עבודה שאני אוהב

עבודה שאני אוהב

מאז שסיימתי את התואר הראשון לפנישנה וחצי לא הצלחתי למצוא עבודה. אני עובד בכל מיני עבודות זמניות לתקופה מוגדרת מראש או שאני מתפטר מיוזמתי לאחר זמן קצר. המכנה המשותף לכל העבודות הוא שכל העבודות הללו אינן מצדיקות את התואר שעשיתי. ברצוני לחזור ללימודים בשנה הבאה ושאלתי היא: האם זה לךגיטימי לרצות במקום עבודה שאני אוהב, או שצריכים לעבוד רק על מנת להתפרנס. האם יש מקום למימוש עצמי?

משימה ענקית

זאת באמת שאלה גדולה. ענקית. האם יש לגיטמציה למימוש אישי. העניין הוא מי שואל את השאלה ואת מי ? האם אדם שואל את עצמו ? את החברה ? מי נותן למי את הלגיטימציה הזאת ? האדם לעצמו, או החברה לאדם. אני מאמין שרק אדם שמעוניין לפעול למען מימוש היכולות והייחודיות שלו הוא זה שיכול לתת לעצמו את הלגיטימציה. מתן הלגיטימציה הוא עבודה עצמית ניכרת, לא נבנית ביום אחד וגם לא בסימסטר. לפעמים זה יכול להגיע לוויכוח עמוק וקשה. אבל בסופו של דבר זאת גם שאלה מעשית ולא היפוטתית. אם אתה מוכן לתת לעצמך לעבור קשיים ( מכל מיני סוגים ) כדי להגיע למצב שבו אתה עובד במה שנכון לך, ודרך אגב, לא תמיד תעודות והשכלה הם המפתח, אז אתה תגיע למקום הנשאף. זאת משימה ענקית. מקווה שהייתי לעזר, יום טוב, אמיר דרור

למעלה