עבודה

עדי5554

New member
עבודה

שלום, אני נמצאת במקום עבודה כחצי שנה. למרות שהתפקיד מאתגר ומעניין ואני מקבלת מחמאות רבות על תפקודיי לא טוב לי שם. יש אווירה לחוצה, המנכ"ל לא מפרגן, יש כל מיני "משחקי אגו" ובאופן כללי אני לא נהנת ולא מרגישה מחוברת למקום. יש לציין כי האנשים שעובדים איתי נהנים מהעבודה והבעיה היא בעיקר אצלי. ניסיתי להבין איפה הבעיה ולמה ההרגשה שלי לא עוברת אבל אני פשוט לא מצליחה. החלטתי שאני צריכה לסגור שם שנה כי לא נעים לי לעזוב עכשיו (יש כל מיני פרויקטים חשובים על הפרק). איך אוכל לשנות את הרגשתי כל עוד אני נשארת שם? תודה!

ef26

New member
תרבות ארגונית מול להביא את האני שלי

שלום לך, הנושא של חברה/ארגון אל מול הבאת העצמי או הביטוי העצמי אל תוך עולם זה בייחוד כשהארגון הוא מקום העבודה הוא נושא שיש לו משקל רב על האם אני מרוצה בארגון שלי על אף שיש לי עניין בתפקיד עצמו. ולכן את שואלת שאלה חשובה! כמה אני מבטאת את עצמי? זו השאלה שצריכה להישאל לדעתי. הכוונה היא האם את מבטאת בארגון ערכים שחשובים לך? ומהם אותם ערכים? כשתדעי לזהות אותם תוכלי להתחיל ענות על השאלה האם מקום העבודה טוב לך או לא. למשל, עם ערך של יוזמה הוא מאוד חשוב לך ויש מנכ"ל או בוס שלא מקדמים את הערך הזה, או אפילו נראה שאת לא מצליחה לקדם את הערך זה עם אחרים כי יש משחקי פוליטיקה , אז יש לשאול האם אני מוכנה להתגמש ולא ליזום או ליזום פחות? אם התשובה היא לא, זה אולי הסימן שמקום העבודה לא מתאים לך. למה אחרים נהנים ואת לא, את שואלת? אולי להם זה פחות חשוב ולהם יותר חשוב ביטחון כלכלי. לכן גם תביני שאם האחר אוהב משהו זה לא צריך לומר כלום עליך. עליך לבחון לגבי עצמך ולגבי עצמך בלבד האם טוב לך שם או לא? עוד שאלה: האם יש דרך להביא ביטוי עצמי ללא פוליטיקה ומשחקי אגו האם אני יכולה להראות שאפשר גם אחרת? האם אני יכולה למצוא דרכים יצירתיות שיהיה לי טוב בלי שאצטרך לחכות לארגון שיעשה לי טוב. אולי ליצור סביבה נעימה יותר. להיות אחראית על חיי חברה (רעיון להמחשה בלבד) או מאידך לומר - אוקיי הארגון באמת מושתת חזק על משחקי אגו וכאן לא הייתי מחפשת להביא את תרומתי וגם איני רוצה בכך- וזאת מתוך בחירה שיש מקומות שבהם שווה לי יותר ההשקעה הזו בשינוי ובהבאת האני האותנטי, זה שיכול לבטא את עצמו בצורה המיטבית ביותר, ואפילו הקלה יותר. כמו שאומרים תמיד יש לנו 3 אפשריות: לשנות = מה אני יכולה להביא לארגון? מה הייתי עושה כדי שיהיה לי טוב? לחשוב על דרכים יצירתיות לקבל את המצב= אפשר לשנות גישה. איך עושים זאת? לבדוק מה את מוכנה שלא יפגע שם? על מה היית מוותרת - למשל לשהות שעות נוספות שם. לחפש מה כן טוב בעבודה שלא היית מוותרת עליו כרגע -יציבות כלכלית, חברים. לעשות רשימה. ולהוקיר על כך תודה. לעזוב - ייתכן שהמקום לא נכון ולא מתאים לך ואז את יכולה תמיד לחפש מקום עבודה אחר שעונה על הצרכים החשובים לך בארגון. לבדוק מה חסר לך כדי לעשות את השינוי. ולעבוד עליו. מקווה שזה יהיה לך לעזר בהצלחה אפרת מאמנת אישית

יודה ב

New member
עבודה

עדי היקרה, זה מאוד יפה מצידך להפגין נאמנות ומחויבות כזו למקום עבודתך. ראשית עלי לציין שהמחויבות הראשונית שלך היא לעצמך, כך שאם החלטת להישאר את תתוגמלי בדרכים רבות שאולי אינן גלויות לך ברגע זה. זו גם התנסות שלך בהתמודדות במצב לא נוח שיחשל אותך בהתמודדויות עתידיות. לשאלתך ישנן הרבה טכניקות לשינוי הרגשה והתייחסות: 1. בכל פעם שהמנכ"ל מלחיץ ולא מפרגן, את יכולה לומר לעצמך שזה לא קשור אליך, זה רק צורך פנימי שלו שגורם לו להתנהגות הזו. את יכולה לאמץ גישה כזו כלפי כל אחד מהצוות שמתנהג כך. 2. את יכולה לערוך רשימה של כל היתרונות שיש למקום עבורך. לדוגמה: שכר, אתגרים, התמודדות מחשלת וכל דבר אחר שעולה בראשך. בכל פעם שיעלה מצב מאתגר תוכלי לחזור לרשימה כדי לראות את חצי הכוס המלאה. 3. כדי להרחיב את רשימת היתרונות את יכולה לשאול את עצמך: מה גורם לאנשים אחרים ליהנות במקום זה? 4. תשאלי את עצמך מהגורם לך לא ליהנות ממקום העבודה? איזה אמונה שלך או ערך שלך נפגע במקום זה? האם יש מקום להגמיש את הערך או האמונה כדי שהמקום יהיה יותר נעים עבורך? אשמח לדעת שעזרתי לך ומה מתוך הטכניקות את הולכת ליישם.

עדי5554

New member
עבודה

תודה רבה על העצות החשובות. עשיתי רשימות - הגעתי לשבעה יתרונות וארבעה חסרונות...אני אנסה "לעבוד על עצמי", מודה שזה לא פשוט. ביום יום בגלל עומס העבודה היום עובר מהר ואני לא חושבת על זה אבל התחושה הכללית, כשיש זמן לחשוב כמו עכשיו, היא שזה לא המקום שלי. יכול להיות מצב שאין חיבור ולא יודעים ממש לשים את האצבע למה? חשבתי אולי שעומס העבודה גם משחק פה תפקיד אבל זו המשרה ואי אפשר לשנותה וכאן אין איזה ערך שנפגע, פשוט הרצון לחיות בקצב פחות אינטנסיבי.

יודה ב

New member
עבודה

הי עדי, בדברי הצעתי לך לעשות רשימת יתרונות ולא הזכרתי רשימת חסרונות. לגבי ההתלבטויות, הניחי אותן בצד ורק תקראי את רשימת היתרונות בכל פעם שתתקלי במצב מאתגר.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אולי זה לא המקום שלך

אבל אם לא תדעי למה, את עלולה להגיע למקום דומה בפעם הבאה שתחפשתי עבודה. לכן כדאי לך מאוד לנסות להבין - מה במקום הזה לא מתאים לך? היכן האופי והרצונות שלך נפגשים עם משהו שאינו נכון עבורם? מה כן יהיה נכון עבורך? האם זו רק האינטנסיביות? זה יתכן שהקצב לא מתאים לך. נסי לדמיין יום עבודה טיפוסי שלך, רק עם פחות עומס - האם זה מרגיש מתאים? או רק פחות לא מתאים?

עדי5554

New member
חיבור למקום עבודה

היי ענבל, שאלה מעניינת! אני מודה שאין לי תשובה חד משמעית. האינטנסיביות קשה, העבודה שואבת ואני מרגישה שמהרגע שאני מתעוררת אני חושבת מה יש לי לעשות...מנסה לשים את זה בצד ולחשוב על דברים אחרים אבל לא כל כך הולך. קושי נוסף הוא חיבור לאנשים. בכל מקום שהייתי בו ישר מצאתי חברות טובות מעבר לענייני עבודה ופה לא הגעתי לרמה הזו שזה גם חלק חשוב. לא רואה מישהי שיכול להיות לי איתה חיבור, בד"כ החיבור הוא מיידי ואני ישר קולטת אנשים להתחבר אליהם ופה זה לא קרה, ודבר אחרון הוא המנכ"ל שאני צריכה לעבוד מולו אך לא מתחברת אליו ולא מעריכה אותו. כבר בשלב הראיון ראיתי שאין בנינו חיבור אבל אופי התפקיד קסם לי אז שמתי את שאר הדברים בצד. תודה...

למעלה