עברנו את הוועדה...

עברנו את הוועדה...

אני יודעת שאני מגיעה אליכם רק כשאני צריכה עזרה, פשוט כי לתת עזרה אני לא יכולה - לצערי עדיין לא מבינה מספיק כדי לתת לאחרים... אתמול היינו בוועדה של הבטל"א. היה נורא - נכנסנו עם הילד, הרופא האנטיפת ישב ואפילו לא הרים את מבטו מהדפים שהיו מונחים לפניו. הוא שאל אותי למה הגענו לאבחון, עניתי שאני מעדיפה לא לדבר בנוכחות הילד וביקשתי שבעלי יצא איתו החוצה בזמן שאנחנו מדברים, אחרי עיקום אף ונשיפה קצרת רוח מצדו הוא הסכים (אני ממש לא רוצה שהילד ישמע שהיה לנו קשה איתו בבית או שהגננת התלוננה על התפרצויות הזעם..) עניתי על שאלותיו ("מתקלח לבד?" לא. "מתלבש לבד?" כן, אבל מכנסיים הפוכים וחולצה הפוכה. "זה לא משנה! הוא מתלבש לבד!" וכו') הרופא מעלעל בסיכום האבחון ואז זורק לי "טוב, אז יש לנו ילד אוטיסט ונכה וזה מה יש". רציתי למות, או לחילופין להרוג אותו.. אם רופא, עם דיפלומה ומשרה מכובדת קורא לילד שלי "אוטיסט ונכה" מה יהיה עם ילדים שלא התמחו בהתפתחות הילד? זה הגורל שלו? ללכת עם ה"אוטיסט ונכה" לכל החיים? באופן כללי ההרגשה היתה כאילו אני באה לקחת לרופא את הכסף מהכיס (הקצבה הזו היא חצי ממה שאני ובעלי משלמים כל חודש ממשכורתנו למדינה. כבר שנים.) אחרי עשר דקות (!) הוא אמר לי "זהו" ואני שציפיתי לוועדה מתישה של שעה הייתי קצת בשוק... יצאתי בוכה, למרות שבאתי מוכנה מסיפורים של אחרים שעברו את הסיוט ולמרות שבעצם באופן מסוים הילד שלי אוטיסט (PDD NOS) ובאתי כדי שיכירו בו כ"נכה", אבל זו היתה חתיכם כאפה... ועכשיו אני לא יודעת מה הלאה - יתקשרו? ישלחו תשובות בדואר? מקבלים רטרואקטיבית או שצריך לבקש? מה עושים עם התעודת נכה הזו? שולחים לקופ"ח? זהו, הייתי צריכה לפרוק קצת..

האנפה

New member
טוב שזה מאחוריכם

מה הלאה? תקבלו בדואר טופס גמלת נכות שבו כתובים אחוזי הנכות ועד מתי ההחלטה בתוקף. בתקווה שלצמיתות, כלומר שלא יקראו לכם כל שנה לועדה חוזרת. הטופס הזה חשוב לכל מיני מוסדות אחרים בהמשך אז כדאי לצלם אותו ולשמור אצלכם את המקור. הקיצבה אמורה להכנס מעכשיו לחשבון הבנק כל חודש. אצלינו הכסף הגיע עוד לפני המכתב, בתוספת עוד כמה עשרות שקלים פיצוי על עיכוב. לגבי הרטרואקטיבי בד"כ אם לא מבקשים לא מקבלים, אבל אי אפשר לדעת איתם. תעודת נכה מגיעה בנפרד. היא טובה לכל מיני הנחות בכניסות למקומות. לא מאד שימושי. ולגבי היחס של הרופא... זה לא צריך להיות ככה! אצלינו היה רופא נעים ואמפטי ועדיין הועדה היתה סיוט. אם יש לך כוח, תתלונני עליו.

נומנום

New member
אנחנו עברנו את הועדה לפני 8 שבועות ועדין....

לא קיבלנו מכתב רשמי. אני מתקשרת כל כמה ימים למוקד של ביטוח לאומי ומעדכנים אותי שהתיק עדין בטיפול. הגיוני - כל כך הרבה זמן? התחלתי לחשוש, שלמרות שהרופא אמר כי "עברנו" את הועדה, העובדה שזה בבדיקה זמן כה רב, מעידה כי לא נקבל אישור בסופו של דבר. האם אני חוששת לחינם? אשמח לשמוע מנסיונכם.

inventor

New member
כשאנחנו עברנו ועדה לקח הרבה זמן עד שקיבלנו כס

כסף אבל לדעתי היום זה אחרת בכל אופן על כל יום איחור קיבלנו ריבית משמעותית סך הכל לאחר כמה חודשים שכבר קיבלנו את הכסף רק הריבית על כך שאיחרו בתשלום היתה בסביבות אלף שקל

איפה זה בארץ? כי יש לנו ביום ראשון

ואני מקווה שלא הולכים להשפיל אותנו, זה מספיק קשה גם ככה. כמה זמן חיכיתם בחוץ עד שנכנסתם?

אני בהתחלה נכנסתי לבד ואמרתי שהילד מחכה בחוץ

יכולתי לדבר החופשיות והילד עם אבא נכנסו אחרי זה. לוועדת ערער (על רטרואקטיבי שקבעו לי רק 4 חודשים) בכלל אמרתי שהילד חולה.

עברתם את זה. עכשיו חיים

עכשיו מתארגנים לחיים: טיפולים, עזרה בגן (הוא בגן חובה, נכון?) לצערי, יש כאלה אנטיפטים במקומות אצטרטגיים. לשמחתי, ענייני בירוקראטיה אומנם אינסופיים, אבל נקודתיים מאד: פעם בשנתיים בבט"ל (מקסימום), פעם בשנה מול עיריה, בשינוי מסגרת הקו"ח. זה גם קשה ומעיק, אבל הסיכוי שאת האנטיפט הזה לא תראי עוד! הם אמורים לשלוח מסכנה תוך חודש (אם אני לא טועה), אבל כדאי להתקשר אליהם עוד שבועיים-שלוש, הם יגידו בטלפון, אם יש לך קוד סודי שלהם. רטרואקטיבי הם אמורים לתת אוטומטי, אבל אם לא יתנו - יש לך 3 חודשים להגשת ערער. לקופת חולים צריך לגשת עם האבחון, אין צורך לחכות לבט"ל.

dina199

New member
העיקר שעברתם את הועדה.

זה שהוא אמר 'אוטיסט נכה' סימן שמבחינתו האיבחונים שלכם תקפים ותקבלו את הקצבה. אם האיבחונים לא היו לטעמו הוא היה כבר דואג להגיד לכם. כל הבדיקות שעושים בועדה זה רק כדי ש'מומחים' האלה לא ירגישו כמו חותמת גומי. ההרגשה שלך כלפי האנטיפת היתה נכונה , כי הוא זה גרם להרגשה הזאת. ואל תתיחסי לדיפלומה של הרופא. הרבה פעמים כמה שיותר תארים ודיפלומות, ככה יותר אנטיפטיות. הילד הוא אכן א"ס לכל החיים אבל זו לא סיבה להרגיש רע. להיפך בעזרת עזרה כספית וטיפולים המצב רק ישתפר. כן הביטוח הלאמי חושב שהוא עושה טובה לאנשים שב'רוב חוצפתם' רוצים לקחת כסף מביטול לאומי, למרות שכל הכסף של הביטוח הלאומי בא מהמשכורות שלנו (כולל המשכורת של הדוקטור המכובד). הילד שלך בספקטרום האוטיסטי אבל זה הביטוח לאומי שמגדיר את זה כנכות כדי לשלם את הקצבה. אז קחו את הכסף שמגיע לכם (זה הרי על מנת לעזור לילד) ותנסו להפסיק לחשוב על התיחסות הרופאים בועדה . לא שווה לקלקל את מצב הרוח בגללם.

1אילת2

New member
אוי, אדיוט.

אני מקווה שהתאוששת. לא עשית שום דבר לא בסדר. הוא מגעיל וחסר רגישות. שולחים תשובה בדואר אבל לפני זה תופיע בחשבון הבנק שלך הקצבה. לפעמים ההכרה עוברת אוטומטית למשרד הפנים ומשם לעירייה לצורך הנחה בארנונה ולקופת חולים לצורך חוק הסומטיים, אבל לא תמיד.

netanelb5

New member
רובנו היינו בסרט הזה.

לפני 4 שנים בערך ,אני והאקס שלי שהיינו בוועדה עם הילד,ריחמו עליינו שאנחנו חירשים ועוד ילד כזה,שאלות מכאיבות קצרות,ומבט כזה גועלי אי אפשר לשכוח. לפחות אישרו לנו על המקום. הרופאים האלה מוציאים מילים שקשה להתאושש הם צריכים לקמוד קורס מה זה יחסי אנוש, והתנהגות.טעות שלי, צריך להכריח אותם.תודה לאל שלא חזרנו לשם יותר זה היה פעם אחת וזהו.

inventor

New member
לדעתי אם הוא בגיל גן לא יתנו לו לצמיתות

אלא עד גיל 8 כי יש שגורסים שבגיל 10 או 8 צריך לעשות אבחון נוסף (תלוי ברמת תפקוד הילד נראה לי) אבל הלוואי ואני טועה בכל אופן אנחנו ניגשנו לועדה עם ילד בן 10 והם שאלו "האם הילד יודע להתלבש לבד" ואמרתי ברור הוא לא כאן בשביל זה התפקוד שלו מצויין בכל התחומים התפקודיים-קוגניטיביים ולמרות זאת דרש מבני להוריד את חולצתו - אני כעסתי על כך אנחנו קיבלנו עד גיל 18

dina199

New member
הרופאים האלה בועדות מתמחים

בנכויות פיזיות לכן זו השאלה שהם יודעים לשאול : 'האם הילד מתלבש לבד?' . כנראה חוצפנה מצידנו לבקש שיהיו קצת יותר רחבי אופקים

טוב שזה אחרייך ועכשיו לתשובות

1. להרים טלפון לביטוח לאומי ולהדגיש כי שכחת בוועדה לבקש רטרו' שיוסיפו את זה לדוח שלכם. 2. לא נורא איך שהוא דיבר העיקר שיש קצבה. תשכחי את כל המילים הלא יפות שלו, הכסף יותר חשוב מזה וקבלתם אותו. 3. תשובות אמורים לשלוח בדואר אם לא תבקשי מהמוקד של ביטוח לאומי. 4. אין צורך להביא לקופת חולים שום דבר. 5. תעודת נכה תקבלי בערך חודש או קצת יותר או קצת פחות תלוי כמה הם עמוסים. 6. עם תעודת נכה הולכים למקומות בילוי שונים שנותנים הנחות: ספארי, בית ברנר וכו'. 7. ברוכה הבאה למשפחה וזה לא כל כך נורא אוטיזם כמו שזה נשמע.

לא נעים לי להגיד לך, אבל לא צריך להתייחס

לחבר'ה האלה כאל רופאים, ובטח שלא כאל פסיכולוגים. הם מכונות שבאות לשים תו תקן. האם היית נפגעת ממכונה? כך לפחות עדיף להתייחס לזה בעיניי. צריך להתכונן לזה נפשית כך (וזה לא אומר שלא הייתי נעלבת בעצמי...בשבילו...)

dina199

New member
להיפך , אם במקום הדוקטור 'הנכבד'

היה יושב שם רובוט , הרובוט היה מתנהג בצורה מקצועית טהורה ולא היה מעליב אף אחד. רק אנשים מסוגלים להעליב , ובעלי סמכות בכלל נהנים מזה. ואילו רובוט לא מעליב ולא נהנה

למעלה