עברית כיתרון

almo81

New member
עברית כיתרון

יהיה קשה לך להפוך את העברית ליתררון מכמה סיבות:

1. עברית היא שפה ממוקדת לשוק ספציפי שהוא די קטן.
2. עברית לבד לא מספיקה - כמו שאת אמרת: לתפקידים יותר בכירים מחפשים רקע ריאלי, ניסיון , וכו'.
3. יש די הרבה ישראלים ויהודים דוברי עברית בבריטניה ואין לך שום יתרון יחסי עליהם. אם זה הכיוון שלך - יש לך סיכויים יותר טובים במקום שבו יש הרבה פחות ישראלים ויהודים - מזרח אירופה למשל - או סקנדינביה (את ממילא תהיי שם...).

חיפוש ב-JOBSITE העלה בדיוק 6 תפקידים שמהם מופיעה המילה HEBREW - וחוץ מאחד השכר בהם הוא די מינימלי.

הייתי ממליץ לוותר על הרעיון להצמד לעברית: בריטניה (במיוחד איזור לונדון ) מלאה באזרחים זרים - את חיית פה פעם אז את בטח יודעת את זה.

לא ציינת את הרקע ההשכלתי/מקצועי שלך, אבל אני הייתי ממליץ לחפש תפקיד שמתאים לך ולא להצמד לעברית: זה נכון גם לדבלין וגם ללונדון. אפשרות אחרת, זה לנסות לחפש עבודה בתור מורה פרטית לעברית - יש לזה דרישה בכל מיני מקומות. (אל תצפי להרוויח הרבה מזה).

תראי למשל: http://www.languagecoursesuk.co.uk/courses/london/hebrew/, או http://schoolofeverything.com/subject/all/london/teaching?filter0=Hebrew

shebrew

New member
sorry, but that is simply not true

I have been living in London for a little over 2 years and now make 35k and all thanx to my Hebrew..... so it's different for different people. Jobs are not at all easy to come by these days, but Hebrew is a competitive advantage that can help you at the very least to get your first job in London

almo81

New member
נחמד - אבל מה זה מוכיח?

העובדה שאדם אחד הצליח לא מוכיחה שהגישה נכונה : זה רק מוכיח שתפקידים כאלה קיימים : ראינו שיש מעט מאת תפקידים כאלה - והנקודה שמישהו אחד הצליח לא הופכת את זה לאסטרטגיה מומלצת למישהו שרוצה לעשות מעבר וצריך להתקיים

אולי תספרי לנו טיפה על הרקע שלך? במה בדיוק את עוסקת ? זה יעזור למי שפתח הדיון הזה להחליט אם יש לה סיכוי.

shebrew

New member
הרקע שלי פחות חשוב כיוון שהעבודה הראשונה

שמצאתי פה(וזה מה שחשוב) הייתה ב call center כלומר עבודה שלא דורשת רקע כלשהו ולקחו אותי למרות התואר השני שיש לי ולא בגללו (הם היו צריכים דובר עברית).
עזבתי את העבודה הנ"ל אחרי 10 חודשים בגלל שהתנאים שם הפכו לבלתי נסבלים וחשבתי שעם הכסף שהצלחתי לחסוך ועבודות מזדמנות ב Market Research (בעברית!) אוכל להסתדר עד שתגיע העבודה הקבועה הבאה, אבל מה, זה היה דצמבר 2010 ומצב התעסוקה היה בכי רע.. הייתי בלי עבודה קרוב ל 6 חודשים והיה מאוד קשה אבל בלונדון כמו בלונדון יש את ה GUMTREE ופעם בשישה חודשים יש איזה משוגע שרוצה לתרגם את אתר האינטרנט שלו לעברית!! ואם אתה עובד טוב הוא יקח אותך להיות בודק QA אחר כך... אני לא אגלה איפה אני עובדת עכשיו אבל אני כן אגיד שהמעבר ללנדון הוא בגדר חלום שהתגשם, חד וחלק. אני זוכרת שבאתי לפורום הזה לפני שנתיים וחצי ולא חלמתי שבעוד שנתיים וחצי אני אהיה מבוססת (עבודה טובה, דירה נחמדה וזוגיות מעולה) בלונדון.. אני עדיין מרגישה לפעמים שני חולמת והסיפוק של - עשיתי את זה לגמרי בכוחות עצמי הוא עצום.

שורה תחתונה מבחינת העברית - התארים שלי לא הפריעו, בזכותם קבלתי את הויזה מלחתחילה, אבל הם לא העיקר. אפשר ורצוי מאוד לנצל את העובדה שאתה דובר עברית (שפות נוספות יתרון משמעותי) ואם שירתת שירות קרבי ויש לך נסיון בשמירה לדוגמא גם זה יתרון משמעותי. באופן כללי צריך המון סבלנות ואורך רוח, קצת מזל ו put yourself out there נסה להכיר כמה שיותר אנשים, באמצעות אינטנרנט או פאבים או חברים של חברים... לא הכרתי נפש חיה כשהגעתי לפה זה היה מכשול גדול, אני חושבת שאם הייתי מכירה לפחות אדם אחר היה לי יותר קל. מצד שני היה לי "מזל" ומצאתי את העבודה הראשונה שלי מהר מאוד (שבועיים) ודרכה הכרתי אנשים והשותפים שלי לדירה הפכו לחברים וזה התגלגלת משם. לתחושתי, ינואר 2010 מצב התעסוקה היה יותר טוב ממה שהוא עכשיו, אבל מה אני יודעת... אנשים שמוכנים לעבוד קשה תמיד יסתדרו. ככה למדו אותי בבית ואני דוגמא חייה לכך. מאוד מחניף לי שאתה אומר שאני רק דוגמא אחת, זה הופך אותי למיוחדת באיזושהי צורה אבל אני בכנות לא חושבת שאני מיוחדת. הייתי בשלב שהייתי מוכנה לעבוד בTESCO אבל בזכות העברית זה נמנע ממני.. אני בטוחה שגם אם הייתי עובדת ב TESCO הייתי מצליחה כי הייתי הופכת את עצמי לעובדת החרוצה ביותר שם ומתקדמת לתפקידים בחירים יותר..

זה יצא ארוך ורגשני יותר ממה שחשבתי... אבל אותי יועיל למישהו.. והכי דרך אגב - אנגלית טובה זה גם יתרון בעיר הזאת שהרבה מהמהגרים אליה אין להם אנגלית טובה ואני בטוחה שהצלחתי בראיונות עבודה גם בזכות זה שהרשמתי באנגלית שלי.

זהו.

TrigATUSA

New member
ברוכים השבים

Long time no seeing!

אני זוכר טוב את הסיפור שלך

הסיפור שלך הוא דוגמא מצויינת לאיך מי שמגיע ללונדון עם ציפיות ריאליסטיות ועם תוכנית פעולה הגיונית יכול להצליח בהגירה

כמו שכתבתי לך בעבר, הייתי שמח אם היית שבה אלינו ועונה פה לשאלות בפורום - נקודת המבט שלך ייחודית בקרב קבוצת הכותבים הנוכחיים ומאוד בעלת ערך
אני זוכר שקיבלת פה מידע טוב בזמנו

shebrew

New member

היי טריג, אני אתחיל לקרוא ולהגיב יותר. אבל הויזה שאיתה הגעתי כבר לא קיימת ככה שאין לי הרבה מה ליעץ אלא רק בנושאים של איפה לגור בלונדון ואיפה לחפש עבודה.. וגם כאן אני מאלה שהעדיפו להתרחק ממוקדים יהודים/ישראלים. היה לי המון מזל מבחינת הויזה שהרי הממשל כאן התחלף ושינה את כל הכללים 5 חודשים אחרי שהגעתי..

TrigATUSA

New member
בדיוק לזה התכוונתי

יש לך את נקודת המבט של מי שלא הגיע ב RELOCATION, כלומר היה צריך לחפש עבודה מאפס, והגעת כשאת לא סגורה על תחום, ככה שחיפוש העובדה שלך היה רחב, ולא כמו רוב הכותבים כאן שהיו מאוד ממוקדים

בנוסף לכך שלא חיפש לגור בגטו הישראלי בואכה HENDON, ועל כן את יכולה לייעץ על איזורים אחרים

בכל מקרה, אני מאוד שמח שהכל הסתדר טוב

למעלה