עבודה סמינרית

a1ex1985

New member
עבודה סמינרית

שלום, אני מחפשת נושאים לעבודה סמינרית. חשבתי להתמקד במודאליות או בגוף בשפה הסינית. אם מישהו יכול לשפוך קצת אור על הנושא או להפנות אותי למאמרים אני אשמח. אני לומדת יפנית, לכן הידע שלי בסינית הוא מזערי למדי. תודה רבה :)

Huang Long

New member
אני הייתי בוחר עבודה על השפה הסינית

אבל זה מכיוון שאני 'שרוף' על השפה... בכל מקרה, באיזו מסגרת את עושה את העבודה? לא זכור לי שהיו נדיבים איתי ואפשרו לי לבחור בנושא כזו אז אשרך! בכל מקרה, מה את רוצה לדעת? יש המון המון דברים והיבטים שונים על השפה. המורה שלי פעם סיפרה לנו שהיא הכירה מישהו שחיבר עבודה שלמה של כמה עשרות עמודים על תפקידיה של הסימניה 了. חיפוש פשוט ב-Google יניב לך מגוון תוצאות: היסטוריית התפתחות, דקדוק, מוצא הסימניות, קליגרפיה וכו'.

a1ex1985

New member
אני עושה תואר בלימודי מזרח אסיה ובלשנות בי-ם.

אני כנראה אעשה עבודה משווה בין סינית, יפנית וקוריאנית. אולי זה קצת שאפתני :) המרצה היא גם בלשנית ובגדול הסמינריון די אמורפי ויש מלא נושאים לבחור מהם. אני מניחה שהרווחתי. מה אני רוצה לדעת.. אני מניחה שאני צריכה להתחיל עם קריאה של חומר בסיסי על השפה הסינית. למשל, אתה בטח יודע שביפנית וקוריאנית לא משתמשים בגוף (לא קיים בנטיית הפועל) וגם לא ככינוי פעמים רבות. חשבתי אולי לעשות עבודה על הגופים והשימוש בהם בשלושת השפות. או, אפשרות שניה היא מודאליות. גם, בשלושת השפות. אני כמובן פתוחה להצעות נוספות, במיוחד אם יש תופעה מעניינת שאולי קיימת בשלושת השפות.

Huang Long

New member
ידעתי שבעברית יותר טוב מת"א...

בקשר לשאלתך: איני דובר יפנית למרות שאני קצת מכיר את הדקדוק אבל לא הרבה יותר. בסינית יש שימוש בשם גוף, מה שנקרא באנגלית Pronoun וכפי שאת אולי יודעת, אין הטיות לא לפי מין ולא לפי זמן. מה שכן יש, זה סימניות מיוחדות שמביעות את זמן הפעולה או איך שבלשנים אולי מכנים זאת: "האספקט של הפועל" - זמן ממושך וכו'. כאן יש סימניות שמצרפות מיד אחרי הסימניה שמבטא את הפועל כדי להראות שהזמן הוא ספיציפי: בוצע בעבר והושלם, בוצע בעבר ונמשך לתוך ההווה, יתבצע בעתיד וכו'. השוואה דקדוקית בין שלוש השפות היא אכן שאפתנית אם את לא בקיאה בצורה סבירה בדקדוק של השפות הללו ואני לא הייתי מציעה לעשות זאת, כי זה לא הדבר הכי פשוט וגם בסופו של דבר לא היית רוצה לסכן את הציון בגלל ידע חלקי/לא מבוסס במלואו.

a1ex1985

New member
:)

יפנית וקוריאנית יהיה יותר פשוט כי אני לומדת את שתי השפות (יפנית שנה שלישית וקוריאנית שנתיים). בסינית כבר יידרש מחקר נוסף. זו אכן שאפתני, אני מניחה שאני אתחיל לקרוא ואתמקד. אני מאוד מודה לך על העזרה :) יש מאמרים כלליים על הגוף, אחד מהם אפילו משתמש בדוגמאות מקוריאנית.. זו נקודת התחלה טוב, במיוחד מכיוון שאני לא מסכימה עם הטענה שלו. יותר קל להתווכח. העניין הוא שעבודה העוסקת בהשוואה דיקדוקית הרבה יותר מעניינת מעבודה היסטורית, ואם ניתן לי החופש לבחור אני מתפתה... כשאתמקד יותר אני כנראה אחזור עם שאלות נוספות. שוב תודה.

Huang Long

New member
ממש כיף לכם שם!

יש לכם את המרכז לתרבות קוריאה שמעביר גם שיעורי שפה. אצלנו, במסגרת של חד-חוגי מורחב, ניתן ללמוד עד 2 שפות במקביל. וכמובן, מתי שתבחרי נושא מסויים שתרצי להתמקד בו, אנחנו כאן.

a1ex1985

New member
כן, בכלל לא רע:)

המרכז לתרבות קוריאה אדיר. יש שם גם אנשים שמגיעים מחוץ לעיר. זה רק פעם בשבוע. המרצה של רמה א' מדהימה. אני חושבת שגם בעברית ניתן ללמוד רק 2 שפות במקביל.. אני חושבת..

a1ex1985

New member
המרצה של רמה א במרכז קוריאה

היא הדס. אני חושבת שהיא תמיד מלמדת את רמה א.

GnomeBubble

New member
כיף ללמוד עם הדס ../images/Emo13.gif

אני כל-כך מצטער שאני כבר לא יכול להגיע לשיעורי קוריאנית.

GnomeBubble

New member
אז תעבור אלינו ../images/Emo13.gif

אם אתה לומד מזרח-אסיה ובלשנות (או אפילו רק בלשנות, כמוני), אתה יכול ללמוד את כל 3 השפות אם אתה רוצה, פלוס עוד כמה... למרות שצריך גם לעשות גם מכינה, וזה לא תמיד כזה נעים (otium sine litteris lacrimis plurimisque mors est).

Huang Long

New member
האמת היא שסיימתי את כל החובות שלי

פרט לקורס אחד שהחלטתי להוסיף אותו לשקלול הסופי במקום קורס אחרי שלקחתי וזה היה בגלל שירות מילואים. הקורס הכי מעניין שהיה לי עד עכשיו וזה הקורס שאותו אני לומד כרגע הוא כלכלת סין העידן המודרני. כבר אמרתי בעבר ועוד סטודנטים התלוננו שאין מספיק קורסים מודרנים ופלא ופלא - השנה בידיעון הופיעו כמה וכמה קורסים כאלה גם בהקשר של סין וגם של יפן. מכיוון שאני זקוק רק לקורס אחד כדי להשלים את מכסת החובות של השיעורים המונוגרפיים, בחרתי בכלכלת סין בעידן המודרני. קצת מאוחר מדי, כי רציתי לקחת גם את הקורס השני בנושא התפתחות המדע והטכנולוגיה בזמן המודרני בסין במקום קורס בפילוסופיה סינית שאמנם היה נחמד אבל היה רחוק מלהיות משאת לבי, בכל זאת.

GnomeBubble

New member
טוב, תמיד יש תואר שני ../images/Emo8.gif

בת"א עדיין לא לומדים שפה בתואר שני, נכון?

Huang Long

New member
לפי מה שקראתי בידיעון, לא לומדים.

למרות שמלמדים קורס שכאילו קשור בזה. נדמה לי שיש אולי סמינר מתקדם שהוא לא מחקרי עם פרופ' בשם ג'אנג לו. נדמה לי שראיתי אותו פעם אחת. השיעורים שלו מתקיימים בסינית ואנגלית.

צונית

New member
../images/Emo12.gif

אתה רציני?? כלכלת סין בעידן המודרני הוא קורס מעניין בעיניך??? זה השיעור הכי משעמם ורדוד שנכחתי בו... על טעם וריח...

guanyin

New member
גם אני אוהבת

ועכשיו אני אפילו יודת ממי להעתיק, במקרה שאפספס שיעור.

Huang Long

New member
תני לי לבאס אותך ../images/Emo8.gif

אני לא מסכם כלום. אני מסתפק במצגת שאותן אדפיס במרוכז לפני המבחן ואולי אקרא גם את הספר של אהרון שי, סין המאה ה-20. פרט לזה, לא נראה לי שהעט שלי תעבוד קשה מדי... אני רואה אנשים מסכמים ומסכמים, ובסה"כ היא לא מחדשת מי-יודע-מה. אני מכיר באופן כללי את הרפורמות ואת התוכניות הכלכליות גם כי אני עוקב אחרי זה באתרים הסיניים ובסה"כ אני חושב שהמצגות די מספיקות.

Huang Long

New member
אני חושב שאני יודע מי את... ../images/Emo13.gif

אבל אולי לא... בכל מקרה, כאשר אני חושב על כל הקורסים המוצעים בחוג, אין ספק שקצת קורסים מודרניים לא יזיקו, וכן - רצוי שנדע קצת גם על הכלכלה של סין. מה שכן, הבנתי שלא כולם מרוצים מזה מיכל לדעתם מדברת מהר מדי. אני לא מרגיש את זה. אני חושב שהיא בסדר.

למעלה