עבודה

summer723

New member
עבודה

רציתי לשאול האם כדאי לכתוב בקורות חיים על הCF, או לא, האם לספר ברעיון עבודה? או בכלל מה עושים עם הנושא הזה של לספר במקום עבודה פוטנציאלי על CF. אני עוסקת בתחום שהוא לא הכי בריא גם ככה, אז אני חוששת שלא ירצו לקבל אדם עם CF. אם למישהו יש איזה סיפור או משהו בנושא אשמח לשמוע. תנו לחיות לחיות

jasmine38

New member
קורות חיים וסודיות

האם תספרי בקורות חיים שאת אולי........... אוספת בולים? צופה כפייתית בטלנובלות? אוהבת לישון ולהרדם עם אור בחדר? כל שישבת מבלה בטיול אתגרי משולב בסנפלינג? אוהבת לקרוא את ספריו של רן אורן? בעלת אוסף נדיר של בובות יחודיות? כנראה שלא תספרי, כי זה לא רלוונטי. ואם מי מהאפשריות הנ"ל רלוונטיות לביצוע התפקיד המוצע, יהיה ראוי לשקול לספר על כך ברעיון עבודה, אך בשום אופן לא בקורות חיים. ל"קורות חיים" יש תפקיד של הגדרת השכלה נסיון וכישורי המועמד, שמתנקזים למטרה אחת, והיא, להביא אותך לשלב ראיון העבודה. יש בישראל חוק "סודיות רפואית". אם ה-CF שלך, (לפי שיקול דעתך) לא יפגע באופן מהותי בביצוע העבודה, אין סיבה לספר על כך. ובמיוחד בימים בהם קשה למצוא עבודה, (והציבור אינו כ"כ מודע למשמעות ה-CFבחיי היום-יום) הרי שזה ישחק נגדך, אפילו שההתמודדות שלך עם ה-CF, אינה רלוונטית לתפקיד. בהצלחה באשר תלכי

נחושתן

New member
ליסמין ול SUMMER

אני לא יודע מי אתה אבל הדוגמאות שהבאת ממש לא לעניין. גם לסיאפניקית הקייצית זה לא לרמה להשוות בין מידע על טלנובלות לבין מידע על מחלתה- אפילו שהיא כאילו לא מתייחסת למחלה. לעומת זאת, אני כן מסכים עם מה שכתבת בהמשך. אם אין סיבה , אין צורך לספר על הסי אף. בכל מקרה בודאי שלא בקורות החיים, כי ככה אפילו לא יזמנו אותך לראיון. לגבי הסי האף יש לספר אם מתאשפזים, ואד עלולים להעדר מהעבודה. או אם שואלים במפורש. לדעתי, אסור לשקר - כי שקר תמיד מתגלה , ואז הקושי הוא גדול. אפשר להסביר שסי אף זו מחלה מאוד שונה מאחד לאחד, ושהנשאל חולה מאוד קל, ואין למחלתו משמעות והפשעה על העבודה.

נחושתן

New member
כתבתי!

תלוי אם יש סכוי ממשי לכך שבעבודה מחלתו תורגש. אם לא - ואם זה לא קשור לביטוח בריאות או משהו כזה, מה זה עניינם? אם כן, מוטב לדבר על התנאים מראש מאשר להיות חולה ולהפוך להיות בעייתי בעבודה. ומהי דעתך?

sunbeam

New member
מסכימה

ברור שאי אפשר לקבוע כללים אחידים. באופן כללי לא צריך להצהיר על המחלה אם שום דבר בעבודה לא רלוונטי לכך. אני למשל התקבלתי לתפקיד, למרות שסיפרתי על מחלתי, במקום שהתחלתי לעבוד בו ללא ידיעה על מחלתי. סיפרתי כי רציתי להתאים את תיפיותי לציפיות של המעסיק. היו עוד מועמדים ובכל זאת אני זכיתי בו. כמובן שהמצב הבריאותי (כמו תכיפות אישפוזים) יהווה שיקול בעניין.

לחיות את החיים../images/Emo39.gif

אני כאמא לתאומים חולי C.F שעדיין רכים בשנים ולא צריכים להתמודד עם השאלות הגדולות של החיים כמו זוגיות ועבודה שהועלו בימים האחרונים מעריצה את היכולת שלכם להתמודד. מנסיוני, כאשר אצלי הקופים הפנימיים מתחילים להתווכח או להעלות ספקות למדתי להתייעץ עם כוח גדול ממני. כשאני נעזרת תמיד נהיה קל לשאת את המשא. שבת שלום לכם, שבת של בריאות

jasmine38

New member
../images/Emo23.gifשל אמא ../images/Emo70.gif פסק זמן

זוכרת כשהם נולדו? זה היה כמו אתמול, נכון? וכבר חלפו תשע שנים ? קשה להאמין. גם תשע השנים הבאות, יחלפו חיש מהר........ ותזכי לראותם בוגרים, ומדברים וחושבים זוגיות, אולי צבא, עבודה, קריירה וכל השאר...... זה ממש או..טו..טו.. מגיע (רק עוד תשע שנים
) אז תשע+תשע=חי והחיים יהיו יפים וטובים. ** עוד לא נולד, זה שיעצור את הזמן מלכת ** הפעילו רמקולים קחו פסק-זמן, והקשיבו כיצד חולף הזמן, בקובץ המצורף

jasmine38

New member
../images/Emo164.gifבבא בובה

בעוד 18 שנים, אולי אהיה בבא. לגבי בובה?, נשאיר את זה לבנות, אני מעדיף מכונית או את האופנע של אורן, כמו כל השוביניסטים

ולכן אני צריכה אתכם בחיי

ולעתיד אנחנו צריכים אתכם. ואתם כרגע עבורי כוח גדול שעוזר ויעזור לנו לעבור את התהליכים. אני קוראת אתכם, מתחברת להומור שלכם, נהנת הנאה שקטה להיות שייכת. איך שלא אהפוך את זה אתם מבחירה או לא המשפחה שלי.

למעלה