עבודה כאחות

lora bel

New member
עבודה כאחות

שלום לכל אנשי הפורום החדש ומברכת על הקמתו אני אזרחית גרמניה וכמו כן גם ילדיי, אנו מעוניינים לעבור לחיות בשלווה באחת ממדינות המערב ,אני אחות מעשית במקצועי (וגם מטפלת אלטרנטיבית בילדים לקויי למידה), שאלתי אל מי שמכיר ויודע באם יש דרישה לאחיות מעשיות או שרק לאחיות מוסמכות?,וכמו כן באם יש ומוכר לכם צורך בטיפול בילדי ישראלים לקויי למידה? תודה מראש לתשובתכם.

נצר1

New member
מה ההבדל בין 2 סוגי האחיות?

אחות מעשית ואחות מוסמכת? ראשית,לגבי דרישה לאחיות באופן כללי, אני יודעת שפה באנגליה היה צורך עצום בשנים האחרונות, ונעשו הכשרות די מאסיביות, עם עידוד התחום ע"י שיפור התנאים. יכול להיות שעדיין יש דרישה לבעלות נסיון כי אני עדיין רואה יחסית הרבה מודעות לזה בעיתון, אך אולי תדרשי לעבור מבחנים מקומיים כדי להיות מוכרת. שנית, לגבי צורך בטיפול בילדי ישראלים לקויי למידה, אני חושבת שזו פניה מאד מאד מאד מצומצמת, ואם את מעוניינת להמשיך לטפל בישראלים בלבד, המקום הטוב ביותר לזה הוא ישראל
. טיפולים אלטרנטיביים קיימים פה בשפע ואני מניחה שזה תלוי גם בשיטה שבה את מטפלת. אך ליצור חוג לקוחות לוקח כאמור זמן ובד"כ צריך לבוא עם מוניטין שיתמוך בך.

אלוניס

New member
מקצוע האחות שונה לעיתים

מהמוכר בארץ. בגרמניה למשל אחיות הן יותר מטפלות וסניטריות. הן למשל לא מורשות לתת זריקות או לשים אינפוזיה. גיסתי עשתה בגרמניה הכשרה מקצועית כאחות (3 שנים) ונזקקה לשנה שלמה של השלמות כשעברה לקנדה בתוספת למסכת מבחנים עד שקיבלה אישור לעבוד שם. אין לי מידע לגבי עד כמה המקצוע נדרש. אם את יודעת גרמנית אני אנסה למצוא לך קישור שמסביר על דרישות המקצוע.

lora bel

New member
מישום השוני אני שואלת לידעתכם

ולנסיונכם אם יש לכם בתחום זה או למי שאכן עובד בתחום הסיעוד באחת המדינות. אשמח לקבל כל קישור או כל מודעת דרושים באנגלית ואף בגרמנית (איני דוברת גרמנית אך הוריי כן והם יתרגמו) ותודה לתשובות ולזמנכם להגיב לשאלתי תודה

אלוניס

New member
אתר משרד העבודה הגרמני

נותן מידע גם על הכשרות מקצועיות ומגוון המקצועות הפתוחים ללמידה לשם עבודה. אני ממליצה לשוטט בקישור הזה.

אלוניס

New member
אופס

ניסיון שני לשים קישור. לצערי כשחיפשתי עבורך בתוך המערכת זה יוצר קישורית ארוכה מדי שתפוז לא מקבל. יש לבחור באופצית BERUFNET ושם להקיש Krankenschwester. מתקבלות 33 התמחויות מסוגים שונים עבור אחיות בגרמניה ובתוך כל אחת מידע על ההכשרה הנחוצה.

lora bel

New member
תודה , תודה...

אשמח לקבל עוד מידע לגבי מדינות נוספות

diday

Member
את בטוחה?

איני בטוח בקשר לאינפוזיה, בטוח לחלוטין שאחות בגרמניה מורשת לתת זריקות. איני מכיר את החוקים כיום בארץ. כשעזבתי את ישראל אחות לא היתה מורשת לשים אינפוזיה. זריקות איני זוכר.

אלוניס

New member
זה מה שגיסתי סיפרה לי

ואני לא יודעת מה היקף ההכשרה שהיא עשתה.

lora bel

New member
../images/Emo26.gif

אחות מזריקה ללא ספק בארץ עירוי אחות לא מכניסה רק רופא, לקיחת דמים חלק מהאחיות מורשות , מי שעברה הסמכה לכך.

diday

Member
מטפלת אלטרנטיבית: גרמניה

איני יודע למה כוונתך במטפלת אלטרנטיבית, ובמה את מטפלת בעצם. בגרמניה מטפלים אלטרנטיבים חייבים רשיון של משרד הבריאות שאותו הם יכולים לקבל רק אם יעמדו בבחינות לא קלות. אחוז הנכשלים כ80%. אם הטיפול הוא רק ברמה הפסיכולוגית אפשר לקבל רשיון מוגבל, הבחינה תהיה יותר קלה אבל עדיין קשה למדי, וכמובן בשפה הגרמנית.

lora bel

New member
הטיפול האלטרנטיבי

ניתן לומר שהוא יותר בכיוון הפסיכולוגי אך זה לא ממש מדוייק מישום שיש פעילות ולא רק הקשבה, יש לי כמובן את כל התעודות הנחוצות בכל תחום ממגוון שיטות טיפול אשר אני מטפלת איתם.

diday

Member
אם אין לך תואר אוניברסיטאי מוכר

התעודות שיש לך אינן עוזרות לקבלת רשיון כמטפלת אלטרנטיבית. את הבחינה של משרד הבריאות את חייבת לעשות בכל מיקרה.

למעלה