אתייחס לדברים בגוף ראשון :
תפילה זו בליבי:
"אֵלִי, תֵּן בִּי אֶת הַשַּׁלְוָה – לְקַבֵּל אֶת הַדְּבָרִים שֶׁאֵין בִּיכָלְתִּי לְשַׁנּוֹתָם,
אֶת הָאֹמֶץ – לְשַׁנּוֹת אֵת אֲשֶׁר בִּיכָלְתִּי,
וְאֵת הַתְּבוּנָה – לְהַבְדִיל בֵּינֵיהֶם."
זה מזכיר לי גם את: " רבות מחשבות בלב איש - ועצת ה' היא תקום".
המצב הנוכחי אינו משביע את רצון והחלק הכי קשה הוא להשלים עם העובדה שחלק מהחיים בשליטתנו ורובם לא.
היה נפלא לו הכל היה מתנהל על פי רצוני. ודאי הייתי יותר מאושרת.
אז מה כן ביכולתי לעשות?
לא נגזר עליי לבחור בין ההורים לבין בן הזוג.
אלו ההורים שהביאו אותי לעולם.
זה בן הזוג שבחרתי - ולא אכנס כרגע לפילוסופיות רוחניות דתיות בעניין בת הקול...
אני יכולה להציג בפני ההורים את העובדה שאני מאושרת עם בן הזוג ולציין שכאמא ודאי אושרה של ביתי חשוב לי יותר מהאגו שלי.
אני יכולה להציג בפני בן הזוג את העובדה שאם הוא לא מצטרף למפגשים המשפחתיים הוא עלול ליצור מראית עין שזה בסדר להפריד ביננו.
בטווח הארוך איזה מסר ברצוני לשדר לעולם בכלל ולילדים בפרט?
האם זה צריך להיות מקובל שלאורך השנים נפרד בחגים/שבתות/ימי הולדת/שמחות - כי בן הזוג עסוק בלהעלב?!
האם מי מהם היה מוכן להקריב את חייו למעני? כי אם כן - אז שיקריב "רק" את האגו...
איך?
מותר לשנן: "כל אחד עושה כמיטב יכולתו בכל רגע נתון ואף אחד לא חייב לאהוב אותי. אולי חייבים לכבד את נוכחותי - אך לא מעבר!"
העניין הוא מערכת היחסים עם בן הזוג משקפת נורמות עליהם גדלתי וכעת מעוררות בי תהיות/ביקורת.
כל זמן שאני לא שלמה עם עצמי - הכל מקבל צביון כזה ו/או אחר.
את התהיות שלי אני יכולה לבטא בקול רם או לא - אבל הללו הן הסחת דעת ממקור הכאב האמיתי שבליבי.
הכאב הזה שמעורר סערה פנימית ומחולל דרמות חיצונית.
הוא מוסווה הכאב הזה בדילמות אמיתיות ובדילמות לכאורה.
הללו מתחילות מהדימוי העצמי שלי בעיני עצמי.
אז אם אני רוצה לעשות סדר בחיי:
משפחה
זוגיות
הורות
קריירה
חברות
עליי למצוא את הדרך לחזק בתוכי את הדימוי והתדמית.
להפטר ממסרים שמתנגנים בראשי ולהתחיל להיות מי שאני באמת ולא מי שכולם מצפים ממני להיות.
השינוי ייעשה בצעדים קטנים. לעיתים צעד קדימה ושניים אחורה. אלא שכשהוא מתחיל ומתקיים בהתמדה הוא מחולל פלאות.
את הדרך לשם אפשר להתחיל מהספר:
האם אתה שונא את עצמך? האם אתה מסוגל לשלוט ברגשותיך, משוחרר מן הצורך באישורם של אחרים למעשיך, מסוגל לקבל את עצמך כמו שאתה ולא לקטר? באיזו מידה אתה תלוי באחרים, יכול להעניק אהבה ולקבלה, מסוגל להעריך חוש הומור? האם למדת להיכשל בצורה מועילה? כל אלה, ורבים אחרים הם אזורי המשגה
simania.co.il
או מהספר:
חנות הספרים הדיגיטליים והמודפסים "עברית" מציעה מגוון עצום של ספרים מומלצים בעברית. גם מודפסים וגם דיגטליים - איך שנוח לכם לקרוא
www.e-vrit.co.il
החרדה שמא אאבד מי מהאהובים עליי עלולה לשתק בי רצון לשנות.
כדאי למרות החששות - לפעול!
רק פעולות ממגרות פחד.
ואחרי ההקדמה הארוכה מאוד הזו:
תבחרי מספר מ 1 עד 250
ומספר מ 1 עד 62
אם ממש בא לך
יחד עם חיבוק גדול ממני,
רחל