עבודה וחברות

עבודה וחברות

שלום, ברצוני לשאול לגבי משהו שמציק לי כבר כמה ימים, ואני באמת לא בטוח מה לעשות בעניין. הסיפור הוא כזה - אני עובד בחברה כבר כמה שנים, ויש לי שם לא מעט חברים, חלקם יותר וחלקם פחות טובים. יש לי שם ידידה אחת בערך שנה וחצי, ידידה מאוד טובה, כמובן שגם מעבר לעבודה, ושנינו עובדים בצוותים נפרדים והכל מצוין. לאחרונה קיבלתי הודעה שכנראה אנהל, ולו באופן זמני, את הצוות בו היא עובדת. היא מאוד שמחה, היא גם המליצה עלי לתפקיד הזה ואני כבר עושה דברים שהם יותר בכירים מניהול הצוות הזה, כך שזה סידור זמני. הבעיה היא האנשים אחרים בצוות. יש שם 4 אנשים נוספים שאני לא באמת מכיר, ונראה שהם חושבים שאני הולך להתייחס אליה אחרת כי אנחנו מיודדים. למען האמת, הם כבר די עוינים כלפי בגלל העניין הזה. האם יש טעם לדבר איתם? האם לבקש ביטול של ההעברה הזאת? אולי להוריד את הקשר במקום העבודה לאש יותר קטנה? מה דעתכם? תודה מראש! אורן

DRS10

New member
תגובה

אני הייתי ממליץ ללכת על התפקיד, א-ב-ל להוריד את הקשר בעבודה, זאת אומרת להתייחס לידידה שלך כאל עובדת לכל דבר, בלי פרוטקציות וכדו'. אני לא הייתי מדבר אתם על הנושא. גם לא הייתי מבקש ביטול של ההעברה. מנהל טוב יכול להתמודד עם דברים כאלו... אבל טיפ אחד קטן, שלמדתי על בשרי.....עדיף בכלל לשמור על קשרי עבודה ולא הרבה מעבר לכך עם הכפיפים לך. בעבודה צריכים להיות עניינים ביותר, אחרת אפשר לאבד אובייקטיביות כשמגיעים לקונפליקטים מסויימים (כגון ביצוע גרוע של עובד שיכול להוליך לפיטורין). בהצלחה!

תודה, אבל

אני חושב שבאמת לא חשוב לי לנהל את החבר'ה האלה כמו שחשוב לי שיהיה לי טוב בעבודה, וחברים זה דבר חשוב. זאת אומרת, לשמור על קשרי עבודה נטו עם העובדים אומר להוריד או לקרר מאוד את הקשר וזה נראה לי דבר שאפשר, אבל לא רצוי לעשות. אני כבר מכיר אותה די טוב וגם את בעלה, ושניהם אנשים נהדרים. אם המסקנה היא שעדיף לנתק או למזער קשר משמעותית עם התפקיד הזה, אני חושב שעדיף לוותר על התפקיד. אפשר לצמצם אותו במהלך יום העבודה ולהמשיך כרגיל בערב או בסופ"שים, אבל זה לא יראה שקוף או מתחסד?

היי ../images/Emo140.gif

אני בטוחה שאתה תסתדר. עצם העובדה שאתה מודע לבעיה, זה כבר חצי הדרך לפיתרונה. אני דווקא הייתי מדברת על זה עם הידידה. תגיד לה מה אתה מרגיש. תשמע מה שהיא אומרת. תסכמו שתמשיכו להתראות מחוץ למקום העבודה.יחד עם זאת בעבודה תשתדלו להיות יותק קורקטים.

זה בדיוק מה שעשיתי

ונראה איך זה יהיה. בינתיים כבר אחד מהם אמר שהוא מבין שלא יהיה שוויון בניהול הצוות. אמרתי לו שזה לא נכון, ושאין קשר בין דבר לדבר. הוא אמר שברור לו שככה זה יראה, אבל זה לא באמת ככה, והוא במקומי היה עושה בדיוק אותו דבר, אבל זה מרגיז אותו. בשבוע הבא אני נכנס לתפקיד הזה, אז אני מניח שאדע אז...

למעלה