עבודה בתכנות

מילקי 10

New member
עבודה בתכנות

היי

יש לי התלבטות מטורפת בימים האחרונים ואין לי עם מי להתייעץ. אני בת 33 עם תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה ותואר שני במנהע"ס שיווק שניהם מבר אילן. סיימתי ללמוד בגיל 28 ומאז אני מחפשת את עצמי.
רק לאחרונה הגעתי לעבודה מאוד התחלתית בשיווק ואין לדעת מה הכיוון....
קוסם לי תחום התכנות אבל יש לי בעיה עם הגיל (מה נזכרתי עכשיו?!) וכמובן שקשה לי לראות את עצמי מתחילה שוב תואר (הנדסת תוכנה) בן 4 שנים במקרה הטוב.

חשבתי לעשות רק קורס JAVA ומשם להמשיך. או שאולי עדיף משהו אחר?....

האם יש לי סיכוי בכלל?? אני לא הראשונה שמשנה כיוון באמצע החיים אבל מאוד חוששת שאני עושה טעות.

אשמח לדעתכם הכנה

תודה!!

BravoMan

Active member
אם זה לא אישי מידי:

למה תחום התכנות קוסם לך?
או לפחות, למה את חושב שיהיה לך יותר טוב בתור מפתחת תוכנה, מאשר במקצוע שבו את נמצאת כעת?

שאלה כמו שלך עולה פה, ובפורום "עבודה בהייטק" השכן לעתים קרובות, ובד"כ התשובה הפשוטה היא "קורס לא מספיק", אבל אולי אם תספרי קצת על המוטיבציה מאחורי השינוי, יהיה על מה לדבר.

מילקי 10

New member
אפשר להגיד

שזה כמה גורמים: משכורת, עבודה מול המחשב, אין צורך להתעסק עם לקוחות, נשמע לי מעניין ואני מניחה יש עוד כמה...

BravoMan

Active member
טעות, טעות ועוד טעות!

משכורת:
זה לא תחום קסום שבו תוכלי לעשות קורס קצר ולהתחיל לקבל משכורת גבוהה או אפילו בינונית..

אני מניח, שעם תואר שני ביד את לא מרוויחה משכורת מינימום כעת.

גם אחרי תואר, בתחום פיתוח תוכנה תצטרכי להתחיל מהתחתית (אולי לא משכורת מינימום שמוגדרת בחוק, אבל עדיין), אז על תבני על זה שכסף ייפול עלייך משמיים ומיד.

התעסקות עם לקוחות: עדיין קיימת בהרבה מקרים בצורה כזו או אחרת.
זה כמובן תלוי היכן את עובדת, וייתכן שמה שתראי מהלקוחות יהיה רק הדרישות (שהרבה פעמים יגרמו לך למרוט שיער) ולא בני אדם בפועל, אבל עדיין.

חוץ מזה, יש סוגים אחרים של אנשים להתמודד איתם: הנהלה, QA, שיווק ועוד.
אלא אם את מתכננת להיות פרילנסרית ו\או לעבוד מהבית ולהסתגר בחדר כמו במערה.

ולבסוף:
האם זה באמת מעניין אותך?

את זה תוכלי לבדוק בלי להוציא אגורה ובזמנך הפנוי.
יש ברשת הרבה מדריכים למתחילים, והמון כלי פיתוח חינמיים, שיאפשרו לך לטעום ממש על קצה המזלג מהו תכנות.

הייתי ממליץ שתנסי לכתוב תוכנת "Hello world" קטנה (גם בלי בהכרח להבין איך כל דבר עובד בדיוק), כדי לדעת אם זה באמת מתאים לך.

ובשלב ראשון, תאתגרי את עצמך בכך שתמצאי לבד (כי למידה עצמית מאוד חשובה בתחום הזה, בין אם את עושה תואר ובין אם לא), מה זה בדיוק "תוכנת Hello World".

בכל מקרה,
בהצלחה!

nirota

New member
תכנות עושים באהבה, או שלא עושים בכלל:)

אמנם אני עוד צעיר רצח בתחום, ואפשר לומר שאני אפילו לא בתחום כי אני רק סטודנט שנה שניה, אבל אני יכול להגיד לך שמלא אנשים שלומדים איתי הגיעו למקצוע הזה מהסיבות הלא נכונות (כסף, הייטק, טרנדי, הוציאו פסיכו גבוה ולא ידעו מה לעשות איתו או במילים אחרות סתם כי אפשר) וכל אלה פשוט נופלים כמו זבובים...רובם פשוט מגלים ש-12 שעות רצוף על המחשב בשביל לסיים מטלה בתכנות זה פשוט לא מתאים להם. הם סובלים במקום שאני כל כך נהנה בו, ואני בטוח שגם מי מהם שכן יצליח לסיים בשוק הם לא יחזיקו מעמד.

בקיצור אני אצטרף לדעה שמעלי ואפילו אני אוסיף משהו קצת יותר קונקרטי- http://mindview.net/Books/TICPP/ThinkingInCPP2e.html

זה ספר חינמי פשוט מעולה. דרכו אני גיליתי את האהבה שלי לתכנות. תתחילי ללמוד ולעשות את המטלות ומהר מאוד תגלי אם את שייכת לתחום או לא.

פרסאוס

New member

nocgod

New member
מאחר והספר מפורסם בצורה חינמית

אולי כדאי לשים אותו המקום מסודר בפורום שיהיה נגיש, נגיד בbullet קבוע או משהו כזה?

פרסאוס

New member
הגרסא הקודמת שלו כבר בקישורים

עכשיו הוספתי את הגרסא השנייה.

למעלה