עברית קשה שפה

עברית קשה שפה

כתבה מידיעות על בעיתיות הוראת הקריאה בעשרים שנה האחרונות (כמעט..)
גם לשיטה הפונטית לא מתאימה לכולם, אבל היא יותר מתאימה לקורא השפה העברית (כי השפה בנויה מהברות..)

AYELET1

New member
השיטה הזו (אוריינות, כך קראו לה

במחוזותינו ) היא מכה אמיתית. כך שמעתי, כי לילדי לא יצא ללמוד בעזרתה. 2 הגדולים למדו עם בלי סודות הישנה והטובה, והבםןהקטן שהיה בכיתה קטנה, למד באותה שיטה (פונטית) עם חוברות אחרות. מהורים שילדיהם למדו בשיטת האוריינות (הקריאה כמכלול) , שמעתי תיאורי זוועה, ואכן הורים רבים קנו את בלי סודות ובבית לימדו את הילדים לקרא על פיה... לא מובן למה לא מוציאים את הצהרתה והחלטתה המרגשת של לימור ליבנת, מהכוח אל הפועל! ויש לקוות רק שעד שהודיה תהיה בכיתה א´ , השיטה הפונטית אכן תחזור ותיקח את מקומה הראוי

הממ... להודיה יש גם מזל שאמא

שלה למדה קצת על הוראת הקריאה
(במסגרת הלימודים שלי ראיתי שיטה טובה להקנית הקריאה.. אמנם עבדו איתה בחינוך המיוחד, אבל זאת שיטה רגילה שפשוט נראת לי טובה..והיא עובדת בעיקר על הברות ובנית מלים מהם..) ובכלל רק שתדעי שכל הנושא הזה כן התפתח מבלי סודות, רק פותח בשנים האחרונות למן מכלול אחד גדול שבמקום להפיק ממנו תועלת זה גרם לעוול..

bimbo.

New member
בשיטה פסולה זו, התלמידים../images/Emo10.gif

שוגים לא רק בקריאה ובכתיבה, אלא גם בדיבור. אנחנו רואים גם בפורום (כשנכנס מתבגר) את התוצאות העלובות של השיטה. יש לציין, שלמורים קל בהרבה עם שיטה זו... מעניין אם בעוד ארצות לומדים כך את הקריאה והכתיבה.

לא יודעת אם למורים קל יותר..

הרי אין אמורית להשקיע המון
מה שכן אם אינני טועה בארה"ב השיטה הזאת של אורינות מתקימת כבר קמה שנים ומשם למדו כאן את השיטה.. העניין שלארצות הברית היא כן מתאימה בגלל שהעברית קצת שונה מהאנגלית
ומי יודע אולי גם שם יחליטו שגישת/שיטת האורינות איננה יעילה..

AYELET1

New member
גם אני בספק רב אם למורים קל יותר.

זה לא העניין. זו פשוט שיטה דפוקה, שנכנסה למערכת כשמישהו החליט שהוא גילה את אמריקה... שרה, לגבי השיטה בחינוך המיוחד- אז גם אני ראיתי משהו כזה (כשבני למד בכיתה קטנה), כשהעבודה היתה על הברות. הקריאה נקלטה במהירות (אם כי יש לו בעיה שפתית- של הבנת הפואנטה, אך לא של הקריאה הטכנית).

bimbo.

New member
אני רוצה להבהיר ......./images/Emo62.gif

למורים יותר קל משום שאינם צריכים ללמד את הילד את הכתיב הנכון ולבדוק אותו. הם מניחים לתלמיד לכתוב איך שהוא שומע וזה בסדר (מצד השיטה). מה איכפת להם אם הוא כותב: אני ילך, אני יביא.... רואים את זה הרבה בפורום. זה ממש צורם!!!

אטיוד5

Active member
ההבהרה שלך לא כל כך לעניין

משום שמדובר בהקנית הקריאה, ולא בכתיבה. אבל צדקת גם צדקת כשהערת שלא אכפת למורות. זה נכון מאוד, וזאת גם הסיבה שהשיטה הזאת כ"כ פופולארית בקרב המורות. מה שיותר קל למורות יותר טוב, וקיבינימאט התלמידים. לא מכיר את המילה אורינות, אני מכיר את השיטה הזאת בשם ´המילה כמכלול´.

אטיוד5

Active member
בארה"ב גם כבר מצאו שהשיטה הזאת

קלוקלת. משלשת ילדיי, שניים נאלצו ללמוד לקרוא מחוץ לכתלי בי"ס. שמחתי לקרוא שיש הסבורים שהשיטה הזאת מקלה על המורים. זה אישוש נוסף לטענה הגורפת שלי, והמכלילה מדי יש להודות, שציבור המורות (בואו נקרא לילד בשמו, כמה מורים זכרים יש בכיתות א´?), הוא ציבור משכמו ומטה, שתופס כל הזדמנות על מנת לברוח מאחריות, בעידוד המנהלות שכל עינינן שקט תעשייתי.

למעלה