עבודה נכונה

Mist2

New member
עבודה נכונה

עבודה נכונה של האדם, מתחילה בלימוד וראייה עצמית! דבר הדורש ידע ושיטה! בני אדם, אשר מנסים ללמוד ללא שיטה וידע, מגבשים במהרה רעיונות שגויים על עצמם. לכן אנו צריכים להיפטר מאותם רעיונות לא נכונים ובאותו זמן למצוא שיטה ללימוד וראיה נכונה של עצמנו!

תודה,,,ושאלה,,,

כי לא בטוחה שהבנתי,,, מה זאת אומרת למצוא שיטה? האם האדם שעובר מהלכים לשינוי ,חייב להסתמך על חכמתם של אחרים וללכת על פי שיטתם? או שממש אני לא בכוון,,,, אשמח להבהרה ותודה על דבריך

Mist2

New member
צריך לזכור

ולא לבלבל, את הדרך עלינו לעשות העצמנו ובעזרת מאמצינו, לא מדובר כאן על חיקוי של אדם אחר. ניתן לראות את כל העיניין בצורה פשוטה, נניח ואנו נמצאים במקום כל שהוא ואנו רוצים להגיע למקום אחר, הקבלה למצב תודעה שלנו כיום ולמצב שאליו אנו רוצים להתפתח. אם אנו יודעים כבר שעלינו להתפתח אז המצב כבר טוב, אך לאיזה כיוון אנו צריכים לפנות, אנו לא יודעים היכן נמצא אותו מקום אליו אנו רוצים להגיע, גרוע מזה אנו לא יודעים היכן על המפה אנו נמצאים! רק לאחר שנבין היכן אנו נמצאים נוכל להתחיל לבדוק כיוונים שונים כדי להגיע למקום חפצינו. אם לא נקבל עזרה בהתחלה, הרי שאנו יכולים להסתובב כל חיינו ולא למצוא כלום, אנו יכולים אף להלך במעגלים. וכאן אנו יכולים להעזר בבן אדם אחר, שעשה כבר את הדרך, או שעומד במקום גבוהה יותר מאיתנו ורואה בבירור איפה אנו שוגעיםויכול להדריך, לעזור ולכוון אותנו.

אז עם זה אני מאד מסכימה.

אני חושבת שיש כל מיני סוגים של אנשים, ופשוט לא יכול להיות ששיטה אחת תתאים לכולם. יחד עם זה, יתכנו קבוצות של אנשים שדרך מסוימת מתאימה להם כקבוצה שנושאת כותרת אחת. לדוגמא - ספורטאים - אצנים/גולשים/כדורסלנים כאלה.... לדוגמא - אנשי רוח, או מכורים או לוידעת מה.. כל קבוצה בעלת אינטרס משותף. אני חושבת שקודם שמתחילים דרך מסוימת, רצוי לברר מאין אנו באים ולמה ולאן אנו רוצים להגיע. כלומר, להגדיר לנו מטרות ולבדוק מה, אם בכלל, חוסם אותנו בדרך אליהן. קיצר.. מסכימה עם דבריך

מאד מסכימה עם דבריך.. ושאלה לי../images/Emo27.gif

האם לימוד ראייה עצמית, או נכון יותר, האם יש שיטה אחת שיכולה להתאים לכולם? יש "סוגים" רבים של אנשים, האם לכולם יש שיטה אחת שמתאימה? ואם לא, איך יודעים מה השיטה המתאימה לטעמך?

Mist2

New member
דעתי

שיש שיטות שונות, חלקן יעילות יותר חלקן פחות, אבל יש שיטות שונות ולא יכול להיות ששיטה אחת תתאים לכל בני האדם. איך אנו יודעים מה השיטה המתאימה? זהוא שאנו לא יודעים, בהתחלה אין לנו כלל כלים לדעת, מאוחר יותר זה כבר סיפור אחר. את מוזמנת לקרוא בבלוג שלי על מרכז מגנטי, אולי זה יעזור להבין...

"השפעות ומרכז מגנטי"../images/Emo27.gif

קראתי, ועדיין אין זה עוזר לי להבין על איזו שיטה אתה מדבר בעצם. אתה כותב שם בין היתר (ואני מתייחסת למה שמעניין אותי
) על השפעות ב' היינו - אנשים מוארים שמעבירים אלינו את הידע או העבירו - באמצעות דת, אזוטריה, מדע, אומנות עוד... עדיין, אני חושבת לגבי זה, שכאשר אנו מתחברים לשיטה דרך הבנתו של אדם אחר, אנו בעצם מתחברים לדרך שלו ולאו דווקא לדרך שלנו... או שלא ממש הבנתי, ואשמח לקבל הסבר מפורט יותר מקווים כלליים

Mist2

New member
אני חושב שיש כאן בעיית שפה

אני לא מדבר על שיטה ספציפית, אני מדבר בצורה כללית...ואני חושב שעניתי לשאלה שלך כשעניתי לקטרת ריחנית, טיפה למעלה :)

orli997

New member
קראתי את השרשור ונראה לי

שאיך שהו אנשים כן מזהים את הדרך הנכונה להם, הם ימשכו לכיוון הנכון להם אפילו מבלי ממש להבין למה הם נמשכים, זה כמו שיש המון אנשים שיחפשו פתרונים אצל סוגי מטפלים שונים עלפי רמת המוכנות והאחריות שהם מוכנים להשקיע, עדיין אינם יודעים במה מדובר כי רק התחילו אבל כבר ברמה מסויימת אפילו בתת מודע הם יודעים למה הם מוכנים להתחייב מבחינת התהליך, גם אם יפגשו שיטה דרך או אדם שיהיה הכי נכון להם ואין בהם את המחויבות למה שזה מצריך הם עלולים להגיב אפילו בפחד או רטיעה, אני גם חושבת שיש בהרבה מובנים אנשים שנימשכים לדרך של מישהו כשהופכים אותו למין גורו כל יכול כזה, זה מין מערכת יחסים שמקבלת עידוד ולגיטימציה גם מהצד המדריך לפעמים, אבל עדיין קיימים אנשים שמסוגלים לחבר בן אדם לדרך שלו ולא שלהם, אם הם מכירים את המורכבות שלו ולא בנטבים באופן גורף.

למעלה