עבודות במרכז תל אביב

yairp4

Active member
עבודות במרכז תל אביב

אז כמו שאתם יודעים, כל מרכז תל אביב בעבודות... מכיוון שאני משרת באיזור וסוף סוף זכרתי לקחת מצלמה, צילמתי תמונות של רחוב קפלן, אבן גבירול וכיכר הבימה.

yairp4

Active member
מחלף קפלן

כאן אפשר לראות את החיבור הבעייתי בין מחלף קפלן לבין הרחוב שנמצא בעבודות מאסיביות

yairp4

Active member
פקקים לכיוון מערב...

התמונה הזו גם ממחישה בעיה מסויימת במחלף קפלן. המחלף אמנם מרשים וגדול, אבל מאוד מאוד לא ידידותי להולכי רגל. קשה מאוד לחצות את דרך השלום בלי להתקע ברמזור אדום באי תנועה המרכזי, ועוד יותר קשה לחצות את דרך בגין בבת אחת. המחזור של הרמזורים ארוך וצריך להמתין זמן רב לאור ירוק. בנוסף, בפינה הצפון מערבית של המחלף יש מדרכה צרה ואין מספיק מקום לכל האנשים שרוצים לחצות את הכביש. שימו לב לכמות האנשים, חלקם עומדים על הכביש ומסכנים את עצמם. כששמעתי שמתחילים להרחיב את רחוב קפלן קיוויתי שיבנו גשר מעל הצומת אך לצערי זה לא חלק מהתוכנית. רחוב קפלן תוכנן להיות ידידותי להולכי רגל (מדרכות רחבות, שבילי אופניים ופארקים), אבל הצומת הזה עושה את כל החוויה למאוד לא נעימה.

yairp4

Active member
מנהרות

אני יודע שאמורות להיות שתי מנהרות לגישה מרחוב בגין לחניונים של עזריאלי ושל קרית הממשלה. האם אתה מתכוון למנהרות האלו? בכל מקרה צריך למצוא שם פתרון לבעיה של הולכי הרגל, והדרך ההגיונית היחידה נראית כמו גשר להולכי רגל. זה אפילו יהיה נוח, כי רחוב קפלן קצת יותר גבוה מהצומת, כך שאפשר יהיה לבנות גשר שהטיפוס עליו מכיוון מזרח לא יהיה קשה במיוחד, ויוכל להוביל ישר לקומה 1 של עזריאלי, מה שיספק קישור נוח לקניון ולתחנת הרכבת.

אני לא ממש יודע מהיכן יבנו המנהרות

אבל נראה לי שהם יתנו מענה לבעייה שהצגת גם לפקקים וגם להולכי רגל.. גם אסור לשכוח שעוד כמה שנים אמורה להיות שם רכבת תחתית ממש קרוב.

yairp4

Active member
נקודת מבט נוספת על מחלף קפלן

מצטער על האיכות, צילמתי בסביבות 9 ויש הרבה שמש

yairp4

Active member
שכחתי את התמונה

והתכוונתי כמובן שיש שמש חזקה בכיוון מזרח, ולכן קשה לצלם

yairp4

Active member
קטע מרחוב קפלן בבניה

בין דרך בגין לרחוב דוד אלעזר

yairp4

Active member
שוב אותו קטע

אפשר לראות את ההכנה למנהרה שתצא מהכביש התת קרקעי של דרום הקריה

yairp4

Active member
עכשיו עוברים קצת מערבה

לצומת קפלן - דה וינצ'י. כאן קטע הכביש בבניה משמש כמעין אתר אחסון, ונראה שלא נעשו עליו עבודות בזמן האחרון. רציתי לצלם באיזור הצמתים עם רחוב ארניה ודוד אלעזר, אבל היו שם כמה מאבטחים מאיימים למדי...

yairp4

Active member
הקטע המערבי

בין רחוב דה וינצ'י לאבן גבירול כמעט מוכן, למעט עבודות גימור.

yairp4

Active member
אבל נראה שמישהו התבלבל

כי רחוב מרמורק פתוח לתנועה לכל אורכו, בינתיים לפחות...

למעלה