל להגיד וקשה לבצע.. אני מניח שלכם יש שיטות משלכם.. אהם -על כמה זמן לפרוס את כל תהליך הלמידה- אם יש לכם כוח, אז שבוע. ככה לא תצטרכו לטחון את זה הרבה זמן ביום, וככה גם יהיה לכם יותר זמן לאקסטרות כמו לשבת עם מישהו שיסביר על המנוע וכו'... הרבה אנשים שאני מכיר מצליחים לדחוס את זה גם בשלושה ימים... שוב- תלוי בכם.... בסה"כ זה מבחן קל והגיוני, ואם נכשלתם? לא נורא! יש שבוע שלם לעבור על זה שוב.... אל תקחו קשה, תעשו מעשה, ואז תראו שתעברו! טוב, זאת התרומה הקטנה שלי, מקווה שזה עזר, אני אשמח מאוד אם זה באמת יעזור לאחד מכם\מכן להצליח! איתאי

כנרת21

New member
יפה, שווה להכניס את זה למאמרים..

שיעזור גם לאחרים שעוד לא עשו או שעשו ולא הצליחו.. כנרת:) ומזל"ט לך :)

למעלה