עבריין במדים...

עבריין במדים...

ב"ה הנה מקרה קלאסי של עבריין במדים. שוטר, שנוהג בניידת, חותך נתיבים בלי איתות (קורה לכולנו) נוסע עם מנורה שרופה (כמובן, הסדנה אשמה ולא השוטר) וכשאזרח מעיר לשוטר שהוא בלי איתות ועם מנורה שרופה, השוטר "מתפרץ" עליו בצורה גועלית. תראו ותשפטו לבד - לוּ אזרח מהשורה היה נוהג ככה, היה חוטף גם דו"ח על איתות, גם על מנורה שרופה, וגם על הכשלת שוטר במילוי תפקידו. עבריין והפעם לשם שינוי בניידת ועם מדים.

Super Go

New member
עבריין במדים - ממש לא

איציק, אתה אולי לא מכיר את השוטר, אבל אני כן, ואני יכול להגיד לך שזה אחד השוטרים הכי ישירים שיש במשטרת ישראל. הוא לא 'פוזאיסט', ולא חושב שהוא מעל החוק או אזרחים. הקטע שמוצג שם חתוך, והבחור שצילם (שהוא מתגאה בזה שהוא נוסע אחרי שוטרים ומציק להם) נסע הרבה לפני אחרי השוטר והציק והפריע לו בעבודתו. לא נראה לו תקין דרך הנסיעה של השוטר? שירשום מספר ניידת ויגיש קת"צ, אבל זה לא הגיוני ולא אפשרי שהוא יעקוב במשך המשמרת אחרי שוטר בתפקיד, שגם הוא לא טרח לשאול האם השוטר באמצע אירוע כלשהו. השוטר לא נסע כמו משוגע, לא אותת - נכון, אבל כידוע לך גם את עבירות האיתות הורידו מהחנ"א. והפנס השרוף זאת אכן הסדנא, שוטר שיסרב לעלות על ניידת כי הפנס שרוף יסתכן במשפט וימי הפקעת משכורת - ואותו אזרח הוא לא זה שיחזיר לו את הכסף שנלקח ממנו.

בוא נצא מתוך נקודת הנחה...

ב"ה בוא נצא מתוך נקודת הנחה שהסרט נערך וכו', השוטר ראה עצמו מוסרט והיה צריך לדבר קצת יותר רגוע. ובמידה ואכן האופנוען עקב אחריו במהלך זמן רב, שהיה נפתר ממנו בצורה כזו או אחרת. (אותי מעניין איך האופנוען הלזה הסריט, אם החזיק המסרטה ביד, דו"ח מיד על אי אחיזת כידון ב-2 ידיים) ממצלמת קסדה קשה לי להאמין שעשה זאת. בכל אופן, אם כולם אומרים שהשוטר הזה אחלה והסרט ערוך בצורה מגמתית. חלק מהמילים שלי אקח בחזרה. התנצלותי.

Super Go

New member
איציק...

אני אומר בכנות, השוטר הזה הוא אחד השוטרים הישרים, האדיבים והטובים שיש. הדיבור בסרט הוא לא יותר מידי נוראי "אתה רוצה להסתבך?", "תעוף מפה" זו לא שפה גסה מידי, אולי תקיפה יתר על המידה. כיודע לך, בתל אביב, לא חסרים אנשים "שישיות" שמחפשים להציק לשוטרים ולמשטרה, והמשימות שיש על סיור ירקון רבות ואין זמן לכל אזרח שנדבק אלייך. כמו שאתה באמצע אירוע חריג של מציאת אמל"ח ברכב, ומגיעים אזרחים "מה קרה? מה קרה?" וגם לאחר שאומרים להם שכרגע זה לא הזמן לשאול הם ממשיכים להפריע לך להתרכז ולהתמקד בעבודה, ואז הברירה היחידה היא להשתמש בשפה הזו, ואפילו שיעלבו טיפה אך זה משיג את המטרה וגם את טובת הציבור. וכמו שבן הזכיר, יכולת לראות את אותו שוטר בתכנית המשמר האזרחי כאשר זימנו ניידת לבניין העירייה בת"א ותוכל לראות את ההתנהגות הסבלנית והאדיבה שלו, ובאופן אישי אני יכול להעיד כי מדובר בדרך חייו של אותו שוטר ולא רק בעבודה.

benpual

New member
בנוסף לדברי התגובה האחרונה.......

איציק , תמיד הייתי כנה איתך אבל עכשיו זה מספיק........ השוטר הזה גם אני מכיר , אינו שוטר שמתפרץ על אנשים. הבן אדם לא פירסם את כל הסרט שהיה והראה קטעים שהשוטר רק מתעצבן וזהו........ כמו כן השוטר יודע שהייתה מצלמה והוא רואה את זה , וכמובן תוכנית משמר האזרחי האחרונה שפורסמה בערוץ 2 , שבו ביקשו שוטר לסייע , אני לא ראיתי שום התנהגות לא נאה , אלא סובלנות ואדיבות כלפיי האזרח. כמו שאמרתי , האופנוען הזה רק חיפש את השוטרים באותו זמן , ופשוט עיצבן את השוטרים בכך שעקב אחריהם מי לוקח את החוק לידיים? האופנוען הזה? שייקח , אבל שלא יפריע בזמן עבודת שוטר בתפקיד

לא מסכים עם איציK -

נורה שרופה? קורה ,שטויות זה לא נחשב היום לעברת תנועה ולא ירשם על כך דו"ח, אין איתות? הלוואי שזו תהיה הבעיה הגדולה ביותר שלנו, מסקרן אותי "הוספאי" שמחפש את השוטרים-כמה עברות הוא קיבל בימי חייו שהוא רץ אחריהם עם מצלמה? ויותר מזה לא נראת לי הכותרת שניתנה לסירטון- "חזיר מסריח".

760

New member
איציק וכולם

אני לא מכיר את השוטר ואני לא רוצה להתייחס אליו או לארוע המדובר באופן ספציפי. אבל אני בהחלט רוצה לעשות לכולם פה הכרה עם ערן ורד. אני מניח שלאחר שיטוט לא ארוך באתר שלו - תבינו עם מי יש עסק. http://mishtara.org/blog/?cat=2 מדובר במטרידן מקצועי שכל חייו עוסק בנסיונות להתנגח בשוטרים ובמשטרה. פשוט ג'וק קטן. כנ"ל לגבי הצבא, חפשו את הפוסטים העוסקים בצבא באתרו. זה האיש ושכל אחד יעשה חושבים אם מדובר כאן באזרח תמים שרוצה לעזור לשוט לשמור על החוק או במישהו אחר לגמרי

ly316

New member
ממש חוצפן

לדעתי הבחור הזה מחפש דרכים להתנגש ולהפריע למשטרה וחוץ מזה חבל שלא קיבל דוח על זה שנסע וצילם באותו הזמן ידים על הכידון וכו. לא נורא אולי יפול יום אחד ואז את מי יאשים את המשטרה שלא נתנה לו דוח.............. שמעון ק.מנהלה מתנ"א זיכרון יעקוב

קרבינוש

New member
אין חוק שחייב לשים שתי ידיים על הכידון ??

או שמישהו ישב מאחורה וצילם

asix17

New member
איציק...

שמע אחי אני באמת גם לא רוצה לאכזב אותך אבל הם פשוט צודקים...אני במקרה גם מכיר את השוטר המדובר עליו והוא באמת שוטר ישר... וזה שהציק לו הוא באמת אחד שאוהב ללכת ראש בראש עם שוטרים

ה ש ו ט ר פ ע ל כ ש ו ר ה !

השוטר פעל כשורה , הבחור הנ"ל עם האופניים שלו תחילה הגיעה מצד שמאל של הרכב כשהוא על נתיב של כביש ראשי והסיט את דעתו של השוטר לשווה כאשר השוטר באמצע נהיגה, אחרכ כך שנית הוא הגיעה מצד שמאל ושוב העיר לשוטר , עצם דרך פנייתו של האזרח אל השוטר לא הייתה במטרה "להעיר" לו אלה להבעיר את האווירה ולגרום לפרובוקציה וטו לא! השוטר לא אותת בסדר.. תרשום ת'מספר לך תתלונן , המנורה שרופה תגיש מכתב לחגי דותן שהרכבי משטרה שלו לא תקינים. הבחור הזה היה יכול לקבל דו"ח מהשוטר על הפרעה לתנועה על פי צורת הנהיגה שלו והימצאותו עם האפוניים באמצע הכביש. אתה קצת מגזים בתגובה שלך איציק.. שוטר עבריין? בניידת..? אל תרד נמוך כל כך.

זה כל כך מעצבן

שאזרחים מתפלצנים ככה על המשטרה אני כל פעם מקבל תג'ננה מזה.. מה אתם מתערבי? משהו נראה לכם ממש לא כשורה ? תתלוננו יש שוטרים לא בסדר. אבל להטפל ככה לשוטר? אני לא מכיר את השוטר הזה ואני מצדד בוא ב 200 אחוז! זה כל כך מרגיז מי הוא בכלל שהוא יפריע לשוטר ככה? על איתות אחד? זה ממש לחפש ולהתריד ואני מכיר את הטיפוסים האלה..

ghost7

New member
אכן תופעות מוכרות

אז זה באמת מתסכל, כשבכל עצירה בצומת, יש אזרחים ש"שמחים" לידע אותך לגבי מנורה שאינה פועלת. ונסיעה שסרבתי לבצע (והיו אנשי סגל שהצדיקו אותי)- איסוף, לצורך מבצע, בשעת עומס תנועה, עם טרנזיט שהאתות בו לא פעל בכלל. אבל כנראה שזה היה כן חשוב. כי את אותה נסיעה (באותו רכב)- בצע שוטר . לדעתי- היה צריך לבצע האסוף- עם רכב אחר. (היו רכבים אחרים. אז מה אם בתכנון, ביום הקודם, הוקצה דוקא אותו רכב לבצע האסוף?). אבל גם נתקלתי, שבשעת פעילות, לראות אזרח נגש, ורושם את מספר הניידת. ולאחר מכן, מתנדב פעיל שהיה אתנו מדווח למוקד ש*** (שם שהיה מוכר לאותו מתנדב, וגם למוקד), רשם את מספר הניידת, וכנראה יכולים לצפות לתלונה מצדו. ולשאלתי להסבר- השיב שמדובר בשישיה שמציף בתלונות שנוסעי הניידות שרשם נטפלו והציקו לו...

מעצם הצילום המוקדם שהיה נסיון לגרור פרובוקציה

אני בדרך יותר צופה מהצד אבל.. במקרה היה לו מצלמה ... במקרה הוא אמר כדאי לך לאותת בטון משתלח ומזלזל. זכותו להגיש תלונה על חוסר איתות ובניידות אין ממש נורות ספר וזה ברור שצריך סדנא..לא חוכמה לנסות לגרור פרובוקציה. הרי כבר לא רושמים של חוסר איתות לא..זה לא בחנ"א.. נכון שאנחנו יותר לבנים מהאפיפיור אבל יש גם = בין האזרח לאיש החוק. כנראה איזה חסר תעסוקה כזה או אחר שמחפש שיגיבו לו בבלוג. כל אחד שידאג להשתדל לנהוג כמיטב יכולתו וכחוק. ולפי מה שראיתי הם גם חגורים.

asix17

New member
אוקיי אוקיי....

אוקיי אני חושב שכולם הבינו שהבחור ניסה בכוונה להרתיח את הדברים עם השוטר...והסרט הזה לא מופיע במלוא אלא הוא חתוך... אז בואו נסגור את הדיון הזה

oferyosi

New member
שהצלם יחפש חיים לעצמו..

אני לא רואה פה משהו יוצא דופן בהתנהגות השוטר. כל פלוץ עם מצלמה חושב שהוא ראש מח"ש. לצלם - שיצלם. אבל לנסות לאכוף על שוטר - זה כבר חוצפה. שיחפש חיים...אולי אם הוא היה מזיין קצת - אז הוא לא היה מתעסק בלעקוב אחרי ניידות עם מצלמה

למעלה