עבודה ומס הכנסה..

עבודה ומס הכנסה..

היי,אני לא עובד כבר 7 חודשים,פוטרתי אחרי 4 שנות עבודה,בזמן הזה עשיתי קורס טכנאי מחשב,שלחתי כבר המון קורות חיים להמון מקומות אבל לא קיבלתי תשובות-בכל מקום דורשים ניסיון של שנה שנתיים ואני רק סיימתי את הקורס עכשיו וכמובן שאין לי ניסיון ממשי (זה שאני מתקן לחברים את המחשבים לא ממש נחשב) הבנתי שכרגע הסיכוי היחידי שלי הוא רק לעבוד באופן פרטי ופה נכנסת השאלה שלי שאני מקווה שתדעו לענות לי,שאני עובד פרטי אנשים יצפו לקבל ממני קבלה (כבר תיקנתי למישהו כמה מחשבים בעסק שלו והוא ביקש קבלה מה שגרם לי להתחיל לגמגם)אז אני אמור להרשם במס הכנסה?זה לא נראה לי כלכך משתלם כשאין לי עדיין בכלל לקוחות,אני לא מוכר ובטח יקח זמן עד שאנשים יכירו אותי ויש מצב שאני אפתח תיק במס הכנסה ולא יהיה לי ביקוש בשוק, אם מישהו פה מבין בזה ויוכל לייעץ לי אני מאוד אשמח..

מס הכנסה ועבודה

בכדי להיות עצמאי עליך לפתוח תיק במס הכנסה, מע"מ ובביטוח לאומי. "אז אני אמור להרשם במס הכנסה?זה לא נראה לי כלכך משתלם כשאין לי עדיין בכלל לקוחות. מס הכנסה אתה משלם על הכנסתך, ואם אין לך הכנסה מהעסק אתה לא צריך לשלם מס הכנסה. כעצמאי יש לך זכות לקזז מההכנסה החייבת במס, הוצאות ששימשו אותך לניהול העסק, כך שאתה בעצם משלם מס הכנסה על הרווחים ולא על כל המחזור. בנוסף לכך מכיוון שלא עבדת בשנה האחרונה באופן מלא, תהיה זכאי לקיזוז מס בסוף שנת המס(דבר זה רלוונטי גם אם אתה לא תהפוך לעצמאי), כלומר אם בתחילת השנה שילמת מס הכנסה, תהיה זכאי להחזר מס בסוף שנת המס. בברכה בנצי מודו(שהרבה זמן לא שילם מס הכנסה)

ורד302

New member
על-פי חוק כל מי שעובד כעצמאי

צריך לפתוח תיק במס הכנסה. סביר להניח שעם הכנסה נמוכה לא תצטרך לשלם מס הכנסה, וגם תהיה עובד "פטור" שלא משלם מע"מ. בפועל, יש הרבה "חפרים" שלא עושים זאת.

למעלה