עבירות בבריכה

alik romm

New member
עבירות בבריכה

בימים האחרונים אנו עדים לתופעה בה ילדים/נערים מנויים, מעבירים אחרי כניסתם את הצ'יפ של עצמם לחברים שאינם מנויים.
בכל העברת צ'יפ, עולה תמונת הנכנס, כך שלא קשה בזמן אמיתי לתפוס את העניין.
כל אלו שעשו זאת נענשו בהוצאתם מהבריכה, החרמת הצ'יפ למשך זמן מסויים.
לאור הישנות העניין, אנו נאלץ להחמיר את הענישה והבא שייתפס, לא יוכל להיכנס לבריכה לתקופה ארוכה.
הורים, אנא הסבירו לילדים את חומרת העניין.
תודה,

ytzimer

New member
כניסה לבריכה

אליק היקר וועד הבריכה,
אולי הגיע הזמן לשקול מכירת כרטיסים בודדים או כרטיסיות לילדי היישוב שהוריהם אינם מנויים (עם מגבלות כמו למשל שלא ניתן לממש הכניסה בימי שבת).

אני חושב שהגיע הזמן לצאת מהקיבעון.
המציאות בשטח מובילות לתופעות לא נעימות הן מצד ילדי הישוב ובית הספר שאינם מנויים והן מצד הילדים המנויים. למה להעמיד את הילדים במצבים לא אפשריים/לא נעימים אלו ? יש התנהגויות בישוב, בעיניי הרבה יותר חמורות, שאינם זוכים לתשומת לב.

אגב, למי שתוהה הילדים שלי הם קטנים ולא היו מעורבים באירוע המדובר.

יובל

Anatfeld

New member
מסכימה לחלוטין

תהיינה אשר תהיינה הסיבות שבגינן הוחלט שלא לאפשר מכירת כרטיסיות. עברו שנתיים מאז פתיחת הבריכה. נוצר מצב שבו יש ילדים שבשעה שכל חבריהם הולכים לבריכה, הם צריכים לחזר אחר הפתחים ולחפש טובות מחברים. הבעיה הזאת יכולה להיפתר אם רק יחליטו טיפה להתגמש. אפשר למכור כרטיסיות אורח נושאות שם, כלומר שכניסה עם כרטיסייה תהייה מותרת אך ורק לבעליה (בדיוק כפי שיש צ'יפים למנויים). כדי שאף בעל מניה לא ירגיש שהוא משלם יותר מאחרים, אפשר להחליט שהכספים ממכירת כרטיסיות אלו חוזרים לציבור בעלי המניות, כלומר הסכום שהם יצטרכו לשלם למנוי השנתי יופחת. אפשר למצוא פתרונות. צריך רק לחשוב מחוץ לקופסה. בעיקר צריך לחשוב איך מקרבים את כולם ופחות על כמה כל אחד שילם או לא שילם כדי שתהיה בריכה.
אני בטוחה שסקר בין בעלי המניות יגלה שהרוב חושב כך, ואז אולי אפשר גם לשנות את התקנון.

ענת

אני גם תומכת

אני מבינה את ההתנגדות, אבל מאחר ואנחנו ישוב קהילתי אולי לא נהיה עיקשים ונתגמש קצת?
לי זה לא מפריע שילדים ירכשו כרטיסיה.

אני חושבת שזה לא הוגן

שאני צריכה לסבסד כסף שהפסדתי לדברים קריטיים אחרים , טובת משפחות שזה לא היה בסדר העדיפויות שלהן
ובנוסף יהיה לי יותר צפוף בבריכה .
אני חושבת שמי ששילם את עלות ההקמה מגיע לו להנות מהדברים שהובטחו ומהיתרונותשיש לבריכה כזו על בריכה ציבורית .
למי שבחר לא לשלם יש פתרון נוח ונגיש ובעלות סבירה ביותר - כמו שאמר כבר רונן , ובנוסף כל האופציות האחרות של בריכות עירוניות פתוחות בפניו .
יציק וחברי ועדת הבריכה . כל הכבוד! השיכו לאכוף את הכללים . אני יודעת שזה לא פשוט ומקום מאתגר להיות בו . יישר כוח!

alik romm

New member
כניסה לבריכה

יובל היקר ושאר התומכים,
למעלה מ- 300 משפחות שמו את מיטב כספן על מנת שהבריכה המדהימה תקום. אנחנו עדיין משלמים את עלות הקמתה.
משפחות מעטות (לשמחתי), בחרו שלא להשתתף בעלות ההקמה.
גם השנה, לשמחתנו, מצטרפות משפחות ומשלמות את דמי ההקמה כמו שאנו שילמנו (צמוד).
משפחות רבות, חלקן אינן משתמשות כמעט בבריכה, השתתפו בהקמת הבריכה כחלק מהקהילתיות שעליה אתם מדברים.
יש לנו משימות רבות שקשורות בשיפור מתקני הבריכה (מתקנים לפעוטות, מתקן כושר קטן, כיסוי המים ביריעה לשמירת חום, שיפור מתקנים קיימים, תוספת תאורה, שיפור הגינון והמדשאה ועוד).
הוספת מנויים ברמה שנתית בלבד, לא תסייע לפרויקטים משמעותיים כגון אלו.
בשנה הבאה, עם בחירת ועד בריכה חדש..., יקבל או לא יקבל הועד החדש ביחד עם המנויים כולם החלטות לגבי שינויי תקנון בהקשר הזה.
ועד אז הורים יקרים, אנא תדאגו שהילדים ינהגו כמתבקש, כי כאמור, נחמיר את הענישה בעניין זה.

Anatfeld

New member
אליק,

קידום הפרויקטים החשובים הוא נושא בפני עצמו, אבל לא קשור לענין זה.
כל שדובר עליו במקרה זה הוא מציאת פתרון לילדים שאין להם מנוי, כדי שיוכלו לבלות את הקיץ עם חבריהם בבריכה.
ענת

זה רק אני

או שזה קצת מוגזם לסגור את הבריכהלחצי יום (בבוקר- בשעות הכי טובות) לשושה ימים, כשמיתוחם בכלל זה לחוגים.
בריכה שלימה! בכל מקום אחר שראיתי סגרו בריכה לחוגים רק אפ הייתה בריכה אחרת שהמנויים יוכלו להיות בה. ניראה לי מוגזם, במיוחד שהפילו את זה כעובדה מוגמרת, מבלי לעשות משאל בין המנויים.

alik romm

New member
פעילות כיתות בשעות הבוקר

על פי הנחיית משרד החינוך מתקיימים שעורי שחיה לכיתות ה' בכל בתי הספר של המועצה.
הפעילות הינה בימים ובשעות שהבריכה אינה פעילה.
האלטרנטיבה הייתה שילדי כיתה ה' שלנו ייסעו לבריכה ביישוב שילה ליד רמאללה.
העדפנו שישחו בישוב.

ר ח ל י ת

New member
מסכימה עם יובל

שצריך למצוא פתרון לילדים שאין להם מנוי.
אנחנו קהילה.
המחיר של 60 שקלים לכניסה יקר מדי (את הכניסות חינם והמוזלות אני מניחה שהמנויים רוצים לשמור לבני משפחה מורחבת).
מחיר של עד 40 שח, לילדים בלבד, גם בסופי שבוע לדעתי, הוא סביר והוגן.

idan4911

New member
אני סבור שאין "ילדים שאין להם מנוי ",

יש הורים שבחרו לא לעשות לילדים שלהם מנוי.

לכל החלטה משפחתית יש מחיר, יש יתרונות וגם חסרונות. אותן משפחות שחיכו על הגדר שאחרים יקימו עבורם ויקחו את הסיכון על עצמם,לא יכולות להלין אלא רק על עצמן. אני לא מדבר על אלו שיש להם סיבה כלכלית וכמובן באים לקראתם בכל לב. אני מדבר על אלו שבקטגוריית: "שהם ישלמו ויהיה בסדר, אתם תראו , בעוד כמה שנים הם יתרככו ואנחנו ניכנס, זו רק שאלה של זמן". אז זהו שלא. בסקר המנויים האחרון היה רוב ברור ונחרץ להמשך התקנון שבו הבריכה תופעל במתכונתה הנוכחית ללא כניסות חד פעמיות. הסדר הוגן וסביר. במידה ועדיין תרצו (רחלית,ענת וכל אלו ללא מנוי) להיכנס, אתן יכולות בכל רגע לשלם את דמי ההקמה ולהצטרף כשוות בין שווים, עם ילדיכן.
אתן באות ?

אליק, אנחנו איתך. אתה מייצג נאמנה את מנויי הריכה. חזק ואמץ ומעריכים מאוד את פועלך.

Anatfeld

New member
תאמין או לא - אני מנויה

לא הכול כסף בעולם. אפשר לחשוב גם על אחרים.
ענת

ytzimer

New member
היי עידן

ראשית, גם רחלי מנויה (בשבוע שעבר אכלתי לילדה שלה את החטיף . . .הייתי רעב).

אני העליתי סוגיה חברתית שכדאי לנו כחברה וכקהילה לתת עליה את הדעת. ילדים הם ילדים. אם נמנע מבני הנוער להיכנס לבריכה, אזי הם יופיעו במקומות אחרים ויהיה לכך ביטויים אחרים (למשל יותר רעש, מפגעים סביבתיים וכו'). לדעתי יש כאן אפליה וזה בכלל לא משנה לי מה הסיבה שבגינה בחרו אותן משפחות שלא לרכוש מניה.

אתה בכסות של מילים יפות אומר למעשה מה אני פראייר ? השכן שלי לא שילם והבן שלו יהנה מהבריכה ?
גם כאן אנחנו פוגעים בעצמנו. במידה ולא נאפשר כניסה לאחרים מחירי המנוי השנתי ימשיכו לעלות . . . עוד יגיע היום שיהיה יותר זול לעשות מנוי במודיעין + השכרת מסוק פרטי שיקח אותך לשם, מאשר מנוי בבריכה שלנו. (שים לב, איך המחירים אט אט עלו כל שנה)

יובל

ronpel

New member
יובל חשוב להציג את העובדות הנכונות

מחיר המנוי לא עלה כל שנה להפך הוא ירד.

שנה שעברה עלה 1500 השנה 1550 - כאשר השנה יש יותר שעות פתיחה ורחצה לילית. אם תשקלל את המדד , מספר השעות ועליית המע"מ עליו אנחנו לא מזדכים תגלה שהמחיר ירד.

כולם בדיון הנ"ל שכחו שיש אפשרות לעשות מנוי שנתי ויש כאלה שגם עשו. יש לזה פתרון בתקנון קיים . מנוי שיש לו מנוי הקמה ומחליט לא לעשות מנוי שנתי מאפשר לוועדת בריכה למכור את המנוי שלו לאותה שנה לתושב אחר. גם השנה יש מספר משפחות שעשו זאת.

לכן אם התחזית של יובל נכונה ומספר המנויים יירד אז הבעיה בטוח פתורה. כל אותם מנוים ימכרו כמנוי שנתי .

בנוסף לכל זה - אין תושב שפנה וועדה וביקש עזרה כדי להקל עליו בתשלומי המנוי שלא זכה למענה הכי טוב שאפשר .

תזכרו שיש משפחות רבות שרכשו וממשיכות לרכוש מנוי הקמה כאשר בפועל רק אחד או שניים מהמשפחה מגיעים לבריכה.

מה שאתם מציעים יגרום להם לדרוש את כספם בחזרה ובצדק.

רונן

ytzimer

New member
אתה צודק אבל אל תשכח

את הקונטקסט שבו הדברים עולים -הפוסט של אליק על תופעת ההתפלחות לבריכה של בני נוער מהישוב (אני לא מדבר על בני נוער מישובים אחרים חו"ח
) - זה השכנים שלנו, החברים של הילדים שלנו, תלמידי בית הספר שלנו.

אנחנו צריכים להחליט מהם סדרי העדיפות שלהם ?

ronpel

New member
גם לזה יש פתרון באמצעות ציפ אורח

הרי הנער שנתן את הצ'יפ שלו לחבר יכול באותה מידה להכניס אותו כאורח ולבקש ממנו לשלם את העלות החד פעמית (יותר זולה בהרבה מכניסה חד פעמית לבריכה העירונית במודיעין)

מי שמתפלח פשוט רוצה לחסוך כסף -אין לו שום בעיה להכנס כחוק אם היה מוכן לשלם באמת.

ytzimer

New member
זה בדיוק הפער בינינו

ראשית מה שכתבת בסוגריים אינו נכון (למיטב ידיעתי). עלות הכניסה לבריכה הינה 60 ש"ח. זו הכניסה היקרה ביותר באזור (אתה בעצם מרחיק אותם . . . ).

שנית, אני לא מעוניין להיות הגובה בכל הענין הזה. זה שירות שאמור להיות בכל בריכה -גביה.

שלישית - אני לא חושב שאותו ילד/בן נוער צריך להיות תלוי בג'סטה שאני מוכן לעשות לו. מדוע הוא צריך את הסכמתו של בעל מנוי כדי שיוכל לרכוש כניסה ? כתושב הישוב צריכה להיות לו הזכות לגשת לבריכה ולקנות ללא תיווך או הסכמה שלי לענין בתעריף תחרותי לאזור.

ronpel

New member
זה באמת ההבדל -והוא מאד מהותי לדיון

בריכת מודיעין הוקמה מכספי ציבור בלבד ! לכל תושב יש שם זכות להשתתף בהגרלה לרכישת מנוי. לשאר התושבים יש אפשרות להכנס כניסה חד פעמית על בסיס מקום פנוי בלבד שבימי עומס בכלל לא קיים.

גודל הבריכה ומגבלת הכניסה מאפשר פתרון לפחות מ5% מתושבי העיר!!

הבריכה אצלינו הוקמה מכספי מנויים. שהחליטו החלטה אמיצה ומסוכנת לגבי כספם הפרטי לטובת הכלל. ברור לך שללא התחייבות שלאחר ההקמה לא תהיה אפשרות לכניסות חד פעמיות איש לא היה שם את כספו כי לכולנו זה היה הרבה יותר נוח ויותר זול.

צריך לקחת בחשבון שבניגוד למודיעין שם חושב עלות כרטיס על בסיס עלות ההפעלה בלבד - אצלינו יהיו חייבים להוסיף גם את מרכיב עלות ההקמה . המשמעות תהיה כרטיס די יקר לכל כניסה ואז כולם יעשו מנוי רגיל כי השיקול שלהם הוא רק כספי.

idan4911

New member
זאת מהות המחלוקת-

לא לכל תושבי הישוב יש גישה לבריכה ל. הגישה היא רק לאלו שלקחו את הסיכון ומשלמים עד היום ממיטב כספם.
לדעתי, אין לו שום זכות יתירה כתושב הישוב, אלא אם כן הוא מימן. עניין התעריף התחרותי לא רלוונטי משום שאין תחרות: הבריכה סגורה על פי החלטת המנויים לכל מי שלא מימן.

ר ח ל י ת

New member
כל כך הרבה הנחות שגויות וחרחורי ריב

בכל כך מעט שורות....

ראשית,
כמובן שגם אנחנו מנויים וקנינו, בין היתר, גם את הזכות להביע דעה. תחסוך מעצמך את ההתקפה על יובל, גם הוא מנוי. לכן, את כל הציטוטים שייחסת לנו ״הם ישלמו... הם יתרככו...״ ושאר התופינים, אתה מוזמן לקחת בחזרה.

שנית,
אין כאן שום תלונה לאליק וועדת הבריכה שעושים בהתנדבות למעננו, ואני מעריכה מאוד את עבודתם ומודה להם, וכך אני בטוחה שגם שאר המנויים.

אני זוכרת שגם אליק עצמו, באסיפת המנויים לפני שנה, אמר כי לא יהיה מנוס בעוד כמה שנים לפתוח את הבריכה למנויים שנתיים, לטובת המנויים המקימים, ולטובת המשך קיומה ופעילותה של הבריכה.
זכותנו לחשוב שכדאי גם למכור כרטיסיות לילדים שאינם מנויים, מותר לנו להציע זאת לועדת הבריכה בפורום זה, אנחנו חושבים שזה יפה וחברי ושה טוב גם למנויים עצמם. ועדת הבריכה היתה עד היום קשובה לפניות מנויים בנושאים רבים, ותשקול ותחליט (או שכבר שקלה והחליטה) גם בנושא זה.

זכותנו וחובתנו להביע דעה בצורה תרבותית ומכבדת ומבלי לסכסך.

למעלה