עבודה ב-system admin

liran610

New member
עבודה ב-system admin

היי לכולם התחום של הסיסטם הוא תחום שאני מתחברת אליו יותר מאשר תחומים אחרים אני בסיום קורס של ניהול רשתות ובינתיים מחפשת בזה עבודה-ומן הסתם אתם יודעים את התשובה כרגע אני עובדת בתמיכה טכנית במשרה מלאה אין שם אפשרויות קידום -אלא אם כן יסכימו שאני אעזור למנהל רשת שלנו,ולא אכפת לי אם לא יעלו לי את השכר רק בשביל שאני אצבור את הניסיון אני נורא רוצה להמשיך בתחום של הסיסטם ,אך נראה לי שקורס ביוניקס כאשר אין לי בכלל ניסיון בזה לא יעזור. אבל שוב אני לא מכירה את התחום של system unix ואולי אני טועה ולכן אני פונה אליכם האם כדאי /משתלם /יש עבודה בזה לחסר ניסיון בהנחה שאני אקח קורס? חשבתי המון גם לימודים אקדמאים אך תכנות לא כל כך מדבר אלי גם לא תחומים אחרים מלבד פסיכולוגיה ,וכולם יודעים שלא שווה להשקיע בלימודי פסיכולוגיה אני נורא מפחדת להשקיע 3 שנים כשאני רואה כל כך הרבה אקדמאים מובטלים

DMoR

New member
דעתי הקטנה... ../images/Emo13.gif

שלום לך ולכולם! תיראי, אני רק רוצה להתחיל ולציין, שאני בחור צעיר (22), טרי בתחום, אך בכל זאת יש לי דעה בנושא עקב מה שקראתי בפורום ועקב מה שאני מכיר במקום העבודה שלי בחיי היום יום. אני בעל הסמכות A+, MCDST, ואני עובד ב - Helpdesk של חברת התרופות הגדולות בעולם. גם אני בידיוק כמוך חולם להיות חלק מצוות System, והיו לי המון תיכנונים של ללכת בכיוון של MCSA/MCSE, ולראות לאן זה הולך... כפי שאת יודעת, הסמכות זה לא הכל וספציפית מההסמכות האלו יש הרבה בארץ... השוק ממש רבוי... בכל אופן, אני החלטתי ללכת ולעשות קורס RHCE בג'ון ברייס בת"א (שאני אמור להתחיל עוד מעט), קורס שמביא אותך לרמה של אדמינסטרטיביות במערכות Red Hat, למה? כי זה תחום שונה ומעניין, כי יש פחות אנשים בשוק שמכירים את הנ"ל, כי אני מאמין בללמוד נושא גדול כזה במכללה מסודרת ומאמין שהם יכולים להקיף את החומר, ואפילו מרשה לעצמי להגיד שיש פה הרבה Hands-On, כי ככה הקורס בנוי, וככה הבחינה - שנערכים עבורה, בנוייה... הנקודה שלי, שאני בידיוק באותו מצב כמוך, אבל אני מאמין שזה כן אפשרי... ראיתי פשוט תגובות פה של אנשים בפורום, להודעה דומה לשלך, בשאלה ספציפית לגבי קורס Linux/Unix (אני לא זוכר אם את שאלת את השאלה), וישר העניין התפתח לזה שאיש מיקרוסופט טוב לא יכול להיות איש UNIX טוב, וכל מיני דברים שפחות קשורים לדעתי. כל שינוי הוא אפשרי, וכל למידה לדעתי היא מקודשת... אני חושב, ותקנו אותי האנשים שעובדים בתחום, שמבחינת מציאת עבודה בתחום של Unix/Linux Admin יותר ""קל"" למצוא עבודה, כי השוק פחות רווי ממה שקורה בעולם המיקרוסופטי... על האיכות של העובדים, קטנוטי, אני כבר לא יודע להגיב. אני יודע שאצלי בחברה, צוות unix מאד מצומם, רוב המערכות עובדות על red hat, אין שם הרבה חברה מסומכים, ולאחר שיחה רצינית עם חלקם, הבנתי שעושים מזה טיפה יותר ממה שזה, למידה קשה, הרבה עבודה תאכלס עם המערכות (ברמה של רשת), ומשם מתחילים להתגלגל... לדעתי, אם זה מה שהלב אומר, לכי על קורס כזה, וזה ללא ספק יפתח לך דלתות... אנחנו לא נביאים זה בטוח, אבל אפשר לנסות לעזור לעצמינו, מקסימום, לפחות הרווחנו עוד ועוד ידע
שיהיה שבוע טוב לכולם,, DMOR.

DMoR

New member
רק שכחתי לציין ->

שכמובן, את כל ההחלטה הזאת להתחיל כזה קורס, עשיתי אחרי קריאת מאמרים, משחק עם מערכת ההפעלה, על מנת לראות שזה בכלל מדבר אליי.... כי אסור לשכוח, על הנייר הכל שמות, השאלה עם זה באמת מדבר אלינו... ולפי דעתי זה שלב הכרחי... בהצלחה!

liran610

New member
לפי מה שאתה אומר

אחרי קורס כזה לוקחים לעבודה גם חסרי ניסיון? אני חורשת על המודעות דרושים-רק כדי לראות אם יש סיכוי כל מה שאני רואה זה דרישות עם כמה שנות ניסיון האם באמת כדאי להשקיע עוד שנה בקורס במקום ללכת כבר לאוניברסיטה?

DMoR

New member
שימי לב למרכאות הכפולות והמכופלות

במילה ""קל"" למצוא עבודה... זו נימה קצת צינית לעניין, אני בהחלט מאמין, לאור שיחות עם גורמים מסויימים שאני מחזיק ממהם, שיש בזה משהו מהנכון מהסיבות שהזכרתי להלן. שוב, בכל מה שקשור להעסקת עובדים, אמרתי כבר מקודם - קטונטי... יש פה מנהלי צוותים (אני מאמין), שידעו לענות לך טוב ממני! יום טוב, DMOR.

למעלה