עבודה

טיקטי1

New member
עבודה

אני כרגע מתלבט מה ללמוד באוניברסיטה כשההתלבטות היא בעיקר בין מתמטיקה למדמ"ח. העבודה שהייתי רוצה לעבוד בה היא בהיי טק אבל לא תכנות אלא משהו יותר בסגנון אלגוריתמיקה אבל לאו דווקא אלגוריתמיקה. השאלה היא מה כדאי ללמוד? (מדמ"ח,מתמטיקה) איזה תוואר צריך לעשות ?( ראשון שני) איזה עבודות אני אמצא אחרי תואר שני במתמטיקה? ואם אפשר קצת יותר פירוט על מה היא בדיוק העבודה של אלגוריתמאי ואיזה עוד סוגי עבודות דומים לו יש? תודה רבה

1ca1

New member
תואר שני,מתמטיקה

אפשר גם האמתי תואר שני במדמ"ח כל עוד מגיעים לתחומים התיאורטיים ולא איזה תואר שני ב"מולטימדיה וממשקי אדם" (יש כאלה...). אם אתה עוד לא סגור אתה יכול לעשות דו-חוגי מתמטיקה מדמ"ח, וזהו עבודה של אלגוריתמאי קצת בעייתית בהגדרה בין המקומות, בד"כ המטרה שלו היא לפתור בעיות, ובשאיפה בסיבוכיות מינימלית (האמתי אפילו יותר נכון להגיד לצד הפרקטי בתעשייה זמן-ריצה מינימלי, עדיף לי 10n^3 על 1000000000000000000000n^2 לקלטים סבירים). איזה עבודות תמצא אחרי תואר שני מתמטיקה? מורה :), להמשיך לתואר שלישי, הסבה למחשבים בצורה כזאת או אחרת (אלגוריתמאי,תכנות ועוד) בכל אופן, קודם תעבור תואר ראשון במתמטיקה בציונים שיתאימו לתואר שני, ואח"כ תתקדם, אל תשכח שבחיים שלך לא ראית מה זה מתמטיקה אוניברסיטאית...

vinney

Well-known member
אני דווקא הייתי ממליץ ץתואר שני + במדמ"ח

ה(+) זה כי אולי אפילו כדאי להמשיך לדוקטורט. השאלה אם את רוצה ללמוד כל כך הרבה
. בתואר שני בדרך כלל ממקדמים בכמה נושאים מסוימים ממגוון הנושאים שמכירים בתואר הראשון, ועם ההתמקדות הזאת מחפשים אחר כך עבודה. אם את רוצה להתיות אלגוריתמיקאית, אז מן הסתם תתמקדי בפאן התיאורתי האלגוריתמי והאלגוריתמי של מדעי המחשב (קריפטוגרפיה, גרפיקה ממוחשבת, וכד'). תואר שני במתמטיקה זה דבר מצוין, אבל לא תמיד ישים בתור אלגוריתמאי, כי חלק מהעבודה זה להכיר אלגוריתמים קיימים ולהרחיב אותם, וכדי להכיר אותם התואר יהיה מהול מאוד במדעי המחשב ומתמתטיקה יישומית ממילא. את התשתית המתמטית נראה לי עדיף לקבל בתואר ראשון מתמטיקה+מדמ"ח דו חוגי. כך גם יהיה לך יותר קל להחליט לגבי ההמשך, כשיגיע הזמן.

טיקטי1

New member
אז אני מבין ששניכם פחות או יותר ממליצים על דו

חוגי מדמ"ח ומתמטיקה ורק אז תואר שני במתמטיקה?

למעלה