עבודה עם ג'סו GESSO

geinav

New member
עבודה עם ג'סו GESSO

היי, מעולם לא עבדתי בעיסת נייר עם החומר הנ"ל, אז יש לי כמה שאלות: למה הוא משמש, או למה משתמשים בו? (כי עד היום הסתדרתי לא רע בלעדיו) הצבעים נראים עליו טוב יותר? אפשר לצבוע מעליו בכל צבע (שמן, אקרילי וכו')? אפשר לערבב בו צבעים ולהשתמש בו מגוון? איזה צבעים? יש סוג מומלץ? עד היום כדי להחליק את הדמויות עירבבתי צבע עם קצת גבס. זה נותן את אותו אפקט? ובקיצור - כל מה שתוכלו לספר לי יהיה מצוין. תודה
, עינב.

lorli

New member
גסו נותן מרקם חלק ולבן אחיד על

העבודה בעיסה ולכן קל יותר להגיע לגוונים הרצויים אח"כ ולא צריך למרוח שתיים ושלוש שכבות. אני נהנת מהחומר מאוד ומחזיק לי להמון עבודות

50מרלין

New member
את לא חייבת כלל ג'סו

אם את רוצה את יכולה לצבוע לאחר יבוש העיסה בצבע אקרילי לבן ועליו להתחיל לצבוע ולצייר , יעשה את אותה העבדוה שכתבה lorli הג'סו כמו השפכטל ניתן למריחה על עבודה שברצונך להגיע איתה לרמת גימור חלקה מאוד, לאחר מריחה ויבוש יש לשייף הרבה ורק אז לצבוע כמו כן מריחת ג'סו - מונעת בזבוז צבע, עיסה ללא ג'סו או נייר משי "שותה" הרבה צבע ג'סו = הוא גיר

שמש א

New member
אני אוהבת את הג'סו

משתמשת בו למריחה על עבודות עיסת נייר, על מנת לאטום היטב חורים לא רצויים, או גבשושיות מיותרות. לפני שגיליתי את הג'סו, היו לי חרקים קטנים שהתפתחו בפסלי עיסה כעבור מספר שנים וכעת כבר זמן רב שזה לא קורה. אני חושבת שזה בזכות האיטום הזה. אין בעיה לצבוע עם כל סוג צבע על הג'סו. אגב, יש כמה חברות והכי סמיך וטוב שחוויתי היה של XTC.

rell האחת

New member
ג'סו הוא חומר בלתי נפרד

מעיסת נייר, מעולה גם להחלקה, גם כצבע יסוד ומעולה כחומר מקשר - למשל אם אני רוצה לצבוע פלסטיק או מתכת כדאי לצבוע קודם בג'סו. או למשל אם אני רוצה לצפות בלון או פלסטיק בשכבות של עיתון עם דבק אז רצוי קודם לצבוע בג'סו ורק אז לצפות. בהצלחה

אני צובעת עם צבעי אקריל מדוללים עם

מעט דבק פלסטי מדולל וזה גם מקל על הצביעה ונותן לצבע ברק יפה יותר

עיסת נייר וג'סו...

אם עובדים עם צבעי אקריל מספיק סמיכים אין שום סיבה לצביעה חוזרת. הכל שאלה של איכות הצבע!!! את הג'סו אני ממש, אבל ממש לא אוהבת!!! דווקא השימוש בו מצריך צביעה חוזרת כי הצבע לא מתקבל עליו באופן אטום כמו שניתן לקבל על עיסה נטו. באתר שלי ניתן לראות עבודות עיסת נייר - אף לא אחת עם ג'סו כבסיס, פשוט שימוש בצבעים נכונים, זה הכל!!!

למעלה