עבודה סוציאלית

חלום2

New member
עבודה סוציאלית

שלום יש לי שאלה אני מתעדת ללמוד עבודה סוציאלית, אך מה שמטריד אותי הוא שאני באה מבית קשה. עם רקע של אלימות, השרדות : אבא שהיכה את אמא ובכלל, אחים אלימים.כילדה עברתי דברים מאד מאד קשים. אני תוהה אם מקצוע כמו עבודה סוציאלית נועד לאנשים מרקע "בריא " יותר. נכון לעכשיו אני חוששת שאזדהה עם כל סיטואציה אלימה ולא אוכל לעזור. האם הרקע שלי הוא יכול להוות מכשול בעבודה זו, או שמא יכול לעזור כי אוכל להבין יותר את מצוקתם של אנשים מסויימים? אשמח לקבל תגובות חלום

SuperGirl 25

New member
הי חלום,

אני חושבת שרק את תוכלי לענות על השאלה ששאלת
ואם לא עכשיו, אז כאשר (אם בכלל) תתקלי במקרי אלימות. כולנו, אני מאמינה, נתקלים בעבודתנו בסיטואציות מסויימות שגורמות לנו יותר הזדהות מאשר סיטואציות אחרות, או מקרים שיותר קשה לנו לטפל בהם כי הם "עושים" לנו משהו... אני מאמינה שעם הזמן, איש המקצוע לומד להבחין בהזדהות שלו ולהתמודד עימה, כך שיוכל להיות יותר פנוי לפונה... אני ממש לא חושבת שהרקע שממנו באים הוא זה שקובע האם אדם יכול לעסוק במקצוע. להיפך, יכול להיות שהניסיון שלך יהווה יתרון מסויים במקרים מסויימים. מה גם שמקצוע העו"ס הוא מקצוע מגוון מאוד, את לא חייבת לבחור ולעבוד עם נפגעי אלימות. שיהיה בהצלחה.

חלום2

New member
הי סופר גירל

תודה על תגובתך את גרמת לי לחייך מעניין שדווקא נושא האלימות כן מעניין אותי כאילו לגעת אצלי במקומות הלא פתורים... יום נעים חלום

מישהו פעם אמר לי

שיש לי את המקצוע הכי טוב בעולם, כי אני כל הזמן מטפל בעצמי (דרך האחרים) ועוד משלמים לי על זה. אני רוצה לומר שאנחנו באמת נמשכים דווקא לדברים שיותר קשים לנו, כדי להתנסות בהם שוב ושוב במטרה "לפתור" אותם. הנושא של הזדהות מוכר מאוד לכל מי שמטפל ואני לא יכול לספור את הפעמים שהוא עלה בסדנאות ההדרכה, אצלי ואצל אחרים. אי אפשר לחמוק ממנו. שלא ידאיג אותך העניין הזה. נכון שקשה מאוד כשמזדהים אבל חלק מההתפתחות המקצועית (והאישית) היא ללמוד מההזדהות ולעבור לאמפתיה לא מזדהה.

אורינה1

New member
איך לבחור מקצוע

זוהי באמת שאלה קשה. ישנם אנשים אשר בוחרים מקצוע טיפולי כדי לגעת במקומות הכואבים וכך "לטפל" בהם, וזוהי בהחלט אפשרות כמו שכתבו לך קודמי. אבל ישנה גם האפשרות השניה: לטפל במקום שבו מטפלים (טיפול פסיכולוגי) ולבחור מקצוע אחר שבו תוכלי למצוא עניין ומצוי כשרונות אחרים שלך.

Akuna Matata

New member
שלא יהיה לך ספק

לא הגעת להתעניין במקצוע הזה במקרה, לא סתם שמעת עליו ונמשכת לזה. כרגע אני סטודנטית ואני יכולה להגיד לך שהרבה חברות שלי שהן עם רקע דומה לשלך הגיעו למקצוע ומשיחות איתן אני יודעת שהן עברו הרבה חוויות מתקנות מדהימות ולמדו המון על עצמן . אני חושבת שדווקא בגלל הרקע שלך יהיה לך המון מה לתת. לכי על זה.

חלום2

New member
תודה רבה עבור כל תשובותיכם

חיזקתם אותי עוד יותר אני ממש מצפה כבר ללימודים יום נעים חלום

stivivi

New member
חלום,

אני חושבת שכמו כל נסיון בכל תחום- השאלה איך הוא השפיע עליך ואיך את מתמודדת איתו. נשמע שאת עדיין נמצאת תחת "השפעות מן העבר"- כל מני דברים שצריך לעבד. זה יכול להיות תוך כדי הלימודים או קודם. מה שבטוח הוא שכל אחד מביא איתו תיק שרצים משלו, כשחלק מהלימוד הוא גם לעשות את ההפרדה בינינו לבין מי שעומד מולנו. זה עניין של התמקצעות. הכי חשוב לדעתי שתבדקי עם עצמך אם את פנויה כרגע רגשית לטפל באחרים. שיהיה בהצלחה!

למעלה