עברית בטלוויזיה

CityBoy

New member
עברית בטלוויזיה

בפרסומות, בכל פעם שמופיע משפט (או מילה) באנגלית מופיע תרגום קטן בעברית. זה מעוגן בחוק? מי יזם את זה? ומתי? ו.. האם זה תקף גם במילים שנאמרות? תודה רבה

amircx

New member
בטח חוק השוות...

או חוק חינוך חובה חינם... לכאלה שלא גמרו כיתה א'

johny_abola

New member
זה חוקי הרשות השנייה

זו טלוויזיה ישראלית ולכן אסור להציג מילים לא עבריות ללא תרגום. לכן כמעט תמיד מתרגמים. יש מקרים ש"עוברים על החוק" כמו "בזק ביזנס" שלא מתרגמים מושגים כמו דאטה, הוסטינג וכדומה. אגב, עוד חוק מוזר של הרשות הוא שאם שחקן משחק בעל תפקיד (חייל, רופא, פסיכיאטר, פסיכולוג) - צריך לכתוב שהמציג אינו חייל / רופא וכדומה. המטרה הייתה למנוע מצב שישימו בפרסומת שחקן שלבוש כרופא, והצופים יאמינו לדבריו בצורה מוגזמת, כי הם יחשבו שהוא באמת רופא. בפרסומת לגלילונית עושים מזה צחוק כשהם כותבים "המציג אינו פסיכולוג", למרות שהמציג לא משתמש בדמותו כפסיכולוג כדי למכור מוצר, אלא סתם לספר בצחוק על המוצר. פארודיה נוספת על הקטע הזה הייתה בפרסומת, נראה לי לויטמינים, שבעצמה הייתה פארודיה, שבהם הוצג אינדיאני ונרשם "המציג אינו אינדיאני"

CityBoy

New member
מישהו יודע על החוק הזה קצת?

ולדעתי החוק לא מוזר בכלל דווקא חיוני לאללה בלי העברית הקטנה הזאת לא הייתי מרגיש שייכות לערוץ זה יכל היה להיות בשבילי כמו לראות cnn ככה אני מרגיש שהוא שלי

CityBoy

New member
תודה!

הממ הרבה זמן חיפשתי דרך לתקשר עם ערוץ 10 צריך לשאול מתי הם מחזירים לא את אנטרפרייז.. חחח... חוק השוות..

למעלה