עבודה עם קטנוע

עבודה עם קטנוע

בטח יש פה כמה אנשים שעובדים על הקטנוע שלהם . אשמח לשמוע דעות ,

לאחרונה התחלתי לפתח מחשבות על חיפוש עבודה נוספת עם הקטנוע , בשעות הערב . ידוע לי שהגראנד דינק לא ממש בנוי למטרות שליחויות בעיר .

איזה סוג של עבודה ניתן לחפש בכל זאת עם כלי כזה ?

יש למישהו ניסיון כזה ?

ועוד שאלה בקשר לצריכת דלק . האם קיים במוסכים מיכשור מתאים לבדיקה צריכת הדלק ?
סתם מעניין לדעת , במקום הבדיקה השיגרתית הקיימת בפועל .

rusti james

New member
בערב מחלקים את 'גלובס'

עבודה עם הקטנוע (שליחויות) היא מעמסה לא קטנה עליו. בעיקר בצבירת ק"מ מוגברת ודלק בהתאם.
בערב תוכל למצוא עבודה שכזו במשלוחי מזון או בחלוקת גלובס.
משלוחי מזון = ק"מ לא ידוע ומשתנה מערב לערב, בהתאם השכר.
עיתון גלובס זה קו חלוקה קבוע (18:00-20:00) ושכרו קבוע גם הוא (כ2000+/-)
ובכל מקרה - אם אתה משתמש בקטנוע שלך לעבודה בדוק שהבלאי המואץ משתלם לך...

ולמה אתה חושב שגרנדינק לא מתאים לשליחויות?
בעבר הוא היה מאוד פופולרי בקרב שליחים (אני מתאר לעצמי שעקב הרצפה השטוחה שלו)

יש לו כמה חסרונות שבגללם לא היתי יוצא איתו

לעבודת שליחויות מאסיבית , משמרת יום מלאה .שעתים שלוש בערב לא נורא , 10 שעות מהבוקר , לא יודע .

משקל עצמי גבוה מאד , מכביד על ההרמה והורדה מהגיק . לא נח לעבודה רציפה
נוחות תמרון בעבודה רצופה בתוך העיר , לא משהו גם כן , הגודל והמשקל מורגשים מכל זווית .
שימוש בידיות הבלמים דורש אצבעות חזקות במיוחד , לא נחמד בכלל במקומות מרובי רמזורים.
רוחב הקטנוע , בהרבה מאד מקרים ומקומות מחייב סגירת המראות .
צמא לשמן כמו לדלק , חוסר זהירות בבדיקה היומית עלול להוביל לקריאת קדיש על המנוע .

למרות כל מה שציינתי , הוא קטנוע מאד נח ואהוב עלי בהתאם לשימוש הנכחי שלי ממנו , עברתי עליו כבר קרוב ל3000 קילומטר של כייף והנאה ותמיד משאיר טעם של עוד .

וזאת בניגוד לכמה דעות שליליות שכבר הספקתי לראות כאן בין השורות בכמה הזדמנויות .

דרך אגב , היה לי אותו גם בגירסה החדשה שלו מהניילון לפני כ10 שנים , אז כל הביקורות והמבחנים והבוחנים השונים ידעו לצבוע אותו בכל צבעי הקשת והשבחים , היום משום מה הוא נחשב לפיל דורסני וכבד ,בעולם הדו גלגלי , אבל אני שייך לדור אחר , לדור של "אל תשליכיני לעת זיקנה " .

אולי הוא לא מצופה בזהב טהור ונוצץ עליד הגיוריידים והמקסים החדישים של היום , אבל הוא בהחלט עומד בדרישות ועושה עבודה מעולה .

rusti james

New member
לכן אני רוכב על B&W

הם חולקים אותו מנוע ווריאטור אבל שלדה קצרה, קשיחה ורזה...

מצריכת השמן גם אני לא התחמקתי

אבל סוחב אותי כבר 80000 ק"מ (יד 1) בדרכים מוצלחות

{לפני 11000 עבר שיפוץ מנוע וניקוי רדיאטור} וממשיך לשרת אותי נאמנה ומעלה חיוך

לדעתי אם לעבוד ערב - אז חלוקת עיתון גלובס, עשיתי זאת במשך זמן מה לפני שנים - שווה לבדוק מי המפיץ באזורך/ אזור סמוך.

לגבי B&W

קראתי ביקורת חיובית ביותר לגביו בפול גז .

דרך אגב , איך גירסת ה 150 סמ"ק שלו ?

rusti james

New member
איך ה150? -ישן למדי אני חושב...

לא רכבתי על ה150 אבל בכל מקרה הB&W הם קצת חייה נכחדת:
לגבי ה250 - ייצורו נפסק ב2009 ולגבי ה150 - הפסיקו למכור אותו בארץ עוד הרבה קודם...

יש הרבה קטנועים שהם בגדר חיה נכחדת , כולל

הגראנד דינק , ובכל זאת עדיין רוכבים עליהם ומשרתים נאמנה את בעליהם .

וזה גם מה שאתה בעצמך כתבת ,אם אני לא טועה ,

לא רואה שום פסול בקטנועים ישנים , כל עוד הם שמורים ומטופלים יפה ,יש ביקורות טובות , והמחיר סביר , אז בעצם למה לא ?

שמות ותארים מדביקים גם לבני אדם מן הסתם וזה לא בהכרח מצביע על חוכמה סינית . נכון ?

rusti james

New member
אתה צודק ובכל זאת חוזק חומרים ושחיקה של השנים

הכי טוב להיות צעיר בריא ועשיר

זקן חולה ועני זה פחות על הכיפאק

בכלי ישן - גם אם טופל היטב - ייתיבשו גומיות, יישחקו ממיסבים וייחלשו חלקי מתכת ופלסטיק.
לא אומר שאי אפשר לשפץ ו/או לשמור - פשוט דורש השקעה ותשומת לב...

יש זקנים ויש זקנים .אל תכלול את כולם באותה

צלחת .
יש למשל זקנים בעלי גוף חזק ורוח צעירה , לא מועשרים אבל מאושרים .
ויש צעירים בעלי קרחת וכרס עד הונולולו , שבקושי עולים 3 מדרגות .

אהוד א1

New member
בדוק את עניין ה"קצר ורזה".

אם אני זוכר נכון הההבדל באורך זניח ובמשקל מדובר על בסך הכול כ-4 ק"ג.

danon67

New member
תיקון טעות

אני רוצה להעמיד אותך על טעותך.
אני שליח על הגרנד דינק 250 מזה כשלוש שנים.בממוצע 5000 ק"מ בחודש
הקטנוע המדובר סוס עבודה . מניע בבוקר בשעה 07:00 ונכבה בשעה 20:00.
זה הקטנוע השני שלי.את הראשון קרעתי לו את הצורה.נסיעה עד סוף מנוע במהיר באופן קבוע.נסיעות ארוכות מאוד באופן תדיר גם מהמרכז עד צפת וצפונה לעיתים כל שבוע.
לגבי דלק הצריכה שלי עומדת על כ-1:25-27 תלוי ביד ימין.
את הגרנד הראשון מכרתי ב-70000 ק"מ לאחר שנת עבודה.על טיפולים ותיקונים הוצאתי מעל 10000 ש"ח.הסלילים לא עמדו בעומס העבודה(הוחלפו שלוש פעמים), בנוסף היו שלל צרות בשל הנסועה הגבוהה.
את הגרנד השני אני מחזיק בצורה אחרת.נוסע עליו כ-3000 ק"מ בחודש לא עובר את ה-100 קמ"ש אבל גם לא מטפל בכלל.אין אחזקה מונעת (טיפולים שוטפים)רק אחזקת שבר.כלומר נתקעתי ,החלפתי לא נתקעתי ,לא השקעתי.
נכון להיום השקעתי בטיפולים ותיקונים 2600 ש"ח בשנתיים. הפעם החלפתי לסלילים עבים יותר אצל אלון דאי לפני שהתחילו הצרות עם הטעינה.פעם אחת נתקעתי עם רצועה לאחר 40000 ק"מ.אתה קולט את המספר?40000 ק"מ .היצרן ממליץ כל 8000 ק"מ.לא נעים להיתקע אבל גם לא נורא.
לסיכום הקטנוע הזה מכוער פלצות אבל יש לו משטח לרגליים יתרון בולט מאוד כקטנוע שליחים.נכון להיום עשיתי עליו 60000 ק"מ חלק מהזמן הספידומטר נעצר בשל בעייה בחילזון ואני מתכנן להשאיר את הקטנוע הזה עד המוות שלו ואני גם עוד אנשים אותו.הקטנוע מעולה.השקעה טובה ביחס למה שניתן להוציא ממנו בפרט בשליחויות.

ch561

New member
לא הבנתי משהו

מה זה אחזקת שבר בלבד?
אתה לא החלפת שמן מנוע במשך כל ה 60000 ק"מ?
אותו הפלאג?
רפידות?
ואם אותן (חוסר) רפידות, אותו הדיסק?

תוכל לפרט בבקשה, לי זה לא נשמע הגיוני או אפשרי.

danon67

New member
המשך

פלג ופילטר לא הוחלפו מטיפול 20000 .
שמן אני מוסיף שחסר והוא הוחלף כאשר החלפתי סלילים.שמן גיר לא הוחלף מטיפול 12000.
לגבי רפידות ודיסק ברור שהוחלפו מכיוון שנשחקו זה חלק מהוצאת ה-2600 ש"ח .אבל זה היה מוחלף בכל קטנוע או אופנוע כנ"ל לגבי צמיגים.
חלקים מתכלים אני לא מחשיב אותם כתקלה.זה בלאי של הקטנוע.
רולים ומשולשים הוחלפו יחד עם הרצועה שנקרעה אבל לא היה צריך להחליף אותם אפשר היה למשוך איתם עוד.
בשורה הכללית בקטנוע הקודם שטופל לפי הספר כל 4000 טיפול משמע כל חודש במוסך מלבד העלות זה היה טורדני מאוד.
לעומת זאת הקטנוע הנוכחי סובל הרבה פחות מבעיות בשל היעדר פתיחות וסגירות של החלקים בקטנוע.
לא מבין יותר מידי אבל עם עובדות אני לא מתווכח.
אחזקת שבר כשמה כן היא. כאשר נשבר מחליפים.לא מונעים את ההחלפה ע"י תחזוקה שוטפת יקרה.זה נהוג באחזקה מכנית /חשמלית במפעלי ייצור.זוהי אסטרטגיה שמחליט מנהל אחזקה ע"מ לחסוך בעלויות .
יש מס' קונספציות בעניין האחזקה בעולם האחזקה חלקם חושבים כמוני וחלקם לא לוקחים סיכונים מיותרים. זה עלות תועלת.לו עלות עצירת הקטנוע הייתה עולה לי מיליונים לא הייתי הולך על אחזקת שבר אלא עצירות מתוכננות לאחזקה מונעת כלומר טיפולים יקרים.זה בגדול.זה עולם ומלואו בכמה שורות.

ch561

New member
אם כך, איך אתה יודע מתי להחליף רפידה?

אתה ניגש למוסך?

ברור שלהסיק ממקרה של 2 קטנועים שתחזוקה כזאת טובה לקטנוע אייננה נכונה.
שמן המנוע שלך בטוח במצב גרוע מאוד, אם אתה רק מוסיף שמן למה שכבר קיים במנוע. שלא נדבר על כל שאר המכלולים.
פשוט הקטנוע הקודם שלך היה לימון והנוכחי לא וזה לא קשור להעדר פתיחה וסגירה של חלקים בקטנוע. כי גם קשה לי להבין איך סגירה ופתיחה של בורג פוגעת באמינות הקטנוע.
אחזקה חשמלית איננה דומה לאחזקת כלי רכב, גם אני לא מטפל טיפול תקופתי במיקרו שלי או במכונת הכביסה.
כמובן שאתה מוזמן להמשיך לטפל כך בכלים שלך. אני חושב אחרת.
במידה וזה נכון ואתה לא טרול, רק תהייה הגון ותספר את זה למי שאתה תרצה למכור לו את הקטנוע (אם תמכור).

danon67

New member
המשך

למה שאני אהיה טרול?
אני הרי לא ממליץ כאן בעקיפין על ספק מסויים או חנות או מוצר.אני מתאר מצב קיים שלי תובנות ואמינות קטנוע.רוצה להאמין תאמין לא רוצה לא צריך.
מטרת הפירוט שלי כאן שתחסוך בטיפולים ולא שתזניח כמוני. לדלג על טיפולים ללא נקיפות מצפון
אני לא מתכוון למכור את הכלי אלא לשחוט אותו עד המוות כך שעניין אמינות במכירה לא עומד להיבחן כאן.כתבתי זאת.
למרבה האירוניה דווקא את האופנוע (טראנסאלפ)שהיה לי אשר טופל בדקדקנות במוסך מורשה הונדה ושילמתי עליו אלפי שקלים, בסופו של יום הוא נמכר לשופט.נראה לך שבא לי להתעסק עם שופט?
לגבי השמן שאתה מחליף כל 2000 ק"מ זה נשמע קצת מוגזם.שמן חדש גורם לשחיקה של החלקים המשומנים יותר משמן שרץ כמה וכמה ק"מ.(קראתי כאן בפורום או בפורום אופנועים-לא זוכר במדוייק)
ודרך אגב קטנוע שליחויות שעובד קשה סיכוייו להאריך חיים גבוה לאין שיעור מקטנוע שנוסע רק הלוך ושוב לעבודה וזאת מכיוון שהשמן תמיד חם בהתנעות לעומתך הרוכב הלוך ושוב לעבודה שאתה מניע בשמן קר תמיד.דווקא מסקנה מעניינת זו קראתי גם כאן בפורום.

danon67

New member
רפידות

רפידות אני בודק במוסך כל חודש ומחליף בהתאם.רפידות מוחלפות בהתאם לתדירות הלחיצות שלך על ידית הבלם מן הסתם ככל שאתה נוסע הרבה כך הן נשחקות יותר.

xfwind

New member
לא לבצע טיפולים כמו ניקוי/החלפת פילטר אויר

זה גישה מאוד לא הגיונית.
למכלולים אחרים יש גם היבט בטיחותי.

עיניין הטיפולים , זה הבעייה הפרטית שלך

מדבריך למדתי דבר אחד עיקרי , והוא שהגראנד דינק הוא כלי אמין ובכך אתה מחזק גם את דעתי עליו . כל היתר, כל מה שהצלחת למצוץ ממנו ,בונוס בשבילך ,לבריאות . סחתין עליך .
אני קבעתי לעצמי חוק חדש . כל עוד הקטנוע חי ובועט , הטיפולים יהיו במרווח של חצי שנה האחד מהשני , ללא קשר לספר הקילומטרז " , או צבע העור של היבואן והיצרן , שיכתבו מה שבא להם . וכל מה שיילך באמצע , טיפול שבר כמו שרשמת .
לא סביר בעיני שרצועה ,רולים משולשים ושאר ירקות לא יחזיקו מעמד שנה שלמה ,כל עוד הנסיעות שלי רגועות בגבולות ה90 קמש (אם אני רוצה להתפרע קצת ,)פעם עד פעמיים בשבוע , ואם אתקע פעם , אז אתקע . מה כבר יכול לקרות ?
ואת השמן אני מחליף בעצמי כל 2000 קמ כפי שהמליץ בועז , ובזה תמה למעשה כל האחזקה שלי .
לא רואה מקום להשקיע בכלי בן 7 שנים ,שנרכש ב5000 שקלים , את הסבא והסבתא לפי ספר הטיפולים , אבל מצד שני גם אין לי כוונה לזנוח אותו ולא לטפל בכלל .
אני כן מתכוון קודם כל להנות ממנו על כל גרוש ששמתי עליו , ואת זה הוא יודע להעניק לי ללא ציוצים מיותרים .

הנסיך.

New member
תודה רבה על הסקירה המקיפה והממצה

נעים ביותר לקרוא סוף סוף עדות ממקור ראשון לגבי תחזוקת שבר,
ההשלכות שלה, העלות שלה והתועלת שלה.

אני חושב שמעל הכל - אתה מחזק (לפחות אצלי) איזה הרהור שהרבה אנשים פה הרהרו לפני -
שוק הדו"ג סובל בצורה קשה מ"האנשה" של הכלים - אוהבים אותם, מפנקים אותם, הם הופכים להיות למעין המשך של הרוכב במקום להיות מה שהם - כלי רכב שימושי ויעיל.

מכיוון שכך, הטיפולים תכופים מידי, העלות יקרה מידי וכו'

הגישה שלך, למרות שהיא מכוונת יעילות וחסכנות בעיקר, מאירה את הנושא באור אחר, פרקטי ומענין.

בהצלחה במה שאתה עושה, נראה שזה עובד נהדר עד פה

למעלה