עבודה כמעסה בספא.מכון כושר

עבודה כמעסה בספא.מכון כושר

אני רוצה להתחיל עכשיו לעבוד תחת מקום שכזה ורציתי לדעת אם יש סטנדרט לגבי אחוזים שהם לוקחים על כל טיפול, לכמה זמן נהוג להתחייב , אם בכלל , ואם יש עוד דברים שצריך לדעת. תודה

Orrza

New member
כל מקום והנורמות שהנהיג לעצמו...

וכל מעסה עם מה שהוא יודע שהוא שווה. הספא בד"כ יגבה בין 250-350 לטיפול "פשוט" (בלי קונצים וטריקים שמעלים את המחיר כמו "נסך שמן" "צמחי מרפא" וכל שאר השמות המפוצצים שלא ממש אומרים הרבה). המעסה ייקבל בין 40 ל 60 שקלים למפגש שכזה. למעסות, קל יותר לקבל עבודה בספא בשל הסיבה הפשוטה שהעם היושב בציון סובל מדעות קדומות ומעדיף בד"כ נשים, וזאת בגלל הקשר הסמוי שאנשים עושים בראשם בין אינטימיות לבין מיניות. גברים, כמובן מפחדים להראות שנהנו ממגע של גבר. נשים מעדיפות פעמים רבות להמנע מהתייחדות עם גברים (עניין שאולי קשור באחוז גבוה של ציבור "מסורתי") ואולי עניין הבושה מחשיפת חלק גוף עליון בפני גבר זר (לא שממש יש בסיס לחשש כי לא חושפים את החלק הקדמי בד"כ). אני יודע שאני מגזים ומכליל, אבל העובדות מדברות. קיצר... אם אתה בחור... ממליץ לך לחפש את עצמך במקום אשר מאשר להיות שכיר בספא, קשה מאוד לחיות מזה בכבוד. אה, כמובן... כמעט שכחנו. תעודה על לימודים של תחום עיסוי היא בגדר חובה.

לא שווה לעבוד בספא

אתה משקיע הרבה ומקבל מעט כשבמקביל אתה נישחק. חוץ מזה בספא אתה צריך לעשות טיפולים שאני קורא להם " טיפולים בפלסטיק או עלק טיפולים " - בספא אתה לא יכול לתת טיפול מקצועי באמת ומהרבה סיבות, אם לקוח מגיע לטיפול של 50 דקות ותתחיל לאבחן אותו יגמר הזמן, ככה שאתה לא ממש יכול לאבחן ככה שאתה לא יכול " לטפל " . אתה יכול לטפל " עלק " . בכאילו . לעשות מה שאתה עושה ולתת ללקוח תחושה שהוא קיבל את הכי טוב שבעולם. הבעיה שבסופו של יום - זה גול עצמי לקיהיליית המטפלים המקצועים באמת שעובדים אחרת לגמרי, כי הלקוחות התרגלו ל"עלק טיפולים" מפלסטיק מבתי הספא....ופתאום טיפול מקצועי מרגיש להם מוזר וקשה להם להתרגל... דבר נוסף, מעבר לאי איבחון שמונע ממך לתת טיפול מקצועי , הספא בכלל אוסר עליך לטפל בכל הגוף מחשש "לשמו הטוב" ועל פי הוראות החברת ביטוח ו/או היועצים המשפטיים שלהם מחשש לפתחון פה לתלונות פיקטיביות על הטרדה מינית , אפילו נהיה יותר עדינים ונגיד: לא רק הגבלה על מגע בכל הגוף אלא אפילו דברים מוזרים ביותר כמו בכלל לא להסתובב ולשכב על הגב , להיות במהלך הטיפול עם בגד ים ( כן כן, יש נשים שניכנסות לטיפול עיסוי בשמנים עם בגד ים שלם- כך שלא נישאר הרבה מה לעשות או לעסות) דבר נוסף, זמן. כאמור אנו בני אדם ולא איזה מחשב שאפשר לכבות בלחיצה על מקש. לעיתים במהלך הפגישה מרגישים שצריך יותר זמן או פחות זמן, אבל בספא אתה כלוא במסגרת הזמן שקבעו לך גם אם מי שבאמת זקוק לטיפול יסודי מעמיק וארוך- אתה לא יכול לתת, למה ? כי הלקוח הבא כבר בחדר המתנה... פס הייצור חייב להמשיך לייצר טיפולים, החדר מרוויח לפי שעות ואתה צריך להטיס את הלקוח מהחדר "בול בזמן" גם אם זה אומר שמתוך הטיפול של 50 דקות שהוא שילם עליו - תעסה אותו רק 40 דקות , כי לוקח כמה דקות עד שמתחילים, ולוקח כמה דקות להתאושש ולהתחפף... *הכרות- הלקוח לא יודע ממש מי אתה, אתה לא מקבל ממש הכרה, כשהלקוח יחזור הבייתה הוא יספר שהוא קיבל טיפול בספא איקס אחרי שתפסיק לעבוד שם אתה שב להיות מטפל אנונימי חסר לקוחות. * תשלום- רוב בתי הספא מאוד בעייתיים בתשלום השכר שלך, שלא לדבר על כאלה שבכלל לא משלמים. אף פעם לא תקבל את התשלום בזמן- כשאני כותב אף פעם אז שחור על גבי לבן אף פעם וצריך לבדוק בשבע עיניים שלא החסירו " בטעות " מכמות הטיפולים שעשיתה. *תנאי עבודה- אם אתה שכיר אז אתה מרוויח קצת יותר משכר מינימום ומקסימום 4500 שקל ברוטו וכשכיר אתה גם עובד כללי שעושה גם ניקיון. אם אתה עצמאי יכולים להזמין אותך לטיפול בשעה 10 בבוקר, אחר כך הטיפול הבא יכול להיות רק בשעה 1 . אז מה תעשה? תיסע הבייתה ותחזור? תישאר שם? בכל מיקרה ביזבוז זמן ואנרגיה. דהיינו , אתה עלול למצוא את עצמך בספא מ 9 בבוקר ( צריך להכין את החדר... ) עד 6 בערב ועשיתה סך הכל 3 טיפולים. הזבזתה יום שלם והרווחתה 120 שקל
שאותם תקבל במיקרה הטוב בשוטף+15 . דבר נוסף הוא ההקפצות, לעיתים מתקשרים אליך מהספא "ומבקשים" שתבוא דחוף ממש עכשיו כי יש טיפול... למה לא הודיעו לך קודם ? הם מחזיקים הרבה מטפלים והם ייעדו את הטיפול הזה למטפל אחר שהיתחפף... אז הם מקפיצים אותך... בטח יש עוד כמה דברים ששכחתי אך לבנתיים אציין דבר אחרון " חביב " * לעולם, תמנע מלעסות את אשת בעל הספא !!!! למה ? הרבה לפני מקרה הנשיא קצב, נשים , עוד משחר ההיסטוריה , האשימו לשווא גברים בתקיפה מינית עיין ערך " יוסף ואשת פוטיפר "

תודה על התגובה, לא יכולה להגיד שאני

אופטימית אחרי מה שכתבת. איך יכול להיות שהמעסה כל כך לא מוערך שם? הבנאדם היחיד שבאמת נוצן את החוויה הוא המטפל , לא הגיוני שהוא יקבל רק 15% מהערך של הטיפול ועוד יהיה חשוף לכל מה שתיארת כאן. שמעתי על המון הסתבכויות עם תלונות על הטרדות מיניות אבל נראה לי שזה לפחות יותר מוגן בספא מאשר בטיפול בבית שם המטופל יכול לטעון כל מה שבא לו ... העניין הוא שלהתחיל ככה מאנונימיות כשאנשים לא יודעים שאני טובה ואף אחד לא מכיר אותי זה קשה. אני רואה כמה מטפלים יש (ומטפלים טובים!) ואני לא יודעת מאיפה להתחיל בכלל... קצת ירד לי מעניין הספא. מקווה לקבל הכוונה בקרוב. שבת שלום

0 אור 0

New member
ולמרות הכל

יש בזה יתרון מסויים למתחילים. אני בכלל מתפרנסת מתחום אחר ולא מטיפולים. אבל בשלב מסויים חשתי שאני זקוקה לתרגול ועבודה מול הרבה אנשים, מעבר למעט הטיפולים הרציניים שאני נותנת, אז יצאתי על חשבון ימי חופשה שלי לכל מיני ימים מרוכזים כאלו (פסטיבל כזה ואחר), שזה לכאורה יותר גרוע מספא: את מקבלת 25 ש"ח לטיפול (ואם את יושבת כל היום ואין טיפולים - אז זה מה יש) את מגיעה על חשבונך (ביום שיש לך כל היום טיפולים, זה בערך אולי מכסה את הוצאות הנסיעה) בארועי חוץ את מביאה את המיטה, המגבות הסדינים, השמנים, לונגים לעיצוב ... ובקיצור - כל הציוד והתנאים עליך - הם רק מספקים את הפינה המבודדת. בכנסים הם מביאים את הציוד , אבל הטיפול זה לא טיפול - אלא משהו סימלי כזה של 20 דקות מגע. עד כאן הרע ומה הטוב? פוגשים ומתנסים בטיפול באנשים מאד מגוונים, עושים שינוי אצל מישהו שבא מתוך חשדנות ומתוך אי הכרת התחום, ונחזור לסיבה שבכלל הגעתי לשם - רכישת מיומנות טכנית, על ידי התרגול המאד אינטנסיבי. אז כסף לא הרווחתי מזה וגם לא מטופלים חדשים (בעקרון הצ'ופר שהם מציעים לך זה שאת יכולה לחלק כרטיסי ביקור, אבל ממילא מגיעים אנשים מאיזורים אחרים בארץ כך שגם למי שבאמת מחפש זה לא נראה לי אפקטיבי) אבל אני חושבת שההתנסות הזאת היתה לי מאד חשובה, ונתנה לי בטחון גדול ביכולות שלי. כשאדם זר לחלוטין, קם עם עיניים זורחות אחרי הטיפול, ואת מרגישה שעשית הבדל כלשהו, ולמרות התנאים לא תנאים, באמת שיפרת משהו קטן אצלו - זה עושה משהו. וזה מזכיר לי, שהיה אחד שההערות שלו תוך כדי טיפול נורא הפריעו לי, ואחרי הטיפול כשהתחלנו לדבר , אכן הסתבר שהוא עוסק בתחום וניסה "לעזור" לי עם פידבקים חיוביים - אני חושבת שחייבים להיחשף להבדל הזה בין עבודה בהחלפת טיפולים עם סטודנטים או מטפלים, ובין עבודה ממש "בשטח" עם אנשים שאין להם מושג ירוק מה אתה עושה. לי זה היה נסיון חשוב.

חן M

New member
שלום לחיידק../images/Emo8.gif

ברוך הבא לפורום
, אתה מוזמן לכתוב ולהציג עצמך בשרשור חדשים/חדשות. לגבי הודעתך היתה מנוסחת לעיניין
(זה לא שאני בעד/נגד מה שאמרת) היה נחמד לקרוא. המשפט האחרון שכתבת די מכליל ולכן לא חושב שזה הפורום המתאים להתדיין על נושא זה.

Spiritualized

New member
חיידק יקר

נשמע כאילו התנסית בספא אחד או שניים,נכוות קשות, ועכשיו אתה כועס... האמת היא לעיתים קרובות דומה למה שתיארת אך לעיתים קרובות מאוד האמת היא רחוקה אלפי שנות אור ממה שתיארת. אני מנהל ספא(טרי) ואני מבטיח שאחרי שאשן קצת מהיום הארוך שעבר עליי אני אכנס שוב ואגיב להודעתך באריכות, ואראה לך תמונה שונה לגמרי לגבי איך דברים מתנהלים בספא שאני מנהל ובעוד כמה ספאים שאני מכיר מקרוב. באופן כללי לעבודה בספא יש המון חסרונות אך גם המון יתרונות - אני אמנה את כולם מאוחר יותר... עד אז - שא ברכה
אגב, סתם נקודה למחשבה עד שאחזור ואגיב כמו שצריך: אם אני אגיד לך שיש לי מטפלת בספא שסוגרת משכורות של 5000 שקל בחודש ועוד מצליחה להביא עוד משהו כמו 2000-3000 בחודש מפרטיים - והיא סה"כ חצי שנה בתחום - תאמין לי? תחשוב על זה...

Spiritualized

New member
כרגיל...לא נרדם...התגובה:

טוב,הבטחתי ולכן אקיים. לעבודה בספא יש המון יתרונות לצד המון חסרונות. בתאכלס זה מאוד תלוי במטפל,במצבו "בשוק", ובספא עצמו... אני אתחיל בתגובות לכמה מהדברים שכתבת: בקשר ל"טיפולי פלסטיק". לא מדוייק ביכ-לל! נכון, בטיפול בבית יש יותר זמן ואין תמיד מטופל מיד אח"כ וסביר להניח שהטיפול בבית יהיה טוב יותר. אבל עדיין, ב45 דקות עם מטופל זר עדיין אפשר לעשות המון. בסידרה של 10 טיפולים של 45 דקות , אפילו בספא - אפשר לקחת מטופל רחוק רחוק... זה מאוד תלוי במטפל,במטופל, ובסוג הטיפול שהוזמן. יש אצלנו בספא בטפלת אחת (מיוחדת מאוד) שכל בנאדם שיוצא ממנה מטיפול באבנים חמות יושב אח"כ בקבלה אחוז הלם ורק מנסה למצוא את המילים לתאר את עומק החוויה...אני אישית עוד לא טופלתי אצלה כי היא התקבלה לפני שהתחלתי לנהל, ודוגרי - אני מת לקבל ממנה טיפול רק בשביל להבין מה כולם נמסים ממנה.... בקשר לספאים שאוסרים לגעת בחלקים כאלה או אחרים. שמעתי על זה...עצוב מאוד בעיניי שזה קיים...שמעתי על ספא שבאופן גורף לא נוגעים בו ב"ישבנים"(מה שאני קורא גלוטאוסים ואולי פה טמון בכלב) וזה מאוד העציב אותי. בספא שאני מנהל כיום האיסור היחיד שקיים(אני מדבר על נהלים שהוכתבו לפני שנכנסתי לתפקיד) הוא לעשות עיסוי בעירום וגם זה גמיש במקרה של לקוחות קבועים ומוכרים שאנחנו יודעים שמין הוא לא המניע שלהם לבקש להיות ערומים בזמן העיסוי... יש לנו תחתונים חד פעמיים לטיפולי איורוודה, ובטיפולי איורוודה רק במקרה שנוכחות בחדר מטופלת אחת בלבד ומטפלת אחת בלבד,והכל הוסבר והוסכם מראש - הבחורה תקבל טיפול בחזה חשוף. לא אם זה טיפול זוגי או מטפל זכר...ולא אם למטופלת יש איזושהי הסתייגות.... בקשר לתשלום. לא יודע על מה אתה מדבר... כמו בכל עסק אחר - אם התשלום לא מגיע בזמן זה עניין של הבעלים. עניין של אופי ויכולת ניהולית פרופר - זה לא קשור לענף או לעובדה שזה ספא. מעולם לא קרה בספא שאני עובד בו שמטפל לא קיבל את משכורתו בזמן - ואת הזכות הזו אני ממש לא זוקף לעצמי.... עכשיו אחרי שהגבנו אני אגיד כמה דברים משלי... העבודה בספא יכולה להיות מתאימה מבחינה מקצועית,כלכלית,ושיווקית עבור אדם אחד - ועבור אדם אחר להיות כישלון. כל אחד והאינטרסים שלו. יש לי מטפלת אחת בספא שפתחה קליניקה פרטית וסגרה אותה אחרי חודשיים כי כל שני וחמישי היא היתה צריכה להזמין משטרה לגרש סוטה כזה או אחר... היא מטפלת נהדרת!למדה במקום מכובד ולא מתעסקת בהרפיות למניהן אבל...מה לעשות?נולדה יפהיפה המסכנה....התברכה גם בחזה גדול ומבטא(ולאום) רוסי - ובמדינת ישראל כנראה אנשים לא הפנימו עדיין שלא כל רוסיה עם חזה גדול היא זונה.... אז סגרה את הקליניקה וחזרה לעבוד פול טיים בספא... היא יודעת שבספא יש מי שגן עליה, אם מטופל עושה בעיות(מה שקורה בשכיחות של עשירית מאשר בקליניקה בפרטית) היא פשוט יוצאת מהחדר ונותנת לאחראי לטפל בכל העסק...בלי משטרות...בלי להתווכח על כסף...בלי אי נעימויות... לה למשל שווה לעבוד בספא - במיוחד בהתחשב בעובדה שיש בספא קליינטורה קבועה חזקה ויש לה לדעתי כבר לפחות 10 אנשים שבאים אליה כל שבוע בשעה קבועה לטיפול בספא(ומשאירים גם איזה שטר של 20 או 50 בדרך החוצה כטיפ)... והיא רק מקרה אחד... כל מטפל והסיפור שלו והאינטרסים שלו בתאכלס... יש כאלה שרואים שזה לא רווחי להם או שזה לא מקדם אותם לשום מקום ויש כאלה שנמצאים ב"שוק" כבר 10 שנים ועדיין אוהבים לדעת שפעמיים בשבוע יש להם יום מלא טיפולים בלי שהם יצטרכו להתאמץ אפילו בשביל מחיר של שליש או רבע ממה שהם לוקחים בבית שווה להם שיהיה משהו קבוע שיזרום כל הזמן בלי קשר לאפס אנד דאונס שיש להם בקליניקה הפרטית... בקיצור: כנראה שעבדת בכמה מקומות של אנשים רעים...האנשים האלה יפשטו רגל ויפתחו מחר פיצוציה ובזה הם גם יהיו רעים וילינו שכר ויתייחסו כמו זבל לעובדים... אין לזה השלכה אמיתית על כל הענף. כל אחד צריך לשקול בהתאם למה שיש לו כרגע ומה שהוא עושה עם החיים שלו כרגע אם זה משתלם לו או לא בהתחשב בעובדה שגם לספא יש אפס אנד דאונס ואי אפשר להתחייב לכלום - אני אישית דואג להבהיר את הנושא הזה לכל מי שעובד איתי בספא - אני רוצה להאמין שברוב הספאים זה ככה... שבת שלום

אחלה פירסום ... ../images/Emo3.gif

אני אגיב לך בקצרה ולעניין. מי שמחפש להתפנק מאוירה נעימה ומיוחדת ילך לספא (אע"פי שיש מטפלים שסידרו קליניקה יפייפיה). מי שמחפש לקבל טיפול אישי לא יעיז להתקרב לספא. אני לא יודע מי עובד אצלך ויכול להיות שהמטפלים שלך הם מטפלים ולא מסג'יסטים ולכן אני לא אוריד חלילה מערכם. אבל בספא בדרך עובדים חבר'ה שלמדו 3 חודשים שוודי ועוד קצת עיסויים כאלה ואחרים בכל מיני מקום חאפרים ואפילו תעודות אין להם. מטפלים פרטיים בדרך אלו אנשים שלקחו את הרפואה המשלימה כפרוייקט ומאמינים שישנם אנשים שמוכנים לתת הכל גם את גופם בכדי שיצילו אותם ויעזרו להם מהכאבים או מהבעיות שלהם (מה שלצערנו מטפלי ספא לא יוכלו לעשות לעולם וזאת בגלל זמן מצומצם, בגלל חוסר התמקצעות וידע (ברוב המקרים) ומעוד סיבות רבות ומרובות). כמו שהבטחתי זה יהיה קצר, אז אסיים ב: מי שרוצה להתפנק מאוירה נעימה ומעיסוי מרגיע יכול ללכת גם לספא. מי שמעדיף טיפול אמיתי ולטפל בעצמו באמת ילך למטפל. דרך אגב יש סיבה שבחרת במטפלת עם החזה הענק מהמוצא ההוא לא? ....
אני מאחל לך המון הצלחה בספא שלך, והלוואי שיהיו לך עוד המון מטופלים טובים טל

Spiritualized

New member
אחי אתה קיצוני אש...

בוא נזרוק שניה לצד את העובדה שאני מנהל ספא בהתהוות.... בוא נדבר שניה על יערות הכרמל טוב? אני במקרה מכיר 5 מטפלים מתוך ה80 שעובדים שם, 4 מתוכם תותחי על ברמות גבוהות מאוד...ברור שהם לא יכולים לעשות ב45 דקות בספא מה שהם יכולים לעשות ב60 דקות בבית בחצי מחיר אבל עדיין הם רחוקים אלפי שנות אור מלהיות חבר'ה שלמדו 3 חודשים עיסוי הם יותר קרובים להיות אנשים שלומדים כבר מעל 10 שנים את המקצוע....ויכולים ללמד אותי ואותך כמה שעורים על פתולוגיות של עמוד השדרה.... הם מרביצים שם משכורת של איזה 6 ברוטו לפני טיפים,יש להם קליניקות פרטיות שמכניסות אלוהים יודע כמה עוד,והם נהנים שם מארוחות כל יום , הסעות, והנחות ללינה באחוזה.... עוד לא אמרתי כלום על תנאים סוציאלים ביטוח מנהלים ובונוסים שנתיים... אני אישית טופלתי שם רק פעם אחת אצל מטפל שאני לא מכיר. זה היה 45 דקות של משולב - אחד הפצצתיים שקיבלתי בחיים שלי. הבנאדם נעמד לי על המיטה ועשה לי מתיחות של תאילנדי כשהוא נתפס על המנורה,שילב לי טווינא בטריגר פוינטס,מתח אותי כמו חתיכת גומי והכל במעטפת של שבדי עמוק עם שמן שקדים מחוזק בלמון גראס. מה אני אגיד לך? אני מאחל לך שתצליח לעשות למטופלים בקליניקה שלך מה שאותו מטפל עשה לי... RESPECT! זה מה שעבר לי בראש... אבל אנחנו מדברים על יערות הכרמל אז זה לא חוכמה נכון? יש רק אחד כזה וזה מקום יוצא דופן אני יודע.... מה שאני מנסה להגיד לך בעצם זה שתראה רגע את הטופ שבטופ, תראה את הזבאלה שדיברת עליו(ויש ברוך השם הרבה ספא זבאלה בסטייט אוף יזראל) - ותבין שיש גם באמצע... וכמו בכל משוואה הגיונית...כנראה שהרוב נמצא שם... את המטפלת מהמוצא ההוא...שסיפרתי עליה...לא אני קיבלתי לעבודה.... אני מסרב בתוקף לתת לזה להוות שיקול(למעט מקרים של חוסר הגיינה או אסתטיות) למרות שלא תמיד כל סובבי מסכימים איתי. ואגב סתם שאלה...היפותטית לחלוטין.... אני מבין שאתה במקום אחר כבר כנראה וספאים ממש לא שווים ת'זמן שלך... אני מעריך את זה ומבין את זה מאוד. אבל נגיד הייתי עכשיו אומר לך שאני מסדר לך כל יום ראשון בבוקר 5 טיפולים רצוף(אשריך אם מגיעים אליך פרטיים בראשון בבוקר),יחד עם טיפים אם אתה באמת טוב תגיד בשקט ל350 שקל ובשעה 2 אתה כבר חופשי לצאת להמשך יומך...לך תדע...אלי תסגור עוד איזה 2-3 פרטיים בערב אחרי שתנוח תסגור לעצמך יום יפה... לא שווה לך?

../images/Emo6.gif אתה חמוד

בוודאי ששווה לי. הנושא שדיברנו עליו לא היה שכר אלא טיפול ואיכות המטפל. בכל מקרה, אני רוצה להדגיש שאני ממש ממש ממש לא מזלזל אפילו לא במעט בעובדי ספא. יש לי חברים רבים שעובדים בספאים מעולים באזור המרכז והם מסג'יסטים אדירים. כוונתי הייתה שבזבמן שאנשים הולכים לספא הם לא יכולים לקבל טיפול רפואי לגיטימי. הדבר הכי טוב שהם יכולים לקבל זה עיסוי מפנק ולהרגע. וציינתי גם שספא זה המקום הנכון ביותר לעשות זאת לדעתי אף על פי שיש מטפלים היום שהצליחו לסדר לעצמם קליניקה מכובדת שלא נופלת רחוק מהרבה מקומות ספא יוקרתיים. צר לי וסליחה אם זה היה נשמע כאילו זילזלתי במטפלים כאלה או אחרים כי אין זו ולא הייתה זו שום כוונתי. אני יכול לומר שאני אישית הייתי מספר רב בחיי בספא ונהנתי מאוד. שוב ... הנקודה העיקרית היא סוג המטפלים, אני טוען שרוב רובם של עובדי הספא הם לא מטפלים ולכן טיפול בספא הוא לא רלוונטי בעיניי. לגבי השכר, מה שציינת הוא אכן שכר יפה מאוד. אני אישית (לצערי הרב מאוד) לא מכיר שכר כזה אצל אף חבר\ה שלי שעובדים בספא (אני מכיר אולי חצי מזה). שיהיה לכל אחד באופן אישי לבריאות והצלחה. איני מעוניין להכנס לרווחים של כאלה ואחרים ...
יום טוב

Spiritualized

New member
אנחנו עדיין חלוקים...אבל פחות../images/Emo13.gif

לדעתי אפשר לתת לאנשים אחלה טיפולים רפואיים גם בספא. נכון- זה יותר קשה, ונכון- ברוב הספאים אין רמה מספקת של מטפלים בשביל זה, אבל זה אפשרי...וזה קורה! אני אישית הוצאתי כבר 2 מטופלים מטניס אלבו תוך 5-6 טיפולים עמוקים בספא...האיבחון התבצע אגב ע"י אורטופד שהמליץ על כמות אסטרונומית של חומרים אנטי דלקתיים ושביתה מאימונים לחצי שנה.... אם נחזור רגע ליערות הכרמל - יש שם מטפל אחד שאני מכיר שהוא גם פיזיותרפיסט והוא מתעסק שם אך ורק בטיפולים רפואיים לאחר איבחון רופא...הטיפול שהוא נותן בספא כמעט זהה לחלוטין לטיפול שהוא נותן בקליניקה שלו - בכל אופן זה לא יותר מ45 דקות.... בקיצר - אם רוצים ומשקיעים - זה אפשרי...ברוב הספאים זה לא קורה כי פשוט מאוד אין אצלם דרישה לטיפולים כאלה שתצדיק את ההשקעה...

Spiritualized היקר!!!

לא שווה לגברים לעבוד בספא נקודה. ו
על שאני נוגד את דעתך. כאחד שניהל ספא גדול ומוכר מאוד, לא שווה לגברים כ"כ לעבוד בספא. יכול להיות שלבחורה שלך יש מזל והיא מגיעה לשכר יפה, אבל היא בחורה. ותתפלא שיש בחורות מטפלות שמרוויחות גם יותר ממה שציינת כאן והם עובדות באופן פרטי. מי שמוכן לעבוד כאחד שרואה את עצמו כמטפל ולהרוויח 40 - 60 שקל לשעה אז צר לי אולי זה מה שהוא באמת שווה. אני בטוח שאף אחד מהמטפלים ואני רוצה להדגיש שוב מהמטפלים, לא היה מוכן לעבוד בשביל שכר כזה. בספא יש הרבה יותר חיסרונות מייתרונות (ואני מדבר על הפן הטיפולי בלבד) וזאת אמנה לאחר תגובתך, עד אז שא ברכה ..

Jerald_Admonds

New member
אני חייב שלא להסכים

אני עבדתי כתור מטפל מתחיל, טרי אחרי קורס של ארבעה חודשים, בספא של מלון בים המלח.פרשתי אחרי ארבעה חודשים מכיוון שלא הייתה לי הרבה עבודה, אך זה היה רק מכיוון שכל מה שידעתי לעשות זה עיסוי שוודי.. היו שם עוד שני מטפלים, בעלי נסיון רב והתמחות בתחומים רבים ומגוונים של מסאג', והם היו סוגרים את החודש עם 7-8 אלף. באשר לרמת הטיפול שלהם, אנשים יצאו מהם פשוט נפעמים וכן.. יותר בריאים. נכון אי אפשר להחליף את האיבחון והמעקב האישי של קליניקה וגם אני נגד כל הקומבינות תאבות הבצע של הספאים למינהם, אך מטפל באמת טוב בכל מסגרת יכול לבצע ניסים ב45 דקות. ולעבוד בספא נותן לך את המיומנות לעשות את המקסימום במינימום זמן.

למעלה