עברית

עברית

בעקבות מחשבות על מגדר, אחרי קריאת הטור של ערן ב"העיר בוורוד" רציתי לשתף אתכם בשיר של יונה וולך. מתוך "צורות" 1985 בשמות מין יש לאנגלית כל האפשריות כל אני - בפעל הוא כל אפשרות במין וכל את היא אתה וכל אני הוא בלי מין ואין הבדל בין את ואתה וכל הדברים הם זה - לא איש לא אשה לא צריך לחשוב לפני שמתיחסים למין עברית היא סקסמניאקית עברית מפלה לרעה או לטובה מפרגנת נותנת פריבילגיות עם חשבון ארוך מהגלות ברבים יש זכות קדימה להם עם הרבה דקות וסוד כמוס ביחיד הסכויים שוים מי אומר שכלו כל הקיצים עברית היא סקסמניאקית רוצה לדעת מי מדבר כמעט מראה כמעט תמונה מה שאסור בכל התורה לפחות לראות את המין העברית מציצה מבעד לחור המנעול כמוני לאמא שלך ולך כשהייתן מתרחצות אז בצריף לאמך היה תחת גדול אבל אף פעם לא הפסקתי לחשוב הימים עברו כחלף הטושים נשארת ילדה רזה ומסבנת אחר כך סתמתן את כל החורים סתמתן את כל הפרצות העברית מציצה לך מחור המנעול השפה רואה אותך עירומה אבי לא הרשה לי לראות הוא סובב את גבו כשהשתין אף פעם לא ראיתי אותו טוב ממש תמיד הוא החביא את המין כמו שרבים מחביא אשה כמו שקהל הוא זכר בגופים כמו שמלה היא זכר ונקבה אין כמו אלו דברים מתוקים העברית היא אשה מתרחצת העברית היא בת שבע נקיה העברית היא פסל שלא פוסל יש לה נקודות חן קטנות וסמני לדה ככל שהיא מתבגרת היא יותר יפה השפוט שלה הוא פרהיסטורי לפעמים נוירוזה כזאת היא לטובה תגיד לי בזכר תגיד לי בנקבה כל אני ילדותי ביצית בטרם הפריה על מין אפשר לפסח על מין אפשר לותר מי יגיד מינו של אפרוח? האיש שהטבע יוצר לפני שהטבע בו פעל מטה. זכרון הוא זכר יוצר מינים תולדה העקר כי היא החיים עברית היא סקסמניאקית ומה שתגדנה בטרוניה פמניסטיות המחפשות גרויים מחוץ לשפה באינטונציה הנותנת פרוש לדברים סימנים רק של זכר ונקבה במשפט יתנו יחסים מיניים משונים על כל נקבה סימן, על כל זכר סימן אחר כשגם כל פעל ובנין מסמנים מה עושה האיש לאישה מה הוא מקבל בתמורה אישה כח היא מפעילה עליו ואיזה סימן נתן לעצם ולשם עצם מפשט ולמליות נקבל מין משחק טבע התרחשות נפשית כיער צעיר משחק של כחות טבע כלליים שמהם נגזרים כל הפרטים סימנים כלליים לכלל הארועים שאפשרי שיקרו בזמן מן הזמנים תראה איזה גוף יש לשפה ומדות אהב אותה עכשיו בלי כסות לשון

למעלה