עבודה עם פרלינה ??

ronnie 123

New member
עבודה עם פרלינה ??

קניתי פרלינה ואני רוצה להבין איך לעבוד איתו נכון ובאיזה יחסים.
האם הפרלינה הולך לקונכיה או למילוי? או לשניהם? הבנתי שהיחס הוא של 1:2 לטובת השוקולד..

אם מישהו יוכל לתת לי הכוונה אני אודה

y o y o i t

New member
מה את רוצה לעשות עם זה?

את יכולה לערבב את זה ביחס של 1:1 וזה אחלה מילוי לפרלין. ביחס של 1:2 זה יכול להיות כמו סוג של פרלין בפני עצמו...כלומר בלי קונכיה ומילוי. ואין בעיה להשתמש בתבניות הרגילות של השוקולד כי זה גם ככה בלי מים אלא רק שומן אז יוצא בלי בעיה (אם השוקולד מטומפרר)

ronnie 123

New member
עד כה עשיתי רק עם קונכיה.

עוד לא התנסתי בפרלין לבד.
אם אני עושה 1:1 עם השוקולד אז למעשה אין צורך בשמנת ליצירת גנאש? אז אם אני עושה מילוי קוקוס או אגוזים למשל אז פשוט להכניס אותם לתערובת? ללא בישול..

לגבי פרלין בפני עצמו - יש לי תבניות פוליקרבונט, האם הן ה"תבניות שוקולד הרגילות" שהתכוונת אליהן? ואז יחס 1:2 + אלמנט (קוקוס/אגוזים וכו') ולתבנית? וטימפרור כמו שציינת.

שאלה נוספת - קניתי שקף של ציור לשוקולד. ברור לי שלא עבדתי איתו נכון. (גזרתי חתיכה קטנה והנחתי בתחתית של תבנית הפרלין). הציור אומנם עבר אך אני אשמח להבין את הדרך הנכונה להעביר את הציור לפרלין עם קונכיה.

על כל שאלות המתחילים שלי...

y o y o i t

New member
אם תוסיפי שמנת זה ישנה את המרקם

ויהיה יותר רך (אני נגיד, יותר אוהבת את זה רך) אבל מכירה מספיק מקומות שלא שמים שמנת בכלל.
לא הבנתי איך את רוצה להכניס את מילוי הקוקוס או האגוזים. את רוצה להוסיף אגוזים או קוקוס יחד עם הפראלינה? זה בעיקרון עניין של טעם... אבל לא צריך בישול מוקדם בשביל זה.
תבניות פוליקרבונט אלו אכן התבניות שהתכוונתי היחס של 1:2 זה אכן היחס אבל אם את מוסיפה אלמנט אז קחי בחשבון שלא יצא לך חלק מבחוץ כי חלק ישקע... אז במקרה כזה שאת רוצה להוסיף עוד דברים למילוי דווקא כן הייתי עושה עם קונכיה.
לגבי שקף- יש תבניות מיוחדות שמשמשות לכך שאז מכניסים את השקף ללמעלה של הפרלין ככה שרואים אותו כשהפרלין עומד ישר.
אפשרות נוספת להשתמש בשקף זה לחתוך חתיכות ממנו ולהניח על פרלינים בטבילה.

ronnie 123

New member
מצויין. למדתי, ושאלה נוספת בבקשה..

בכדי להתנסות פעם ראשונה בפרלין ללא קונכיה - תוכלי לתת לי מתכון (עם /בלי פרלינה) מה שאת חושבת עליו בשלוף..

ההודעה מתיחסת בלשון נקבה אבל כל תשובה תזכה לתודה

למעלה