עברית במנדרייק 8.1

מול

New member
עברית במנדרייק 8.1

מההתקנה "הכרזתי" שאני דובר עברית (ההפצה כתגובה ציינה שההתקנה עצמה תהיה באנגלית ) ברגע שהפעלתי את ה KDE הוא אוטומטית כוון לעברית (לפני כן ה KDM היה בעברית מלאה ) אך משום מה העברית צוינה כ ריבועים .... ניסיתי להחליף פונטים (הפונטים העבריים מותקנים ) ולהחליף את הקידוד ( il-10064 או משהו כזה ל iso 8589-8 או משהו כזה ) וכלום ! מכיוון שבד"כ אני מתקין עברית בנפרד מההפצה אז אין לי מושג הפעם על מה מדובר (נראה לי שמדובר ב unicode ,שאני לא מתמצא בזה ) יש רעיונות? (זה לא דחוף כי אני עובד באנגלית, אבל זה חשוב לאישתי שמידי פעם אוהבת את לשחק בלינוקס ,כך שיהיה ניתן לומר : "אפילו אישתי משתמשת בלינוקס בהנאה !"
)

amirmar150

New member
איזה צירוף מקרים../images/Emo12.gif

גם אני, בעיה זהה לחלוטין! צריך משהו שנקרא UTF-8, מאיפה? תהרגו אותי אין לי מושג.

תמר,

New member
../images/Emo32.gif

מה זה "אפילו אישתי"? מזכיר לי את אלו שקונים טרנטה, וקוראים לזה "אוטו קטן, לא בשבילי, בשביל האישה"

מול

New member
לא הבנת כראוי

זה לא "אפילו אישתי" במובן של האישה הקטנה יכולה ( אישתי בשום אופן לא נכנסת לקטגוריה "האישה הקטנה" ) אלא במובן שמי שמכיר את אישתי אישית ויכולתיה במחשב ,יתרשם.

תמר,

New member
אז אני אתן לך תשובה ..

.. מבעלי, שטוען שהוא משתמש ב-ttf מ-windows באופן כזה: א. מעתיקים את הפונטים הרצויים מ-windows לספריה ב-font path (לפעמים יש אחת כזאת שנקראת truetype) ב. מריצים את הפקודה: ttmkfdir < fonts.dir (כמובן באותה ספריה) ג. מאתחלים את xfs ד. מגדירים את ה-kde שיעבוד עם הפונטים האלו. (זאת לא תשובה לכתיבה בעברית, אלא רק לקריאה. ואל תשאל אותי איך, כי אני לא משתמשת ב-X בדרך כלל. בטח לא לעברית)

תמר,

New member
ולפני שתנסה להריץ את זה - תיקון קטן

בסינטקס של ttmkfdir, הכיוון של ה"משפך" הוא גדול-מ- ולא קטן-מ- כמו שיצא אחרי העיבוד של תפוז.
ttmkfdir > fonts.dir​

מול

New member
תודה על העזרה. אבל זה לא זה....

יש לי פונטים (כולל מחלונות ) משום מה המנדרייק עושה בעיות (עד עכשיו לא היו לי בעיות עם זה, למעשה אפילו בזמנו פירסמתי סקריפט למען יבוצע הדבר "אוטומטית" ככל האפשר עבור משתמשים חדשים). בנתיים הצלחתי איך שהוא לטפל בזה,אבל בעזרת יותר מזל משכל שאני אגלה איך עשיתי זאת אני גם אפרסם את התוצאות למען כל האחרים בכל מקרה שוב תודה על הזמן שהוקדש (ותודה לבעלך גם...) ואני חוזר ומתנצל אם לא הובנתי כראוי. ולמען הסר ספק: ברור לי כי נשים וגברים אינם נופלים אלו מאלו בשום כשרון ! (למעט הבאת ילדים לעולם
)

תמר,

New member
לפי פורומים אחרים

יש פורומים שמופיע בהם כפתור ל"התחלת קוד" ו"סיום קוד" מה שצריך לכתוב הוא: div align=left dir=ltr בתור תג של html ולסיום div/ - גם הוא במתכונת html

mavor

New member
ניסיתי

גם אני ניסיתי פעם אבל זה לא עובד !!(בסופו של דבר היתי צריך לגנוב פונטים מWINDOWS98 למרבה הבושה) הכי פשוט והכי טוב להתקין כרגיל ואז להסיף אברית בנוהל הרגיל נדב

sguy

New member
מדריכים שיכול להיות שיעזרו

כנס לftp://ftp.ivrix.org.il/pub/ivrix/doc/guides/guides.html שם יש רשימה של מדריכים בעיברית ללינוקס ובסוף גם מספר מדריכים שמסבירים איך להתקין עברית בלינוקס מקווה שעזרתי SGUY

darkstar

New member
אין ממש בעיהזה קל!...

דבר ראשון תעשה mount לתקיה של הוינדוס או תשיג פונטים עכשיו יש כזה דבר במנדרייק שנקרא drakefont פשוט מסמנים את כל הפונטים וזה מתקין! איזה יופי גם אין אחרי זה בעיות כי יש את כל הקידודים לפונט אז מה שנשאר לעשות זה לבחור בשפה העברית ולשנות את הפונטים ב look and feel ל arial עם קידוד של יוניקוד שזה iso10 משהו אני חושב . ואז להתחיל מחדש את ה x

זאינאל

New member
הקידוד הנכון הוא iso-10646

יש להגדיר את כל הגופנים בקידוד הזה (שמגיע כברירת מחדל אם ביקשת התקנה בעברית). כמו כן, MDK81 מגיע עם גופן אחד המכיל גליפים בעברית, בשם misc-fixed . הבעיה היא שבזמן ההתקנה, הוא לא בוחר את הגופן הזה להגדרות הגופנים של סביבת העבודה של המשתמשים. כאמור - מומלץ לגנוב את גופני ה-TrueType של חלונות, ו-DrakFont נועד בדיוק בשביל זה - בלחיצת כפתור אחת הוא יתקין לך את גופני החלונות ממחיצת החלונות במחשב שלך.

למעלה