עבודה של רוקח...

Shichman

New member
עבודה של רוקח...

שלום! לפני שבועיים בערך פירסמתי פה שאלה אם אוכל לקבל בפורום כמה פרטים לגבי עבודת רוקח ונעניתי בחיוב. אני מצטער שיצא לי לשאול את השאלות רק עכשיו (היו סיבות לכך...) אבל מאוד מקווה שתסכימו לעזור לי בכל זאת... זה מאוד חשוב בשבילי... העניין הוא כזה. אני בעל תואר ראשון בביולוגיה, כגרע התחלתי ללמוד תואר שני (למדתי סמסטר אחד) וחושב על אפשרות לעשות הסבה לתחום הרוקחות. הסיבות כך: 1) עם תואר בביולוגיה קשה מאוד למצוא עבודה (אפילו עם תואר שלישי), במיוחד עבודה מעניינת ועם שכר סביר. יש סיכוי גדול להיתקע בתפקיד של טכנאי מעבדה עם שכר של 5000-6000 מקסימום וגם לעבודה כזאת קשה להתקבל. 2) אני לא כל-כך נהנה בעבודת מעבדה, אני נמשך יותר עבוד עם אנשים. 3) למרות שהתקבלתי למעבדה די נחשבת שם ניתן ללמוד הרבה טכניקות, יש סיכוי טוב לצאת עם מאמר 1 או 2 בעיתון טוב וכו', אבל יש לי קצת חיכוך עם המנחה וזה די בעייתי... רוב הסיכויים שאוכל לסיים שם את התואר, אבל זה עוד שנה וחצי-שנתיים ולא קל לעבוד באווירה כזאת... בנוסף, אני לא בטוח שאוכל לקבל המלצות טובות בסוף... מצד שני חשבתי ללכת לרוקחות כי זה נראה לי תחום מאוד מעניין (מבחינת החומר, אך אני לא בטוח שזה מעניין מבחינת העבודה...), עבודה עם אנשים, קל למצוא עבודה כפי שהבנתי והשכר לא רע. אבל אני לא ממש מכיר את התחום ויש לי הרבה חששות בעניין זה... אודה מאוד אם תוכלו לענות על כמה שאלות וסתם להביע דיעה בנושא: 1) עבודה בבית מרקחת - האם זה מעניין? מספק? האם יש בעבודה זאת הרבה מקום לחשיבה או הרוב שם רוטינה? עד כמה לרוקח יש דעת מקצועית, סמכות? מה השכר (אם אפשר לפרט קצת) ומה הן אפשרויות קידום? 2) עבודה בבית חולים (לא רוקחות קלינית) - מה בדיוק עושים? עד כמה זה מעניין? מה הסמכות? מה השכר? מהן אפשרויות קידום? 3) רוקחות קלינית - מה בדיוק עושים, מה הסמכות, מה השכר? עד כמה קשה להתקבל לזה (הבנתי שזה רק תואר שני) ועד כמה קשה למצוא עבודה אח"כ? 4) רוקחות בתעשייה - למי יש יותר אפשרויות להשתלב בעבודה בתעשייה - לרוקח עם תואר ראשון או לביולוג עם תואר שני? מה השכר ומה אפשרויות הקידום? 5) מבט על העתיד - מה לדעתכם המקצועים תהיה ההתפתחות בתחום הרוקחות בארץ? האם תהיה הצפה ברוקחים כמו בהרבה תחומים אחרים (למשל, ביוטכנולוגיה), מה יהיה עם השכר? האם תחום רוקחות הקלינית צפוי להתפתח? שמעתי שרוצים לפתוח מגמה חדשה של רוקחות קלינית קהילתית - האם יש לזה עתיד? מה זה יהיה בדיוק לדעתכם? אני מאוד מודה לכם מראש על העזרה!

קובי כ

New member
היי - רגע, רגע, לאט, לאט, לאט

לא את כל השאלות בבת אחת
שאלת שאלות חשובות וטובות אבל קשה לענות על כל השאלות. מפנה אותך לאתר של ביה"ס לרוקחות.. יש שם הסברים על עבודת הרוקח, מהו רוקח קליני מה עושים בתעשייה וכיוב'... http://pharmacy.huji.ac.il/ אם ישארו לך עוד שאלות.. אתה מוזמן לבוא ולשאול אבל לא ככה בבום

Shichman

New member
תודה, אבל קראתי כבר את כל מה שכתוב

שם ואפילו לא פעם אחת. מצטער אם הפלתי בבת אחת את כל השאלות - אשתדל לשאול בהדרגה ותודה על הנכונות לעזור! בגדול אני יודע מה זה כל הדברים, אבל אני יודע את זה רק מהמקורות הרשמיים (לדוגמא - אתר של בית ספר לרוקחות) וזה לא תמיד מאפשר לקבל רושם אמיתי של מה שקורה במציאות. מה שרציתי - זה לקבל הסברים לא רשמיים ממוחים בתחום שמכירים את הנושאים מבפנים. כפי שכתבתי, אני חושב על אפשרות להחליף תחום ולעשות הסבה לתחום חדש (אני בוגר תואר ראשון בביוטכנולוגיה וכרגע לומד לקראת תואר שני, סיימתי סמסטר אחד) וזה משהו שישפיע חזק מאוד על החיים שלי, כך שאני לא רוצה לטעות... אודה מאוד על העזרה. אולי כדאי להתחיל משאלות הבאות: 1) רוקחות קלינית - עד כמה התחום מפותח בארץ כיום ועד כמה צפוי להתפתח בעתיד? עד כמה יש סיכוי להגיע לעיסוק הזה (לאחר תואר שני מתאים)? 2) אפשרויות של רוקח בתעשייה - מהן האפשרויות של רוקח עם תואר ראשון להשתלב בתעשיית התרופות? למי יש יותר סיכוי למצוא עבודה בתחום בכלל ולהתקבל לעבודה מעניינת ועם שכר טוב - לרוקח עם תואר ראשון או לביולוג מולקולרי עם תואר שני (נושא המחקר לא קשור באופן ישיר בתרופות)? 3) שכר הרוקח במסגרות שונות - בבתי חולים, בבתי מרקחת ובתעשייה? אני מבין שזה תלוי במקום העבודה ובגורמים אחרים, אבל אם תוכל לתת לי טווח לפחות ועד כמה זה משתנה עם הותק...לא מקרים קיצוניים, אלא משכורות ממוצעים... 4) מה אתה חושב בכלל על הכדאיות לעשות את ההסבה? ברור שזה עניין אישי, אבל אודה מאוד אם תוכל להביע את דעתך בנושא... אם שוב שאלתי יותר מדי שאלות, אז אודה אם תענה לפחות על חלקן... פשוט הנושא מאוד חשוב לי ואני רוצה לדעת כמה שיותר פרטים כדי להגיע להחלטה נכונה... תודה מראש.

קובי כ

New member
אז ככה...

רוקחות קלינית - התחום לא מאוד מפותח בארץ ועדיין יש בעיית תקנים בבתי החולים. בעקרון התחום אמור להתפתח בעתיד כי הרוקח הולך ומקבל יותר ויותר תפקידים העוסקים בטיפול בחולים. כך שבעתיד לרוקח הקליני תהיה חשיבות רבה יותר. לצערי המצב בארץ עדיין עגום. רוקח בתעשייה בהחלט יכול להשתלב גם עם תואר שני והמשכורות שם - אין לי מושג. אני לא עובד בתחום. הכדאיות לעשות הסבה - אם אתה נהנה מלשוחח עם אנשים ורואה בכך פן חשוב בעבודתך הרי שהצגת דברים שכן יכולים להתאים לך כרוקח קהילתי.

למעלה