אז תשמעי
וגם הבחורה השנייה (בעצם הן שתיים) שכתבה כאן: כדי לעבור לקיבוץ יש כמה דברים שכדאי שתדעו. 1) אין לנו באמת בית... הוא מתפרק... והיום היה גשם אז חזרנו לצריף כי האוהל נרטב. ובצריף היה קצת צפוף.... 2) אין לנו באמת מחשב, זאת רק פיקציה. נסענו העירה לכזה דבר שיש בו גם נסקפה וגם מחשבים.. זה מתקדם כזה... 3) בצריף שלי קר כי תנור הנפט שלי התקלקל, אז אם אתן באות תביאו בגדים חמים... 4) פה מתקלחים רק בקיץ (בנחל), ובחורף- בחדר אוכל עם המים מהנחל אבל מורתחים בסירים הגדולים. ויש תורנות, אז לא להתחמק! 5)עכשיו ברצינות... תשמעו חברות יקרות, לא ברור לי מה עשיתם או איפה ביררתם לפני שכתבתם פה, או מה אתן יודעות בכלל על הקיבוץ (בן ימינו), על השינוי, ועל אורח החיים בקיבוץ (ואל תגידו " דודים של חבר של חברה שלי גרים בקיבוץ ונסעתי איתם יום אחד וממש אהבתי את האוירה..." כי זה לא נחשב!). אל תיעלבו אבל פה זה לא סניף של ביטוח לאומי, אנחנו לא מסדרים עבודות בהינף כף יד (למען האמת כבר די עברה עונת הקטיף, ושמישהו יתקן אותי אם אני טועה). אני מבינה שזה קשור לעבודה מועדפת (הרבה כסף במעט זמן) אבל לצערי רוב הקיבוצים עוברים/עברו תהליך של שינוי שכדאי ללמוד עליו ביחוד אם אתן לא מכירות את האוכלוסייה הקיבוצית. לדעתי רוב הקיבוצים יעדיפו להעסיק בענפי החקלאות שלהם צעירים מהקיבוץ או צעירים שיש להם ידע וניסיון בעבודה המסויימת (ורישיון לטרקטור). חוץ מזה, יש עוד הרבה מידע, וגם על קיבוצים קולטים באתר הקיבוצים היפה והמושקע שנועד לנדב מידע והרבה מידע בנושאי הקיבוץ השונים- לכו לראות! בהצלחה!