עבודה- התלבטות

אלון90

New member
עבודה- התלבטות

אני עו"ד מעל ל- 10 שנים. אהל המהלך 10 השנים האחרונות כמעט ולא עבדתי בשום דבר. יש לי קצת רתיעה לעבוד בעריכת דין, שכן אני חושש שהנבירה בחקיקה ובפסיקה והכנת כתבי בי דין משפטיים אינם הדבר שהי בא לי לעשותו. האם אף על פי כ כדאי לי בכל זאת לעבוד בעריכת דין? או שבשום פנים ואופן לא כדאי לי לעבוד כעו"ד לאור הנסיבות הנתונות, וכדאי לחפש לי תחום אחר שיקנה לי סיפוק (שלא ברור לי מהו). תודה.

מאמנים לא נותנים עצות ../images/Emo26.gif

הי אלון ברוך הבא לפורום. באימון, בשונה מיעוץ, מחפש המתאמן, בליווי המאמן, תשובות לשאלות שעולות לו. התשובות נכונות לכל מתאמן ולו בלבד. על מנת לענות על שאלה כל כך גדולה, יש צורך לבדוק מה עשית בשנים הללו? במה עסקת? האם בדקת את תחום עריכת הדין? האם באמת בדקת אותו? האם אתה מוכן להיכנס לתהליך של חיפוש מקצוע אחר? ואם כן - אז קדימה לדרך! לצערי, אין תשובות אינסטנט..

אלון90

New member
בדקתי עריכת דין. אני מתאים בכל החלק של

עריכת דין בעל פה. אבל בכל נושא של הכנת כתבי בידין בכתב- אני ממש לא בנוי לזה ולא רוצה לעסוק בזה.

רונה ה

New member
שלום אלון90

כמו שכתבה לך יפעת שמש - מאמנים אינם יועצים. מאמנים מלווים את המתאמנים מהמקום בו הם (המתאמנים) נמצאים כעת אל המקום אליו הם רוצים להגיע - המקום הרצוי. אנו עושים זאת בין השאר ע"י שאילת שאלות, הקשבה, אינטואיציה, שיקוף וכו' - וכך מסייעים למתאמן לראות את הדברים מנקודת מבט חדשה ומאפשרת. דבר ראשון - בוא נברר: מה אתה שואל, אם הבנתי נכון, אתה שואל: במה כדאי לך לעסוק. דבר שני - אתה כותב שיש לך רתיעה מלעסוק בעריכת דין כי אתה חושש מהנבירה בחקיקה ובפסיקה - ואת זה לא הכי בא לך לעשות. או. קיי. זה מה שלא מתחשק לך לעשות. מה כן היית רוצה לעשות? מה אתה מחפש בתעסוקה, במקום עבודה? כתבת: סיפוק - יופי. מה עוד?

אלון90

New member
אני מחפש סביבת עבודה נעימה. אני מחפש לקדם

יזמויות באופן שבו ארוויח עבור כל שעת עבודה שלי, ולא רק אקבל אחוזים.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אפשרויות

האם יש עיסוק שאתה מאוד רוצה לעסוק בו? נסה לפרט כמה כאילו, גם אם הם לא אפשריים בעינך בפועל. מה באמת מתחשק לך לעשות?

אלון90

New member
מתחשק לי לעסוק במסחר- במכירת מוצרים שיביאו

לרווחים גדולים ושהמכירה תהיה לא מורכבת מצדי וברת תואה מהירה ככל האפשר.

CIsaac

New member
כדאיות - התלבטות

שנה טובה לך, אלון. שנה חדשה - זמן טוב להתחלה חדשה, בהצלחה לך. אני קורא בהודעתך שהוסמכת לעריכת דין לפני יותר מ - 10 שנים. מאז הסמכתך לא עבדת בעריכת דין או בכל עבודה אחרת (כמעט). ואני מבין שבתקופה הזו עברת תהליכים אחרים, כאלה שאינם מכונים עבודה (כנראה שהם משמעותיים לא פחות). עכשיו, שאתה מרגיש שאתה מוכן לצאת לשוק העבודה - אתה קצת חושש, ומבקש לשמוע דעתם של אחרים, אולי כדי לחזק ואולי כדי ללבן מחשבות שעוברות בראשך. כדאיות שונה אצל אנשים שונים. היא נמדדת בעיקר לפי שיקולים שכל אחד בוחר באופן אישי לשלב בתהליך חישוב הכדאיות שלו. דוגמא: בשבילי שיקול מאד משמעותי הוא החיוך של הילד שלי (גם בדברים שאינם קשורים ישירות אליו). תמצא כאלה שיסכימו אתי ואחרים שיחלקו - בדיוק לכך אני מתכוון. כדי שתוכל להסיק מה כדאי לך יותר (ואולי גם מה כדאי לך פחות) נדרשת הבנה של הדברים שאתה משקלל בתהליך "חישוב הכדאיות" שלך. מה דעתך? תרצה שנבחן יחד חלק מהשיקולים שלך? אם כן - שתף אותנו ונשמח לעבוד אתך. שוב, שנה טובה איציק

אלון90

New member
סביבת עבודה נעימה. רצוי לעבוד בתחום

מסחר, ניהול מו"מ, קשר עם אנשים, יכולת להפעיל אנשים בדברים שפחות בא לי לעשותם. אני צריך לעבוד עם אנשים אמינים, חשוב שיהיה לי עם מי להתייעץ בשעת הצורך, ואני ארגיש בטוח בסביבת עבודתי.

CIsaac

New member
נשמע בסיסי מאד

האם אלה באמת השיקולים היחידים שנכנסים לחישובי הכדאיות שלך? הסיבה לשאלה שלי מאד פשוטה. אם אלה השיקולים היחידים - ואין אחרים, אזי תוכל לקבל החלטה ולפעול לפיה מהר מאד. לעניות דעתי - קבל החלטה ומיד יצוצו שיקולים נוספים. מה אתה אומר - רוצה להמשיך ולבחון את השיקולים שנכנסים לחישובי הכדאיות שלך? מעדיך לנסות לקבל החלטה ולראות אילו שיקולים נוספים חדשים יעלו? מה אתה אומר? שוב, שנה טובה איציק

למעלה