ולמרות הכל
יש בזה יתרון מסויים למתחילים. אני בכלל מתפרנסת מתחום אחר ולא מטיפולים. אבל בשלב מסויים חשתי שאני זקוקה לתרגול ועבודה מול הרבה אנשים, מעבר למעט הטיפולים הרציניים שאני נותנת, אז יצאתי על חשבון ימי חופשה שלי לכל מיני ימים מרוכזים כאלו (פסטיבל כזה ואחר), שזה לכאורה יותר גרוע מספא: את מקבלת 25 ש"ח לטיפול (ואם את יושבת כל היום ואין טיפולים - אז זה מה יש) את מגיעה על חשבונך (ביום שיש לך כל היום טיפולים, זה בערך אולי מכסה את הוצאות הנסיעה) בארועי חוץ את מביאה את המיטה, המגבות הסדינים, השמנים, לונגים לעיצוב ... ובקיצור - כל הציוד והתנאים עליך - הם רק מספקים את הפינה המבודדת. בכנסים הם מביאים את הציוד , אבל הטיפול זה לא טיפול - אלא משהו סימלי כזה של 20 דקות מגע. עד כאן הרע ומה הטוב? פוגשים ומתנסים בטיפול באנשים מאד מגוונים, עושים שינוי אצל מישהו שבא מתוך חשדנות ומתוך אי הכרת התחום, ונחזור לסיבה שבכלל הגעתי לשם - רכישת מיומנות טכנית, על ידי התרגול המאד אינטנסיבי. אז כסף לא הרווחתי מזה וגם לא מטופלים חדשים (בעקרון הצ'ופר שהם מציעים לך זה שאת יכולה לחלק כרטיסי ביקור, אבל ממילא מגיעים אנשים מאיזורים אחרים בארץ כך שגם למי שבאמת מחפש זה לא נראה לי אפקטיבי) אבל אני חושבת שההתנסות הזאת היתה לי מאד חשובה, ונתנה לי בטחון גדול ביכולות שלי. כשאדם זר לחלוטין, קם עם עיניים זורחות אחרי הטיפול, ואת מרגישה שעשית הבדל כלשהו, ולמרות התנאים לא תנאים, באמת שיפרת משהו קטן אצלו - זה עושה משהו. וזה מזכיר לי, שהיה אחד שההערות שלו תוך כדי טיפול נורא הפריעו לי, ואחרי הטיפול כשהתחלנו לדבר , אכן הסתבר שהוא עוסק בתחום וניסה "לעזור" לי עם פידבקים חיוביים - אני חושבת שחייבים להיחשף להבדל הזה בין עבודה בהחלפת טיפולים עם סטודנטים או מטפלים, ובין עבודה ממש "בשטח" עם אנשים שאין להם מושג ירוק מה אתה עושה. לי זה היה נסיון חשוב.