עבודה עם כוח

no mind

New member
עבודה עם כוח

אני מתאמן כבר מספר שנים (קטן) באומנות "קשה". רובם המוחלט של האימונים מוקדש לאספקטים השונים של האומנות דהיינו: טכניקה, טווח תזמון וכדומה. ב 95% מהזמן האימונים (וקרבות התרגול) הם ללא כוח והמאמן שלי טוען שעבודה עם כוח ניתן להשיג בקלות במספר קטן של אימונים ולכן לא כדאי להשקיע בכך כרגע. יש לי 2 שאלות בנושא 1. האם אדם שמתרגל לעבוד ללא כוח לא יתקל בבעיה כשינסה לשנות זאת ? 2. האם למישהו יש נסיון שהראה שהמעבר מאימון טכני ועדין יחסית לאימון אגרסיבי יותר מתבצע בקלות ובאופן חלק (או נסיון הפוך) ?

WhiteBear

New member
תשובות - רכות, דיוק, עדינות וכוח

כדי לעשות עבודה מהירה טוב צריך מגוון קטן של יכולות. ביניהן: תנועה מדוייקת וחסכונית. שרירים רפויים עד למטרה (שם הם "מתמלאים" בכוח) מיקוד, סבלנות, שלווה בתנועה. תחושת בטחון בגוף של עצמך. ידע על מה לעשות עם הגוף (טכניקות) וכו´ וכו´. וגם חוסר פחד מלעבוד מהר. את כל היכולות שציינתי, חוץ מהאחרונה, לומדים בעיקר מעבודה רכה ומדוייקת. רק את היכולת האחרונה לומדים מתרגול "כוחני" ישיר. דוגמא טובה לזה היא עבודת זוגות. במרכז הישראלי לטאי צ´י, לפי הבנתי את הרעיון, מתרגלים עבודת זוגות במטרה לראות האם ה"עקרונות" של יציבה, שיחרור, רכות, גב ישר וכו´, נשמרים גם כשמופעל עלינו לחץ (התקפה של בן הזוג). התרגול עם בן זוג מגלה לנו איפה נקודות החולשה שלנו. אבל הוא לא משפר אותם משמעותית כמו התירגול האישי, הרך והמדוייק. לכן, לשאלתך. המעבר הוא מדרגה. אבל עדיף לטפס את המדרגה הזאת אחרי שיש לך מה להבין מהתירגול. נ.ב: ככל שמתאמנים יותר, כך מפיקים יותר לקחים מעבודת הזוגות.

למעלה