עבודה עצמית

basket case

New member
עבודה עצמית

טוב, החלטתי שהגיע הזמן לקחת את עצמי בידיים ולעבוד על עצמי. די, מספיק! כל הזמן אני אומרת "מחר דיאטה", "אין לי כח ללכת עכשיו, אני עייפה" וזה רק קמצוץ מהדברים. אני כל הזמן מרגישה עייפות וחוסר חשק לעשות דברים, ואני משמשת בעייפות הזו כתירוץ, במקום לנסות להיפטר ממנה. יש כ"כ הרבה דברים שאני צריכה לשפר בעצמי ובחיים שלי, אבל אני כל הזמן דוחה ודוחה, אף פעם אין לי כח, סבלנות או מוטיבציה. אז עכשיו, קיבלתי קצת השראה מהספר "הנזיר שמכר את הפרארי שלו" (הספר, אגב, לא כזה משהו, ואפילו דיי מעצבן - אבל יש כמה רעיונות שבהחלט כדאי לאמץ ממנו..). כתבתי לעצמי בנקודות כלמיני טכניקות ורעיונות משם, ואז עשיתי טבלה, כשבצידה האחד כתוב "מטרה" ובצדה השני - "דרכי פעולה". ככה, מצאתי דרכים מעשיות לפתור כלמיני דברים, והחלטתי שהפעם אני לא מוותרת לעצמי אלא באמת מתחילה לעבוד על עצמי. כשכותבים את הדברים מול העיניים, פתאום הכל נהיה יותר מוחשי, כאילו יש לנו "תוכנית", ואז יש יותר מוטיבציה. יש בספר כלמיני טכניקות שאני מתכוונת לסגל לעצמי, והפעם - באמת!! הגיע הזמן שאני אגלה קצת משמעת עצמית וכח רצון.

בהצלחה!!

אכן, כשהדברים כתובים, וכשרושמים את היעדים והדרכים להגיע לשם, זה הופך למוחשי יותר ולפשוט יותר. כל הכבוד

berr

New member
"אמנות האושר"

קראתי את "הנזיר" והוא שלח אותי לספר הנ"ל. שהוא עמוק יותר ומעורר מוטיבציה לעשות משהו חיובי בחיים. ממליצה בחום. זה ספר על שיחות עם הדלאי לאמה

natalynataly

New member
ממש בהצלחה... ברגע שהחלטת -

זה כבר חצי ביצוע.... והנזיר עם הפרארי, בהחלט מוצלח. לא ספר לקרוא מליון פעם, אבל הוא בהחלט תרם לי... אני התחלתי לכתוב עוד לפני שקראתי את הספר - וזה ממש מוכיח את עצמו. שוב, בהצלחה.

יעל :-)

New member
בהצלחה!

התחלתי לקרוא את "הנזיר.." אבל הפסקתי, בדיוק כשבעצם היה אמור להתחיל החלק המעניין, לטובת ספרים אחרים. אחזור אליו מתישהו, אבל כרגע אני מאוד נהנית לקרוא את "לחיות מתוך שמחה" של סנייה רומן. גם ספר שנותן השראה, לפחות לי. גם נותן לי תחושה טובה ומוטיבציה ורצון לשנות דברים בחיים. הומלץ עליו פה בעבר, ועכשיו גם אני ממליצה עליו.

שמעי

זה לא נראה לי מדוייק.. יכול להיות שאני טועה.. אבל לפי מה שאני קורא פה ממך.. את דווקא מתפתחת יפה. זה בסדר להיות ערנית, אבל אל תיהיי קשה עם עצמך. איפה שאת שמה לב מה שאפשר עוד לשפר, אל תשכחי לשים לב גם כמה התקדמת ומה כן עשית. חשוב באותה מידה. פרפקציוניסטיות זאת תכונה שמונעת ממך לחוות הצלחה איי פעם. כי כל הצלחה ישר מתבטלת ומפנה את האנרגיה שלה ל"מה לא מספיק טוב". כלומר לחיות בתחושת כשלון תמידי.. אל!

basket case

New member
תודה אין-שם..

אני אכן דיי קשה עם עצמי.. אני לא כ"כ עומדת בדרישות שהצבתי לעצמי, וזה גורם לי להרגיש רע בקשר למשמעת בעצמית שלי. אני צריכה להקל עם עצמי קצת, כנראה..

למעלה