עברתי ראיון צנחנים:) אין מאושר ממני

oplo1

New member
עברתי ראיון צנחנים:) אין מאושר ממני

סוף סוף הצלחתי באיזשהו מיון :) יאללה בעזרת השם יח"טיות:) למישהו יש מושג אילו צוותים נפתחים השנה?

oplo1

New member
תודה רבה

וכן .. יום סיירות ופסיכולוג מטכ"ל כן עברתי:) בקטנה אני מאושר שהצלחתי בראיון.

mail man

New member
ממש לא בהכרח

לגיבוש צנחנים הגיעו הרבה שפרשו מיום סיירות, קיבלו גיבוש חובלים ולא הצליחו גם בו (פרישה או אי התקבלות). חוצמזה, שהבחור פה יכול להגיע לצנחנים גם בלי יום סיירות. יום סיירות הוא תנאי אך ורק ליח' : מטכ"ל, שלדג, שייטת 13, 669 וכן חובלים. ניתן להגיע לחובלים עם משקפים, סעיפים פוסלים אחרים ופרופיל 82 ללא יום סיירות.

oplo1

New member
במקרה שלי זה משהו אחר

אני קיבלתי ביום סיירות מטכ"ל הלכתי לגיבוש מטכ"ל סיימתי ולא עברתי, הלכתי לגיבוש 669, סיימתי ולא עברתי. :)

mail man

New member
העיקר שסיימת את שניהם

מגיע לך צנחנים, יישר כח ובהצלחה.

oplo1

New member
תודה אחי~!

תודה רבה, החוכמה היא לא להתקבל לצנחנים אלא להמשיך ולא ליפול ולסיים את השירות שלי כמו שצריך:) בעזרת השם (כן אני אשמע צעיר פעור מת) אבל אני רוצה להתקבל לקצונה, וזה ת'כלס הרבה יותר חשוב לי מלהגיע ליח"טיות. האם דרך היח"טיות הרבה יותר קשה להגיע לקצונה?

לא יודע אם יותר קשה לצאת לקצונה אבל

יותר קשה לחזור מהקורס ליחידה שלך. רוב אלו שיוצאים מהיח"טיות לקצונה חוזרים בתור קצינים לגדודים בד"כ.

oplo1

New member
כן מן הסתם...

לכן אני צריך לחשוב מה אני רוצה.. להגיע ליח"טיות או פשוט לנסות להגיע לקצונה מהגדודים.

לעשות ת'מקסימום

בכל שלב שתהיה בו.. ככה גם תוכל לעבור יח"טיות, וגם להיות קצין. ואם בקק"צ תהיה טוב ויהיה לך מזל של תקנים ביחידה, אתה גם תחזור ליחידה. בכלל לא קשה לצאת לקורס קצינים בתור לוחם.. ומיח"טיות יוצאים חבר'ה, ומעודדים יציאה לקצונה בכל מקום. מחפשים אנשים טובים לפיקוד.

אולי יש למישהו מושג

לגבי סטטיסטיקה של כמה מהמגיעים לראיון צנחנים מהגיבושים השונים עוברים?

oshiko

New member
צוותים כרגיל

1 פלס"ר, 1 פלחה"ן, 1 עורב, 2 מגלן, 2 דובדבן (למאותרים בלבד) אם אני לא טועה. למרות שמגלן זה 2 צוותים, הסיכוי קטן יותר כי הרבה מאיישים אותם עוד לפני גיבוש יח"טיות ע"ס נפילה מיחידה מובחרת וכדומה, כך שהסיכוי יותר קטן. פעם בשנתים ביולי יש צוות נוסף לינמ"מ.

Christos

New member
נראה לי שאתה מתבלבל

אני שמעתי מחבר שמשרת בעורב צנחנים, שזה הולך מחזור חה"ן-מחזור עורב. המחזור האחרון היה עורב. ככה שהפעם אני מניח שזה יהיה פלחה"ן... לא?

Dragonite

New member
מה זה הינמ"מ הזה?

לא פעם ראשונה שאני שומע על זה...יחידה של נ"מ או של מגלן? (אני די בטוח שראיתי פעם חייל שלהם על מדי א' של חיל אוויר, אז אני מניח שהם נ"מ). מה הקשר לצנחנים אז? למה הגיבוש לא דרך נ"מ? שפכו קצת מידע (כמובן רק מה שמותר)

למעלה