"עברית שפה יפה"

N e l l

New member
"עברית שפה יפה" ../images/Emo104.gif

כן, כן...אני יודעת שדנמיקת הכתיבה שלי מרקיעה שחקים, פשוט משום מה, יש לי לאחרונה המון דילמות, כאלו ואחרות. מקווה שאתם עומדים בקצב, ולא מרגישים מנוצלים - הכל מכוונות טובות בלבד. אגב - רב תודות על התגובות. ולעניינו...לשם שינוי זה CASE עליו אני יכולה לכתוב בגוף ראשון. מדובר בבחור אותו אני מכירה מזה זמן מה, סה"כ אדם מקסים, משעשע למדי ובהחלט אדם פוטנציאלי לקשר רציני. הכל טוב ויפה. הקשר מתחיל לגלוש לשאלת המיליון : "אנחנו יחד, או ש.." ואז, הבחור שולח מכתב, בן 7 עמודים והמון רגש, ועוד יותר טעויות כתיב בסיסיות ביותר. אז נכון, אולי זה קטנוני/סטגמטי/או פשוט אינפנטילי לתת לפרט זה להפריע למהלך התקין של הקשר, אבל מה לעשות, אני מודה שכתיבה לקויה מורידה משהו מתמונת האידיליה הזאת. ואגב, אני יודעת בוודאות שהבחור אינו דיסלקט מלידה, ואין לו שום קשיים בנושא. הוא פשוט...כזה. "שחחתי ללמוד אברית" (="שכחתי ללמוד עברית"). איך הייתם מגיבים לעניין הזה (אם בכלל), ומהי עמדתכם בנושא?

טל קר

New member
אני דווקא מאוד אוהבת את דינמיקת

הכתיבה שלך :) אם הבחור לא עולה חדש, כדאי שילך לאבחון לדיסלקציה בניצ"ן. אין כיום "ידוע בוודאות שהבחור אינו דיסלקט" פעם כולם היו "עצלנים" כיום מאבחנים דיסלקציה (אם זה רק בכתב, ורק שגיאות כתיב, זה יכול להיות דיסגראפיה) טוב יותר. ודיסגראפיה לא קשורה לעד כמה האדם חכם/משקיען וכו´. אדם ללא קשיים בנושא לא כותב שחחתי במקם שכחתי. באופן עקבי. נשמע כאילו הוא כותב פונאטית לגמרי, ואדם שחי בסביבה עירונית וקורא קצת (אפילו עיתונים) לא טועה ככה (כלומר הוא יכול לומר "אני יגיד" "אני יעשה" במקום אגיד ואעשה, אבל לא אברית במקום עברית על בסיס קבוע). בהנחה שהוא לא מקסים משעשע וטיפש, או מקסים משעשע ובור ועם הארץ, יש כאן בעיה, שיתכן מאוד שהוא לא מודע לה, כי בגילו כשרק גילו את שגיאות הכתיב אמרו לו שאם הוא יפסיק להיות עצלן זה יעבור, ומאז חלפו שנים והתפתחה מודעות לבעיה. מה שחשוב אצל בן אדם לדעתי בהקשר עליו מרמזות שגיאות הכתיב במכתב זה שהוא חכם מבין ענין, ויודע לבטא עצמו. אם הוא משתקף ככזה על אף שגיאות הכתיב, לטעמי זה מספיק. אם יהיה ביניכם קשר כדאי שתכווני אותו לניצן, זה יכול מאוד לעזור לו.

מה הקשר??

אם את נמשכת אליו והוא עושה לך פרפרים בבטן אז למה לא לתת לזה צ´אנס? הוא לא חייב להיות הבנאדם הכי משכיל בעולם כדי להיות לך בן זוג למופת, כזה שימלא את חייך תוכן וידע לקבל ממך את מה שיש לך להעניק לו. כתבתי פה לאחרונה תחת הכותרת "שובר המיתוסים" על זוג שהבחורה זרקה את החבר שלה (הם היו יחדיו במשך כמה שנים) מכיוון שהוא היה שיפוצניק ולה היה תואר במשפטים. היא שלחה אותו ללמוד, הוא למד וסיים בהצלחה תואר אקדמאי במקצוע נחשב אבל החליט שהוא מעדיף לחזור להיות שיפוצניק כי זה מה שהוא אוהב לעשות. הוא אהב אותה מאוד ועשה הרבה בשבילה אבל עבורה זה לא הספיק רק מכיוון שהמקצוע שלו "לא נחשב". במקום לשפוט אותו בגלל משהו ספציפי שאני מסכים שיכול להפריע נסי להתגבר על זה ולתת ליחסים בינכם צ´אנס. אם זה מצטרף לדברים אחרים שגורמים לך להרגיש לא בטוחה זה עניין אחר אבל זה משהו שפחות או יותר עומד לבד - תני צ´אנס

טל קר

New member
לרגע לא הבנתי, אבל אז הבנתי שלמרות

שענית להודעה שלי, בעצם התכוונת לענות להודעה של נל.

N e l l

New member
ועוד משהו...

קודם כל, לטל: תודה על עידוד היצירה!!! שנית, ברצוני להבהיר שאני ממש לא מתיימרת לחפש בבני הזוג שלי גאוני הדור, ואבשלום קורים למיניהם (בלי לפגוע, אבשלום היקר...), אבל אני לא אתחמק מהעובדה שזה משמעותי עבורי. לשניה לא אמרתי שזו תהיה הסיבה לביטול הקשר בינינו, פשוט זו הייתה הפתעה לא ממש נעימה, שגרמה לי קצת לסגת אחורנית. קורה, לא? אני לא יודעת אם עלי לקשר את זה לרמת האנטלגנציה הכללית שלו, וסה"כ הוא לא טיפש, או פשוט להתייחס אל העניין כחסרון בלבד. אף אחד לא ממש מושלם, כפי שכולנו יודעים...מצב קצת מעורפל, אני יודעת, זו בדיוק הסיבה שנזקקתי לדעה אובייקטיבית ונטראלית בנושא, ולכן פניתי אליכם, להבין אם אני עושה פילים מזבובים, או שמא יש באמת סיבה לדאגה...

deyulia

New member
אני מודה שגם לי

זה היה מפריע, אבל אם הבחור , נשמע משכיל ויש על מה לדבר איתו וכיף לך איתו, אז לא נראה לי שכדאי לוותר רק בגל זה.

ליאן.

New member
היי נל

את ממש מפרה את הפורום.. מבחינתי את יכולה להמשיך לעשות כן בכייף
אם הייתי צריכה לקבוע את המשתתף/ת הנבחר של השבוע, הייתי בוחרת בך..
(ואולי זה רעיון ? הממ..) טוב, מספיק עם הליקוקיים והחנפנות.. לגבי הנושא שהעלת, את כותבת שהבנאדם פוטנציאלי לקשר רציני. ובכן, אני לא מכירה את הבחור או את הקריטריונים שלך לקשר רציני, אך אני מניחה שחשוב לך שהבנאדם יהיה אינטלקטואל (תקני אותי אם אני טועה). לדעתי הלא-מקצועית, אין כזה דבר שבנאדם יכתוב עם כל כך הרבה שגיאות ולא יהיו לו קשיים כלשהם. בטוח שיש לו בעיה כלשהי, הרי אם עברית זו שפת האם שלו, למד ביסודי, והוא חי במדינה הזו, אין שום תירוץ לכך שלא יידע לאיית מילים פשוטות! לא ייתכן שהוא לא נתקל בעיתונים, ספרים, שלטי חוצות, תירגום בסרטים בקולנוע /תוכניות טלויזיה ולא הפנים דבר אלא אם יש לו קשיי למידה. אני חושבת שבנאדם אינטלקטואל כן יידע שיש לו איזושהי בעיה. אם הוא בוחר להדחיק אותה, זה כבר משהו אחר.

N e l l

New member
ליאן...../images/Emo20.gif

קודם כל - רב תודות. אשתדל להמשיך לתרום מהדילמות שלי (וברוך השם - לא חסר!) לפרורום. חבל שגיליתי אותו כ"כ מאוחר, אבל עדיף מאוחר מאשר...אני חייבת לציין לזכותך, שאת יודעת "לתחזק" יופי של דבר כאן. חזק ואמץ. ולגבי הבחור הפרובלמטי שלי... תראי, אני מכיה את האדם בקושי חודש, קשר ממש טרי, כך שטרם דיברנו על התחייבויות ועתיד משותף. גם אני יכולה לומר בעיניים עצומות שקיימת כאן בעיה כלשהי, השאלה אם יש לי הזכות והסמכות לדרוש ממנו הסברים. אני מרגישה שאם הוא היה מוצא לנכון להבהיר לי את התמונה - הוא היה עושה זאת. הרי לא לשווא שאלתי לפני כן, מה דעת הפורום על הפתיחות בכל הנודע לבני הזוג...נדמה לי שזו די תיבת פנדורה, ואני בטח שלא מתיימרת להיות זו שתפתח אותה. זה מפריע, נכון, אבל לטעמי זה צריך לבוא ממנו, ואם לא - אז כפי שאמרת, אולי יש כאן הדחקה של הבעיה. עוד פעם, אולי זו קטנוני מצידי, אבל אני עושה צעד אחורה. צעד אחורה ומחכה לצעד לפנים מכיוונו.

למעלה