עבודה ולימודים

Yellow Fever

New member
עבודה ולימודים

אני בת 22.5 ועוד חודש וחצי אני מסיימת לימודי מכינה קדם אקדמאית. בשנה וחצי האחרונות אני עובדת כיועצת מכירה בחנות של רשת גדולה ומצליחה. אף פעם לא הייתי ממש סגורה על מה אני רוצה ללמוד בעתיד .. זה נע בעיקר בין חינוך לעבודה סוציאלית. לפני חודש וחצי קודמתי לניהול מחלקה - מה ששינה לגמרי את כל ההתלבטות שלי לגבי העתיד כמו שאמרתי - אף פעם לא ידעתי בדיוק מה ללמוד ועכשיו אני כבר צריכה להרשם ללימודי תואר ראשון, אבל מצד שני, אני בהחלט רואה עתיד בחברה בה אני עובדת. חשוב לציין שאני אף פעם אהבתי ללמוד וגם לא ממש הצלחתי בזה ובעבודה הרבה יותר טוב לי... עם קידום בעבודה לצד תיסכול בלימודים אני לא יודעת מה לעשות ואשמח מאוד לעצה
תודה וסופ"ש נעים |4Uֻ

הי ../images/Emo24.gif

בראש ובראשונה - אני שומעת שבגיל 22.5 את כבר מנהלת מחלקה - קידום ממש לא מובן מאליו - כל הכבוד!! אני מבינה שאת מתלבטת לגבי לימודי תואר ראשון - האם להתחיל? איך לשלב עם העבודה? מה ללמוד? ועוד.. אשמח אם תנסי לענות על השאלה הבאה: מה החשיבות של תואר ראשון בעינייך? איך תתארי את Yellow Fever שיש לה תואר ראשון? ואז נמשיך הלאה..
חג שמח

Yellow Fever

New member
חשיבות תואר ראשון

זה קצת מורכב - המשפחה של אמא שלי הרבה טיפטפה לי על השכלה .. איך שהתשחררתי הם שאלו אותי "אז מה את מתכננת ללמוד?"? מוזר שהם יצאו מנקודת הנחה שאני מתכננת ללמוד משהו .. כל אחד שם עם מינימום תואר שני והם באמת מצליחים. אחת מהם "קנתה" לי ייעוץ במכון אדם מילוא כדי שזה יעלה לי את המוטיבציה. אני באמת מעריכה את ההשקעה והאמון שלהם אבל זה היה מיד לפני שנה וחצי ומאז הרבה קרה - מצאתי עבודה שאני באמת אוהבת ומצליחה בה (בלי להשתחצן) בלי תואר .. לפעמים אני חושבת שהתחלתי ללמוד רק כדי לרצות אותם ואולי זאת הבעיה בהשגים הלא כל כך מוצלחים שלי בלימודים

תודה ועוד..../images/Emo24.gif

התשובה שנתת לי היא מהי חשיבות התואר הראשון בשביל המשפחה שלך. ממה שהבנתי, לך אישית התואר הראשון לא חשוב, לפחות לא בשלב זה.. מעבר לריצוי שאת מעוניינת לרצות את המשפחה הלוחצת.. ואת מצליחה מאוד בלעדי התואר הראשון. ומגיעה להישגים נהדרים. yello fever היקרה, האם את פועלת על מנת לרצות מישהו אחר, או לרצות ולפתח את עצמך? ומי את בעיניי עצמך בכל הסיפור הזה? זה קושי להחליט לעמוד על שלך ולקחת את המושכות בלי לרצות. אבל רק כך מצליחים לחיות חיים מלאים ומשמעותיים.

yaelmmmmm

New member
היי

בואי נפשט את העניינים קצת... מה חשבת ללמוד? האם יש לך לקות למידה?

Yellow Fever

New member
אין לי לקות למידה, למיטב ידעתי

וכמו שאמרתי, חשבתי ללמוד עבודה סוציאלית כי זה נשמע מאוד מאתגר, מושכת אותי המחשבה של לעשות שינויים בחיים של אנשים, לעזור ולהשפיע. לצערי תנאי הקבלה דיי גבוהים וכמו שאמרתי - אולי אני לא יעמוד בהם, אז אולי אני יתחיל עם חינוך.

aviramk

New member
אהלן!

חג שמח! הנה משפט שכתבת :"מושכת אותי המחשבה של לעשות שינויים בחיים של אנשים, לעזור ולהשפיע" נהדר! בואי תבדקי עם עצמך -האם את חייבת ללמוד חינוך ועבודה סוציאלית כדי להגשים את המטרה הזאת? האם יש דרכים נוספות לעשות זאת? האם את מצליחה לעשות זאת כבר היום בדרך כלשהיא? האם כבר עשית זאת בעבר? באילו דרכים? לכל מטרה יש המון דרכים להגיע אליה. אגב ,מה מושך אותך בעבודה שאת עושה היום? אלו אלמנטים? אשמח אם תפרטי יותר על כך. ועוד דבר. לעיתים בחיים אנו בטוחים שאנו רוצים משהו ואז מגלים להפתעתנו שאנו בכלל רוצים משהו אחר שלא חשבנו עליו בכלל. זה בסדר ,זו דרכו של העולם להוביל אותנו אל הייעוד שלנו וכל התנסות מקדמת אותנו ומלמדת אותנו על עצמנו דברים חדשים שיעזרו לנו בעתיד. לסיום, תמיד תלכי לאן שאת מרגישה בו טוב. מערכת הרגשות שלנו היא מעין חיישן שמראה לנו האם אנחנו מתקדמים למקום שאנו רוצים או לא. השתמשי בה כמה שיותר . רגשותינו יכולים לדעת דברים עוד לפני שאנו מבינים אותם באהבה וחג חירות שמח אבירם קליש

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מה את צריכה?

הי יקירה, נשמע שאת על מסלול שלא מתאים לך - או אולי עוד לא מתאים לך? לימודים אקדמיים זה דבר נהדר - כאשר יש תחום שאותו את רוצה ללמוד ולדעת או לעסוק בו ואשר מלהיב אותך. לימודים שאת לא נהנית בהם ולא מצליחה בהם הם חוויה שלילית ולא מועילה - כי בסופו של דבר תמצאי את עצמך עם מקצוע שאין לך שום ענין בו. נשמע שכרגע העבודה מלהיבה אותך ומעניינת אותך. האם יש אפשרות לחכות עם ההחלטה על הלימודים בעוד שנה? סביר להניח שיתבהר לך יותר מה את רוצה ולכן תחום הלימודים שלך יהיה אפקטיבי ויקדם אותם. אם עדיין תתלהבי מתחום הניהול - אולי תרצי ללמוד מנהל עסקים באוניברסיטה? כאשר יהיה לך ברור מה את רוצה לעשות ולמה התואר יועיל לך, יהיה קל יותר להתגבר על הקושי בלמידה. מעבר לזה - לא כל אחד חייב ללמוד באוניברסיטה. ביל גייטס לא סיים את התואר שלו... ואם בכל זאת לימודים - יתכן ושווה לברר האם יש לך איזה ליקוי למידה המקשה על הלימודים. בעיות קשב וריכוז וליקויי למידה הם דברים נפוצים שמקשים על הרבה סטודנטים, וכאשר מודעים אליהם קל יותר להתמודד איתם.

Yellow Fever

New member
חשבתי לחכות שנה

אולי גם לנסות לשפר את הפסיכומטרי אבל יש כאלה שמרימים גבה בטענה של "מה ? להתחיל ללמוד בגיל כזה מאוחר.. ?". אני כמובן לא מסכימה עם זה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מי קובע?

מרימי הגבה או את? האם זה חשוב שהם מרימים גבה? את יודעת מה נכון לך לרגע זה.

Yellow Fever אף פעם לא מאוחר מידי

תממשי את עצמך בעבודה ואם את יכולה לשלב לימודים באונברסיטה הפתוחה זה מעולה . אני הלכתי ללמוד בסמינר בגיל 30 כשהיו לי שתי בנות קטנות .תואר ראשון סימתי עם לידת בני הרביעי בגיל 38 לא מבינה איך ילדתי בחודש מאי ניגשתי לכל הבחינות במועד א' והגשתי את כל העבודות בזמן וגם הנקתי . תואר שני סיימתי רק לפני 10 שנים .כל חיי תמיד עבדתי ולמדתי נכון כשיש בעל ומשפחה תומכת זה העיקר אבל מי מחליט מתי צריכים ללמוד ?

סהרית

New member
עשי מה שנכון לך

23 וגם 25 זה לא מאוחר מידי... התחלתי מכינה לשיפור בגרויות בגיל 33. כעת אני לומדת תואר ראשון שאסיים בסביבות גיל 38.

shoom12

New member
צריכה!

היי, אני דווקא בוחר להתעכב על זה ש"את צריכה להתחיל ללמוד". מה זה אומר צריכה? בעולם נטול אנשים אם היינו נותנים לך את האופציה ללמוד עכשיו היית בוחרת לא ללמוד? עוד נקודה.. :) תנסי להרים משקפת לעתיד שלך..תנסי להסתכל 8-10 שנים קדימה. מה את עושה? במה את עובדת?

למעלה