עבודה עברית

notafish

New member
עבודה עברית../images/Emo19.gif

סתם עוד מסמר בארון של הדמוקרטיה והפלורליזם הישראלי, ז"ל. מדהים ועצוב לראות איך אנחנו נהפכים, בעזרתם האדיבה של אויבינו, לגזענים קיצוניים. (ולכל חברי הימניים: היום "רק יהודים", מחר "רק יהודים שומרי מצוות", ומחרתיים "רק יהודים שומרי מצוות ויראי שמיים אמיתיים" וכו´)

zoharj

New member
ולא יכול שלא להיזכר:

שלושה דברים: 1. לא יכול שלא להיזכר בשלטים הזכורים לשמצה "אין כניסה ליהודים וכלבים" מתקופה אחרת בהסטוריה שלנו. 2. המשך מתבקש לשרשרת שהתחלת : היום "רק יהודים", מחר "רק יהודים שומרי מצוות", ומחרתיים "רק יהודים שומרי מצוות ויראי שמיים אמיתיים" ואח"כ "רק יהודים שומרי מצוות ששייכים לחצרו של זה ולא של ההוא" וכו´. 3. ועוד אני מסכים איתך שהדבר קורה בעזרתם האדיבה של אויבנו. שדמוקרטיה ופלורליזם הם כבר נחלת העבר. כנראה שלא היה להם סיכוי מול הפונדמנטליזם הגובר והטירוף המשתולל. אני מסכים איתך במאה אחוז. ------- זו איננה מקטרת.

טעות קשה

בלי להיכנס למידת הלגיטימיות של המעשה - ההשוואה שלך בינו לבין מעשי הנאצים לא נכונה וחסרת ביסוס. מעשי הנאצים נבעו מגזענות נטו. היהודית לא רצחו גרמנים חפים מפשע, והרצל לא שלח מיליוני שהידים לברלין. לעומת זאת, מעשי בעלי האתר נובעים מפחד. לדעתך (וממש במקרה גם לדעתי) המעשה גורם יותר נזק מאשר תועלת, אך לדעת בעלי האתר - הם בסך הכל משתמשים בהגנה עצמית.

נו, באמת...

אני לא אהיה פה כדי לקרא את התגובה - אז חבל עליה. מה רע בלהעסיק רק יהודים? אם תראה את האתר שוב ואת הכתבתו שהתפרסמו עליו (ב-Ynet, וואלה! ובעוד מקום שאינני זוכר) בעל האתר אמר שהוא לא נמנע מלהוסיף מקומות שבעליהם מעסיקים דרוזים/בדואים ששרתו בצבא. כן, אני חושב שלדאוג לאחים שלך זה יותר חשוב מלדאוג לערבים שמהווים כיום בעיה בטחונית כשהם נמצאים בארץ. (ע"ע קפה רימון). אם היתה לך עבודה לתת, והיית יכול לתת אותה לחבר שלך או למישהו שיכול להיות שיפוצץ לך את העסק - למי היית נותן אותה? אתה יכול מצידי לקרא לזה גזענות, פאשיזם וסופה של המדינה, אבל זה לא נוגד את הדמוקרטיה.

למעלה