עבודת קטיף בצפון..

ortal333

New member
עבודת קטיף בצפון..

שלום, אני משתחררת בעוד כ-4 חודש, ומעוניינת לעבוד בקיבוצ, עבודת קטיף כעבודה מועדפת. איפה אוכל להתעניין לגבי הנושא? תודה.

moranka

New member
אז תשמעי

וגם הבחורה השנייה (בעצם הן שתיים) שכתבה כאן: כדי לעבור לקיבוץ יש כמה דברים שכדאי שתדעו. 1) אין לנו באמת בית... הוא מתפרק... והיום היה גשם אז חזרנו לצריף כי האוהל נרטב. ובצריף היה קצת צפוף.... 2) אין לנו באמת מחשב, זאת רק פיקציה. נסענו העירה לכזה דבר שיש בו גם נסקפה וגם מחשבים.. זה מתקדם כזה... 3) בצריף שלי קר כי תנור הנפט שלי התקלקל, אז אם אתן באות תביאו בגדים חמים... 4) פה מתקלחים רק בקיץ (בנחל), ובחורף- בחדר אוכל עם המים מהנחל אבל מורתחים בסירים הגדולים. ויש תורנות, אז לא להתחמק! 5)עכשיו ברצינות... תשמעו חברות יקרות, לא ברור לי מה עשיתם או איפה ביררתם לפני שכתבתם פה, או מה אתן יודעות בכלל על הקיבוץ (בן ימינו), על השינוי, ועל אורח החיים בקיבוץ (ואל תגידו " דודים של חבר של חברה שלי גרים בקיבוץ ונסעתי איתם יום אחד וממש אהבתי את האוירה..." כי זה לא נחשב!). אל תיעלבו אבל פה זה לא סניף של ביטוח לאומי, אנחנו לא מסדרים עבודות בהינף כף יד (למען האמת כבר די עברה עונת הקטיף, ושמישהו יתקן אותי אם אני טועה). אני מבינה שזה קשור לעבודה מועדפת (הרבה כסף במעט זמן) אבל לצערי רוב הקיבוצים עוברים/עברו תהליך של שינוי שכדאי ללמוד עליו ביחוד אם אתן לא מכירות את האוכלוסייה הקיבוצית. לדעתי רוב הקיבוצים יעדיפו להעסיק בענפי החקלאות שלהם צעירים מהקיבוץ או צעירים שיש להם ידע וניסיון בעבודה המסויימת (ורישיון לטרקטור). חוץ מזה, יש עוד הרבה מידע, וגם על קיבוצים קולטים באתר הקיבוצים היפה והמושקע שנועד לנדב מידע והרבה מידע בנושאי הקיבוץ השונים- לכו לראות! בהצלחה!

shahf

New member
בננות קוטפים עכשיו

ביקשת שיתקנו אותך אם את טועה... אה ויש את האלה שמשחקים אותה אירופה בצפון רמת הגולן וקוטפים דובדבנים ותפוחים ואוכמניות עוד מעט

moranka

New member
ו..

אתם צריכים עובדים? לא, כי היא מחפשת בקטיף... ותתן לה את הכתובת של הקיבוצים סטייל אירופה שקוטפים עכשיו אוכמניות ודובדבנים ושיהיה במסר!

ortal333

New member
תודה, אבל לא תודה.

בכתיבה יש נימת זלזול רבה...ואני יכולה להבין את זה. אני לא שופטת, וגם לא רוצה לשפוט. עצם העובדה שלא חייתי בקיבוץ בחיי, לא אומר שאני לא יכולה להיות חלק מהם. אני בטוחה שאתם לא "סניף של ביטוח לאומי" ודי עצוב לי שבכלל מצאת לנכון לכתוב את זה. אני לא אויבת אתה יודע. אתה מגדיר זאת כאילו זו הטריטוריה שלך, ומי שלא דרך שם, אינו מורשה לעשות זאת. אין לי ספק שהקיבוצים יעדיפו להעסיק בני קיבוצים שיש להם ניסיון, או תאילנדים או מתנדבים, ולכן התעניינתי בכדי לדעת האם יש לי סיכוי לנסות ולהפוך להיות חלק מהחוויה. לגבי עבודת הקטיף, יש לה עונות. לכן היא לא נגמרה. אני יודעת על קטיף אוכמניות באל רום, על קטיף דובדנים בגולן שמתחיל במאי. אין צורך לרשום דברי כזב בכדי לגרום לי לוותר על הרעיון. אז נכון שאין לי רישיון לטרקטור, זה באמת לא הדבר שמוריד מערכי. תודה רבה על ההתייחסות, אבל יש דרך גם לרשום דברים.

moranka

New member
תשמעי המודה

לא ניסיתי לשים לך רגליים בניסיון שלך למצוא עבודה בקיבוץ. הסברתי לך את הדברים כפי שאני רואה אותם ולא זלזלתי בך ולו לרגע אחד! את לא הראשונה ובטח גם לא האחרונה שמבקשת שנעזור לה למצוא עבודה בקיבוץ, אני חושבת וגם הייתי רוצה לדעת מה את יודעת על הקיבוצים היום, על השינוי, על חיים בקהילה סגורה ובועתית. אמרתי לך לא להיעלב והתכוונתי לזה, אני לא חושבת שיש פה סניף של לשכת העבודה או לוח מודעות דרושים (ואני אגיד לך את האמת, כי כבר נפתחנו פה... זה לפעמים אפילו מעצבן ההודעות האלה). את רוב המידע ואולי את כולו יש באתר הקיבוצים, שהוא אתר מאוד מסודר ומאורגן! שוב, שיהיה לך בהצלחה! אם את טוענת שיש באל-רום, תנסי שם.

moranka

New member
ראיתי

שכתבת את אותה הודעה בפורום חיילים משוחררים לפני 4 ימים וראיתי מה הבחורה ההיא ענתה לך. שזה בערך אותו דבר- לבדוק באתר הקיבוצים. אני אסביר את זה ככה: המון ואני מתכוונת להמון, אנשים כותבים פה הודעות שנעזור להם למצוא עבודה בקיבוץ. בשלב מסויים זה כבר נהיה מעיק ומעצבן. אני אדבר בשם עצמי- בדרך כלל ידוע לי על עבודות בקיבוצים דרך העיתונים "הקיבוץ" והדף הירוק" כי יש שם לוח דרושים גדול ורחב או באתר הקיבוצים. למיטב ידיעתי יש קיבוצים מאוד מסויימים שמסכימים ויש להם מספיק משאבים להעסיק עובדים (שהם לא תאילנדים או בני הקיבוץ) וקשה להתקבל לעבודה שם למעט העניין שהעבודה היא קריעת תחת עצבנית. הקיבוצים האלה מצויינים ב"קיבוצים קולטים" באתר הקיבוצים.

אומי5

New member
לא מונפץ בכלל

חבר טוב שלי מהסדיר ,יליד שדרות, בלי רשיון טרקטור ,הלך לעבוד בקיבוץ בצפון עם עוד כמה משוחררים. אפשר לימצוא ,וזה שאין בקיבוץ אחד לא אומר שאין בקיבוץ אחר . אני רק לא מבין איך עוד אף אחד לא כתב "יש לך בעיה מותק זאת לא העונה...)

למעלה