עבודה על שריר

ben060

New member
עבודה על שריר

אני רוצה למשל לעבוד על שריר bicep, מה יותר יעיל, להרים משקל קל בהרבה סטים, או משקל כבד בפחות סטים?

ההגיון אומר שמשקל כבד מחזק את השריר, אבל אני לא בטוח כי בסופו של דבר השריר מתעייף גם ממשקל קל.

ben060

New member

billc

New member
נושא מעניין

הרוב יאמרו ב'

השאלה מה אתה רוצה להשיג, אם זה הגדלת השריר כנראה אופציה משקל כבד

אם זה סיבולת שריר, יכול להיות זה שילוב של שניהם, אני גם מנסה לחקור את זה, אני מטפס וסיבולת שריר מאוד חשובה לי.

בריצה יש דבר כזה זונים, זון 1,2,3,4,5
כאשר הרוב עושים זון 3 בלי לדעת, ולא ממש מתקדמים לאורך זמן.
מתאמנים רבים שמתאמנים למרוצים ארוכים מעדיפים זון 2 לאורך זמן, שזה אומר ריצה פחות מהירה אבל מאוד ארוכה ולעיתים יותר קרובות
אבל היום יש אנשים שאומרים להתאמן הרבה בזון 4 ריצה הרבה יותר מהירה למרחקים קצרים יותר, וזה לבד ישפר לך את זון 3, ברגע האמת תוכל לרוץ רחוק יותר.

נשאלת השאלה אם זה עובד כך בשרירים.
אני הייתי מנסה גם משקלים קטנים יותר הרבה חזרות, אבל מנוחה קצרה מאוד בין סט לסט

ben060

New member
מה זה סיבול שריר?

אני חושב שריצה זה משהו אחר כי פועלים הרבה דברים בגוף, אתה לא עובד רק על שריר או שניים.

זה עוד משהו שרציתי לדעת מה החשיבות של ההפסקה בין הסטים? יש כאלה שממש סופרים 20-30 שניות. לא הייתי מייחס לזה חשיבות רבה עד שאמרו לי שזה חשוב. כמה זה חשוב? ואיך בדיוק אני אמור לדעת כמה זמן הפסקה השרירים שלי צריכים?

ben060

New member
אין דיאטה, אוכל הכול.

אני אוכל לא קצת ואני מניח שלא חסר לי כלום, אבל אני לא סופר כמות חלבונים/פחממות/שומנים וכו, כי אין לי מושג מה צריך, כמה אני צריך, ואני גם לא מתאמן מסודר.

אני לא אתנגד לעשות תוכנית מסודרת שכן יש לי כרגע זמן לפחות כמה חודשים להתאמן כמו שצריך. אשמח לקבל מידע בנושא.

R-o-i

New member
יש מספיק מקומות שיכולים לעזור לך,

אם אתה לא תספור חלבונים פחמימות ושומן, האימונים לא יספרו אותך.
גש לבעל מקצוע, ותקבל תוכנית מסודרת
ממליץ בחום על ישראלבודי
או מאור זרדז

תעשה גוגל,
בהצלחה

billc

New member
סיבולת שריר זה לעשות דברים מאומצים

לאורך זמן, למשל לטפס על הר גבוה, לרכב על אופני הרים כמה שעות בשבילים קשים

בקשר מה לעשות, תעשה הכל, תשלב הכל
מצד אחד זה טוב שיש לך יותר כוח, אבל אתה רוצה סיבולת שריר יותר טוב
אז תשנה או תשלב