עבודות אחרונות

סן תאי

New member
עבודות אחרונות

זית, עמוס פרי בעונה זו של השנה. מה שחסר לי בו זו מעט יותר 'תנועה' בגזע ו'נברי' מרשים, אבל גם במצבו הנוכחי הוא נעים לעין.

סן תאי

New member
לא ממש עיצוב קלאסי

אבל ה"פומפון" הפורח של הבוגונוויליה הננסית הזו עושה לי הבוקר כל בוקר.

איתן em

New member
עץ הזית,שלום סן תאי

בהנחה כי מה שנראה הוא שגזע הזית עבר חיתוך או "קיצור" בחלקו העליון,וצמחו (פרצו) ענפים חדשים למעלה,או שהיו קיימים,אין זה משנה, ומהנסיון שיש לי עם צמחים שעברו "טראומה" דומה, אני נוהג לתת לצמחים כאלו תקופת אימון לזמן בלתי מוגדר, על מנת לתת לענפים "לעבוד" בצורה מבוקרת,תוך כדי גיזום ובחירת הענפים שיהוו את הבסיס לצורה או הסיגנון שיבחר על -ידך. ואז גם קיימת האפשרות הכמעט וודאית לקבלת "נבארי" טוב ומענין. ייתכן ,ואני לא פוסל זאת,שישנה אפשרות לעצב את הצמח במצבו הנוכחי, אבל אז הסיכוי לקבלת "נבארי" קטן יותר. כמובן שזוהי רק הצעה שאינה מחייבת. בברכה איתן

עיצוב הזית

בעיית הנאברי - אין לו נאברי מאחר וכנראה זה עץ שגודל מיחור - כנראה שאין דרך לשפרו - הפיתרון להסתירו ע"י אבן אסתטית - קו חום בתמונה. בעית הגזע ניתנת לפיתרון ע"י יצרית שארי - כמסומן בתמונה בקו שחור - ותסביר את "סיפור" העץ והתפתחותו. בהצלחה שבתאי.

סן תאי

New member
עיצוב זית

זהו אכן ענף עץ זית שהושרש וזו הסיבה לגזע המשעמם. אני לא חסיד של שילוב אבן בבסיס הגזע אבל בלית ברירה שווה לעשות כמה נסיונות שאולי ישפרו את העץ. הרעיון של השארי נכון ויפתור את בעיית ההתחדדות והשיעמום של הגזע. יחד עם זאת העץ צריך עוד "לעבוד" עונה ושתיים ולקבל תיקוני עיצוב של הנוף. מבטיח להעלות צילום לאחר כל השינויים.

moonchild N

New member
עץ הזית

כולם היו עסוקים בויכוחים אסתטיים וכנראה שכחו למה התנכסנו כאן. לאנשים כבר לא אכפת מהעצים... הזית נחמד מאוד, למרות הגזע הסטטי. עץ עם פרי זה תמיד נעים, ובעץ זית, בפרט, יש משהו מושך.

איתן em

New member
עץ הזית- ל- moonchild n

שלום לך מי שלא תהיה-האסטיתיקה היא חלק בלתי נפרד מאמנות הבונסאי כמו גם תחומי אמנות אחרים. עצים-זה יותר לכוון חקלאות או גננות ,שגם בזה אין כל רע. להיות בקרתי זה דבר טוב ,אבל אני הייתי מעדיף בקורת ממי שאינו מסתתר מאחורי זהות עלומה.

moonchild N

New member
שלום איתן!

צר לי אם מילותי התפרשו כביקורת.לא עמד מאחוריהן יותר ממה שכתוב בהן.התנצלותיי באם פגעתי במישהו.

איתן em

New member
שלום moonchild n(ילד הירח)? ../images/Emo13.gif

לא קרה כלום-מה רע בביקורת?הרשות נתונה לכל אחד.רציתי רק לומר שקיים קשר די ישיר לבין בונסאי ואסטיתיקה.אולי באמת הייתה קצת "גלישה" מופרזת,אבל ה"צונאמי" חלף עבר. לטעמי האישי אני מעדיף לדעת עם מי "יש לי עסק",ולא מן הסיבה של גיל או מין,וכו"... הרבה יותר נעים לדעת מי הוא העומד מולך. על כל פנים -אין צורך בהתנצלות. שנה טובה וחג שמח איתן

איתן em

New member
גלישה מופרזת-הכוונה לוויכוחים

,"האין סופיים" לפני ימים מספר בנושא אסטיתיקה.

עץ זית

יפה הזית עמוס הפרי - צריך לחשוב איך לשפר את התחדדות הגזע. אולי מומחה האסטטיקה יציע? ובעניין זה נאה כיצד מקבלים מצטרפים חדשים לפורם זה - האם זה פרום בונסאי??? ילד הירח מצא לנכון להתיחס לתמונות שעלה סן תאי - שם נפוץ וברור במחוזותינו- ואז איתן EM שכעת בהחלט ברור מי העומד לפנינו, "ברך" אותו על הצטרפותו והבהיר לו חד משמעית לאיזה פורם הגיע - פורם מזג אויר -צונאמי - אסטטיקה והליכות ונימוסים. מיותר לציין שאנימצפה בקוצר רוח לאותה קבלת פנים...

noamrathaus

New member
שבתאי - ברוך הבא

הי, ברוך הבא לפרום, נשמח לראתך במפגשים של החוג והפורום. נשמח לשמוע על היצירות שלך, והתחושות שלך לגבי יצרותיהם של אחרים.

איתן em

New member
שבתאי בונסאי- כנוי מענין,לא יעזור

להסתתר מאחורי המסווה שבחרת-כיוון שאינך מצליח להשתחרר מהסגנון הידוע שלך. אחזור על המלים שלך ,להזכירך בפורום בונסאי אנו עוסקים" אינך חדש במחוזותינו.

סן תאי

New member
ברוכים המיצטרפים

חלק מסגולותיה של פלטפורמת האינטרנט היא היכולת והזכות להישאר אנונימיים. רצונו של אדם כבודו. אל לאף אחד להשיג על כך. אני מבקש להותיר את הדיונים במסגרת אמנות הבונסאי, הודעות לא רלוונטיות תימחקנה. מודה לכולם על ההתייחסות והביקורת על עץ הזית, אכן יש קסם בעץ הקטן עמוס הפרי ועם זאת אני מסכים כי יש בעיה עם אופיו של הגזע..לא חושב שהמצב פתיר.

מומחה האסטיטקה אינו מאכזב

קבלת פנים חמה ומשונה- אך אבקשו לדיק - אני כתבתי - "האם זה פרום בונסאי???" נראה לי שחשובה יותר אסטיטקה בין אדם לחברו מאסטיטקה באומנות אפילו בפורום בונסאי. שנה טובה שבתאי.

למעלה