עברנו לחינוך ביתי

מיק67

New member
עברנו לחינוך ביתי

לפני כשבועיים היא נשברה והתקשרה שאבוא לקחת אותה מבית הספר בבכי שכמותו עוד לא שמעתי אצלה.
ראיתי את זה מגיע אבל זה קרה מהר יותר ממה שחשבתי.
בכל אופן אנחנו בבית, מתארגנות, היא חוזרת לעצמה ואני מקווה שהסידור החדש יהיה טוב לשתינו.
נורא כיף ללמוד עם ילדה יצירתית כשלא מגבילים את היצירתיות שלה. השבוע רציתי לשתול ירקות חורף בגינה אז לקחתי אותה איתי למשתלה והיא הפכה את זה ליום ציונות כדבריה. החליטה שאנחנו מפריחות את השממה (מילים שלה) ואירגנה לנו בגדים מתאימים לתקופה, צמות וטוריות. הפכנו את האדמה וזיבלנו אותה, ניכשנו ושתלנו ותוך כדי שרנו שירים חלוציים וקראנו אחת לשנייה רחל ושרה. ניסינו גם לדבר בשפה "של פעם" וגם הכלב והחתולה קיבלו שמות שנראו לה מתאימים - שמשון ושלומית.
תוך כדי דיברנו על העליות, על חלוצים, תנאי החיים בארץ, אידיאולוגיה, משברים, קדחת. בקיצור - שיעור מולדת.
היה מדהים וכיפי ומרענן!

schlomitsmile

Member
מנהל
איזה יופי

וואו

כ"כ מרגש לקרוא, איזו ילדה מדהימה יש לך! יכולתי לראות אתכן לנגד עיני, והתמונה היתה מרהיבה. הלוואי שגם הבן שלי היה מסוגל לזה (ואולי גם אני...), כמה שברונות לב חינוך ביתי היה מונע ממני וסבל ממנו. תמשיכי לעדכן, ממש מרגש ונעים לקרוא אותך

מיק67

New member
תודה רבה, אשמח להמשיך ולעדכן

אני מרגישה שכל כך הרבה שקט היא קיבלה מההחלטה הזו. דווקא עכשיו מתחילים לצאת גם כאבים שהיו מוסתרים היטב עד עכשיו. כנראה שהבטחון שבבית והעובדה שהיא לא צריכה כל יום לצאת לקרב עם שריון מאפשרים לה להרגע ולהתחיל לחשוף דברים.
במקביל, אנחנו מתעסקות בדברים שמענינים אותה והשיטה שלי היא לחבר בין המציאות למה שהיא אוהבת. למשל עכשיו היא מאוד בקטע של מוזיקת ראפ וגרפיטי וכאלה, אז השבוע היתה לאמא שלי יומולדת 70. הכנו לה ברכה בצורת גרפיטי וכתבנו שיר בסגנון ראפ שנקרא "75 שנים ויומולדת" נכנסו לאינטרנט ועברנו על אירועים חשובים משנת 38 ועד היום כאן במדינה. זה היה מאוד מעניין לראות שרוב האירועים פה עוסקים במלחמות, כאב ושכול ויצא לנו מזה שיר קצת מחאה מגניב מאוד. אחיה הגדול מנגן בגיטרה אז עשינו לסבתא הופעת ראפ שלושתנו והסבתא היתה בעננים!
מצרפת את השיר. הפזמון במנגינת "פרחים בקנה ובנות בצריח"

dina199

New member
בהצלחה

מדהים איך ילדים פורחים כשלא מופעל עליהם לחץ

בהצלחה

גם אחד מילדי לומד בחינוך הביתי,
כמה נהדר לראות אותו פורח בבית ונהנה ללמוד חומר שאמא הרכבה לו על פי רצונותיו והתעניינות שלו,
ללא לחץ ומתוך חדוות למידה.

מיק67

New member
תודה לכולם על האיחולים!

האמת שהיו לי יומיים קצת קשים עם עצמי כי בכל זאת התכנונים שלי לגבי עצמי היו שונים, אבל אחרי היומיים האלו התמלאתי שמחה וראיתי את כל האפשרויות המדהימות והמגוונות שעומדות לרשותינו ואיך עכשיו כלום לא מגביל אותנו ובאמת שאפשר לקחת את זה הכי רחוק שרק נעז!

alonaken

New member
אני מנחשת שברגע שיורדים הדאגות והמלחמות

מול המערכת וכל הבעיות שנובעות מחוסר היכולת של המערכת להתאים עצמה לחלק גדול מהילדים, יש פתאום לילד כמות יפה של זמן וכוח שמאפשרת למידה כמו שצריך שמתאימה ספציפית אליה, בלי התוספת של הלחצים המיותרים שהיו לפני כן.

dina199

New member
לבן שלי זה קרה שהוא

נכנס לתיכון חינוך מיוחד פרטי.
כל הלחצים ירדו , התאימו לו תובנית בהתאם לנושאי התעניינות שלו וגרמו לו חווית הצלחה - מה יותר טוב מזה ?

למעלה