עבודה בעיניים

מוגג

New member
עבודה בעיניים

האם באמת הסדרה "עבודה ערבית" היא "הקומדיה הכי משובחת, הכי מרירה וצינית, הכי מתוקה ברגעים האנושיים הקטנים שלה שיש על המסך העברי. " כפי שכותבת אריאנה מלמד?
ציפיתי לראות את העונה הנוכחית של הסדרה, כי באמת היא סיפקה רגעים קומיים ואמירות חברתיות שלא באות לידי ביטוי בתכניות אחרות. הבעיהיא שהתכנית נשארה כמו בעונה הראשונה - תסריט קריקטורי, משחק בינוני וחוסר עדינות.
קשה מאוד לעשות קומדיה, הדבר מצריך דמיון עשיר, יכולת אבחנה דקה, כתיבה משויפת ומחודדת, דיאלוגים מדויקים ומשחק מעולה.
נכון, חשוב שהכל יהיה מתובל בהומור, אבל הומור הוא לא הכל בקומדיה.
קומדיות טובות מצליחות למצוא את המינון הנכון בין הגזמה לבין אמינות; בין הטריוויאלי לבין החד-פעמי; בין הצחוק לבין הדמע.
מהבחינה הזאת מצער לגלות שהסדרה לא עלתה כיתה - היא נשארה עם אותו אופי תסריטי שבו כל סצינה מסתיימת בטריקת דלת או בהעפת נעל. הדמויות מוגזמות ולא מאפשרות הזדהות (חוץ מבושרה, אשתו של עמג'ד).
גם הנסיון להצמיד את הסדרה לאירועים אקטואליים (מחאת האוהלים) לא צולח, כי עד שהסדרה עולה לשידור האקטואליה משתנה.
הסיפור לא זורם, הסיטואציות צפויות וסטריאוטיפיות, והבעיה המרכזית - הדמות הראשית מוצגת כטמבל רודף כבוד וחסר חוט שדרה, באופן שלא מאפשר השעיית חוסר אמון ההכרחית לחווית הצפיה.
הכל מודבק במעין תסריט "זהו זה" שקופץ מסצינה לסצינה ללא הצדקה סיפורית אמיתית.

כתבתי במהירות וודאי יש עוד להוסיף, אך הרגשתי צורך לפרוק.

עוד עניין קטן אך מהותי: נראה לי שאם הסדרה היתה עוסקת ביהודים וכתובה בידי יהודי, היא לא היתה זוכה לאותן תשבחות והתפעלות (גזענות הפוכה?).

יש בך משהו

ככלל קשוע מקבל הרבה מעבר למגיע לו, ולו רק בגלל שהוא כותב עברית.

העונות הראשונות של "עבודה ערבית" היו נפלאות.

הפרק ששודר השבוע באמת היה חלש ולא מצחיק, ונראה לי שהלימון הזה אכן נסחט עד תומו. התסריט עומד על דמותו של אמג'ד, ומכיוון שהדמות הזו לא משתנה ולא מתפתחת, היא הגיעה לידי מיצוי, למרות הכישרון הקומי האדיר של נורמן עיסא.

זו גם הייתה הבעיה של "זהו זה", אגב.

לשאלתך בסיפא, אני מאמין שאם סדרה כזו הייתה עוסקת ביהודי שחי בחברה אנטישמית ונכתבת ע"י יהודי שחי בחברה כזו, היא גם הייתה זוכה לתשבחות והתפעלות. דא עקא, שהיהודים שחיים היום בחברות אנטישמיות מעדיפים לא לעסוק באנטישמיות בחברות שהם חיים בהן. בפרט, אותם יהודים שיוצרים לטלביזיה, ולכן, מטבע הדברים, חיים בבועה ליברלית שמקלה עליהם להתעלם ממה שלא נח להם להביט בו.

כיווןם שקשוע נתפס גם בעיני כטורן וככותב פרוזה

בינוני מאוד, שלא מצליח לעניין אותי ביותר משלוש שורות, לא טרחתי אפילו לצפות בסדרה הזו.

אני מחבב את הסדרה

מדובר בסדרה קומית וחלק מהדמויות כמו אבו אמג'ד הן באמת פארודיות.
בודאי שחלק מקסמה של הסדרה הוא ביחודיות שלה, אם היה מדובר ביהודי אמריקאי שמנסה להתערות בציבור הגויי כנראה שהיינו מתרשמים פחות.

אני לא חושב שסייד קשוע הוא גדול היוצרים בישראל אבל מדובר בקומדית מצבים חביבה ומצחיקה ואני מתיחס אליה בהתאם לז'אנר.

אגב, אני מוצא את סייד קשוע התסריטאי כמה רמות מעל סייד קשוע בעל הטור והרבה מעל סייד קשוע הסופר.

למעלה