עבודה פרקטית

Mist2

New member
עבודה פרקטית

האגו המזוייף, מאוד משתעמם מעבודת האדם על עצמו.
בעיני רוחו עבודה אמיתית היא טיפוס על הר ההימליה, ופגישה בגורו ארוך זקן העושה נפלאות ועונה על שאלותינו בשאלות משלו.
העבודה האמיתית מאתגרת אותה בהרבה פחות.

המאמץ להיות נוכח כאשר אני נועל דלת, המאמץ להיות נוכח כאשר אני מכין קפה, שוטף כלים, או רושם שורות אלו.
זו היא עבודה פרקטית…

ינוקא1

New member
לכל זמן.

יש זמנים , בעיקר בתחילת הדרך , שהאדם אכן מחפש גורו זקן ולטפס הרים.
זו עבודה יותר "חיצונית".
והיא מתאימה לתחילת הדרך.

וככל שהוא מבשיל יותר , העבודה הופכת ליותר "פנימית".
כמו "להיות נוכח" בדברים הפשוטים של החיים.
וזוהי עבודה פנימית.
וכמובן שהיא עדינה ומדויקת יותר.

אך גם זו וגם זו מקרבות אותו למטרתו.
וכנראה שאי אפשר להגיע לעבודה פנימית , אם לא שהינו לפני כן זמן מה בעבודה חיצונית.

ינוקא1

New member
אני זוכר , למשל ,

שפעם שוחחתי עם חבר שלי שעסק בגונג פו כמה שנים טובות , ואחר כך עסק בצ'י גונג כמה שנים טובות , והוא אמר לי שבלי הגונג פו שלמד בהתחלה , הוא לא היה מסוגל "להתחבר" ולהעריך את הצ'י גונג.

בהמשך ראיתי שזה עיקרון כללי בעבודה רוחנית :
האומנות ה"חיצונית" מקדימה את הפנימית , ובדרך כלל אי אפשר להיכנס אל האומנות הפנימית ישר.

אפשר לראות זאת גם בתורה , למשל.

בהתחלה בני ישראל היו משועבדים לפרעה , ורק אחר כך , אחרי שהתכונה של ה"שעבוד למען משהו" הוטמעה בהם , הם הפכו להיות משועבדים לה'.
(ניתן לראות זאת כ"משועבדים למען החופש המוחלט .....").

אותו כנ"ל ניתן לראות זאת בעיקרון שלפני שלומדים קבלה (פנימיות התורה) , צריך ללמוד תלמוד ופוסקים (חיצוניות התורה).
מכיוון שלמדתי גם את זה וגם את זה , אני רואה שאלו שלמדו לפני כן תלמוד ופוסקים ועסקו באומנות ה"חיצונית" , מגיעים תמיד עם בסיס הרבה יותר טוב חזק ומאוזן אל האומנות הפנימית.

כך שהמדובר בשלבים שונים , והכל טוב בעיתו ובזמנו.

Mist2

New member
כן, רק שאני לא דיברתי על זה

ויותר מכך, הדברים הם לא שחורים ולבנים.
הדברים לא מסתדרים תמיד בצורה הגיונית המתאימה לשלבים שונים בעבודה.
ולפעמים רק נדמה לנו שהם מסתדרים, אבל מדובר רק על דמיון...

מודטחדש

New member
ראשית "מאמץ"

ועבודה פרקטית בתחום הרוח, הם שני דברים שונים. קווים מקבילים שלעולם לא יפגשו. אפשר "להתאמץ" יומם וליל להיות נוכח, ושום דבר אמתי לא יקרה. שנית הגורו הזקן שעונה בשאלות, גם הוא לא יקדם אותנו כהוא-זה בדרכנו להארה.

רגלים

New member
יש מאמץ, ויש מאמץ נכון המביא לתוצאות הרצויות

יש ידיעה תיאורטית , ויש ידיעת הדרך. יש אנשים שמחפשים ולא מוצאים, ויש כאלו שמוצאים. אבל מי שלא מתאמץ, לא לומד שום דבר ולא מחפש.. לאן הוא יגיע?

מודטחדש

New member
בלי ספק

לעשות מינימום ולהשיג מקסימום, בכל תחום ותחום בחיים. תמיכת טבע, כמו שמהרישי קורא לזה. את זה מפתחת מ"ט באופן מדהים.

Mist2

New member
כפי שנאמר

הדרך לגיהינום הוא מדרון חלקלק משומן היטב...
מי שרוצה להגיע לגן עדן צריך להתחיל לעשות את הבלתי אפשרי...
להתאמץ לעלות במעלה המדרון החלקלק...

מודטחדש

New member
טעית בכיוונים

הניווט שלך שגוי. נסה לקרוא את המפה בצורה הנכונה. דווקא הדרך לגן-עדן היא "
מדרון חלק משומן היטב
". מאמץ יביא (כמו שרוב האנשים חווים) לגיהנום. בדרך לגן עדן אין מאמץ כלשהו.

Mist2

New member
יש מצב שהניווט שלך קצת בעייתי ולא שלי?

בכל מקרה מאחל לך החלקה נעימה ומהירה ללא הפרעות ומאמצים...בתקווה שתגיע למקום אליו אתה רוצה להגיע...

מודטחדש

New member
יש רק דרך אחת לבדוק

ניווט נכון. זה כשמגיעים לנ.צ. בלי להתברבר בניווט. המקום, הנ.צ. אליו אני הולך מוגדר היטב בכתבים העתיקים של כל מסורת. גם המפה שלו, למרות שהיא בת אלפי שנים, מעודכנת לחלוטין. אפילו הדרך הקצרה, הפשוטה והטבעית להגיע, גם היא מסומנת בצורה הברורה ביותר. אז אני יודע הי7טב לאן אני הולך, ומאחל לך הצלחה בכל דרך שאתה תבחר בה.

מודטחדש

New member
הסיפור מתחזק עוד יותר...

ניווט לילה. התברברת בנ.צ. הראשון, זהו, סביר מאוד שלא תגיע לעולם לנ.צ. הסופי. לעומת זאת, אם תארו לך טוב טוב כל נ.צ. בדרך שלך. עברת את הראשון - בול - בדיוק כמו שתואר. השני, השלישי... עוד ועוד נ.צ. שעברת והוא בדיוק כמו שתארו לך אותו, אתה יותר ויותר מאמין שגם הנ.צ. הסופי - המטרה של כל הניווט, איפה שתחכה ההסעה לבסיס או למאהל, גם הוא בדיוק נפלא כמו שתארו לך אותו. זהו ניווט מוצלח. בלי להתברבר.

Mist2

New member
בשלב מסוים

כשכל הזמן שומעים על כמה זה נפלא מבלי לשמוע אפילו מילה על מה עושים ואיך, זה מתחיל להיות מגוחך.
&nbsp
נגיד שזה באמת ניפלא, למה כל כך חשוב לך לחזור על כך שוב ושוב.
ישנה רק סיבה אחת, פרסום, פרסום ופרסום.
&nbsp
או במקרה הגרוע יותר, אתה חייב לספר לכולם את הסיפור כדי לחזק את האמונה שלך בסיפור.
&nbsp
אני חושב שניתן למנוע מהדבר הזה להימשך, אם כולם יסכימו כאן שמ״ט זה דבר ניפלא.
לי באופן אישי זה לא מפריע, אבל גם לא מפריע לי לומר שאין כמו מ״ט...

מודטחדש

New member
עקוב בבקשה על התגלגלות

השרשור הזה. אני חושב שזה יסביר לך מה קורה כאן ולמה זה קורה. לך מותרת, כמובן, הדעה שלך, ואני חושב שלי מותר שלא להסכים לה. לא שם דאם אם מישהו חושב שמ"ט נפלאה או איומה.

מודטחדש

New member
בוא נדבר על משהו שכולם מכירים -

מומחיות בתחום כלשהו. בדיוק שמעתי סרט של מהרישי שמדבר על זה. קח כל דבר שלמדת. להפיק איזושהי תוצאה, בהתחלה, ירקת דם. כשאתה מתחיל להכיר את הנושא יותר, אתה יכול להשקיע פחות ולהשיג יותר. כשאתה ממש מכיר את הנושא, אתה משקיע מינימום ומשיג מקסימום. כשאתה נתמך ב-100% על ידי כל חוקי הטבע, אתה יכול לא לעשות כלום ולהשיג הכל.

למעלה