עבודה ומצב נפשי

jessie7

New member
עבודה ומצב נפשי

לצערי, אין לי יציבות בעבודה. אני אומנם כבר 18 שים בתחום, אבל כאשר נגמר הפרויקט לוקח בערך בין שבועיים לחודשיים למצוא עבודה חדשה. ובאותה תקופה וגם שבועיים עד חודש בעבודה הקודמת אני נמצאת במצב נפשי לא פשוט, עד שאני מוצאת עבודה חדשה. אני מרגישה כאבים בחזה, בחילות, לא בא לי לצאת, לעשות ספורט וגם להיפגש עם חברים, משפחה, ללכת לבלות ועוד. וככה כל פעם. איך מתגברים על כך. אני כבר שבוע במצב כזה, למרות שברור לי שתהיה לי עבודה, שאלה איזו, אני מקווה שביום ראשון תהיה לי תשובה.
מה עושים?

לאורה101

New member
קטונתי אבל...

מקווה שתרגישי טוב יותר.
לא ממש מכירה את ההרגשה אישית כי עבודתי היתה אחרת וקבועה.
בכל מקרה אם הבנתי נכון תהיה לך עבודה את רק לא בטוחה איזו, נכון?
אז מה הכי גרוע שיכול לקרות? לא תאהבי אותה, אבל בכל זאת תעשי אותה. אח"כ היא תגמר ואז תבוא אחרת ואותה אולי ממש תאהבי.
אז תנסי לחשוב חיובי ולהתנחם בכך שעבודה בטוח תהיה בהמשך.
יתכן שדווקא כדאי להכריח את עצמך לעשות דברים כגון ספורט ופגישות עםחברים שיעזרו לך להסיט את דעתך מהדאגות.
מקווה שההרגשה הרעה תעבור במהרה.

jessie7

New member
תודה רבה

הבנת נכון, אבל יש הסכמי עבודה מינימום ל 10 חודשים, קרה לי כבר לפני 3 שנים שנחתם הסכם וסבלתי שנתיים.

עבודה ומצב נפשי

שלום לך jessie7
תעסוקה לא קבועה אכן עלולה ליצור מתחים וחששות, על כך את מספרת.
מכיוון שזו צורת ההעסקה שלך (ואני מניחה כאן שיש לך גם יתרונות למצב, על פני חיפוש עבודה מתמשכת) כדאי להשקיע מאמצים ביצירת שגרת- חיים טובה שתתמוך בך בשבועות המעבר. אפשר כמובן להיעזר בטיפול cbt קצר וממוקד בהפחתת חרדה, כדאי להתייחס לחרדה שכן היא המשתקת אותך מפעילות חברתית ומשפחתית, וגורמת לסימפטומים גופניים כה לא נעימים. אם החרדה תרד- תוכלי להיות פעילה יותר וליהנות מהחופשות המתאפשרות בין עבודות.
אולי אפילו אפשר לחסוך בתקופות הפרוייקטים ולתכנן לתקופות המעבר נסיעות וטיולים? כך תוכלי להפוך את חוסר הרציפות ליתרון.
מאחלת לך עבודה טובה בקרוב!

למעלה