עבודה בספרד, שהייה בגרמניה

tsaar

New member
עבודה בספרד, שהייה בגרמניה

שלום לכולם, יש לי אפשרות לקבל עבודה בספרד ולשהות בגרמניה על מנת לבצע אותה (עבודה מרחוק אבל החברה המעסיקה היא ספרדית). האם העובדה ששתי המדינות נמצאות באיחוד מאפשרת לשהות בגרמניה באופן חוקי? האם הדבר יתאפשר גם לאשתי שאינה עובדת? תודה מראש לעונים.

נצר1

New member
למה לא לגור גם בספרד?

האם זאת ההצעה של החברה לתת לך מגורים בגרמניה ולא בספרד? אם יש לך אזרחות של אחת ממדינות האיחוד אז אתה יכול לשהות בגרמניה או בספרד באופן חוקי בשתיהן, אבל אני לא יודעת בוודאות אם אתה חייב לעבוד דווקא במדינה בה אתה חי, נראה לי שלא. אם מדובר בחברה מספרד שרוצה להביא אותך לאירופה על מנת לעבוד עבורה, אבל לך אין אזרחות של אחת ממדינות האיחוד, העבודה צריכה לדאוג לך לאישור/ויזה הנחוצה כדי שתחשב חוקי. גם לגבי אישתך, הכל תלוי אם יש לה אזרחות או לא...

tsaar

New member
מסובך

אם היתה אופציה גם לגור בספרד אז כמובן שהנושא היה פשוט ולא הייתי שואל את השאלה. אין לנו אזרחויות אירופאיות. השאלה היא בעצם האם אשרת השהייה בגרמניה נגזרת אוטומטית מאשרת העבודה. או נשאל אחרת, האם אשרת העבודה הספרדית מגיעה עם חותמת בדרכון שמותר לשהות שם - והאם החותמת הזו גם טובה לשהייה בגרמניה?

נצר1

New member
לא מבינה

איך אתה מתכוון להוציא אשרת עבודה? מן הסתם אם תקבל אשרת עבודה למדינה כלשהי אז נגזר מזה שאתה גם רשאי לגור שם. אם תקבל אשרה לספרד אני מניחה שתהיה זכאי לגור רק בספרד ולא בכל מדינה שתבחר.

tsaar

New member
אשרת שהיה בספרד

עם אשרת שהייה בספרד אי אפשר לשהות בגרמניה? הרי שתיהן מדינות שנגן.

noa scotland

New member
בבריטניה, למשל:

* אתה מקבל אשרת עבודה לתפקיד מסוים מאד בחברה מסוימת. * אתה חייב להירשם במשטרה ולהוכיח כתובת. * בכל פעם שאתה עובר דירה, אתה חייב להתייצב במשטרה להודיע על השינוי. * אין לך אפשרות להחליט לעבוד בחברה אחרת (אלא אם כן החברה האחרת מסדרת לך מחדש אישור עבודה, כמובן). ואם אין לך אפשרות לעבוד במקום אחר בבריטניה - בודאי שאין לך אישור עבודה אוטומטי למדינות אחרות באיחוד. היות ואתה על אשרת עבודה (ולא תושב או אזרח) אין לך שום זכויות במדינות אחרות. כנ"ל לגבי אשרת שהיה - היא ניתנת לך מכוח אשרת העבודה, בהנחה ההגיונית שתרצה/תיאלץ לגור קרוב למקום העבודה.... אין לגרמנים שום סיבה לאשר לך לשהות שם כשאישור העבודה שלך הוא ספרדי. (ושוב מבריטניה: כשמאשרים לך שהיה, אתה מקבל מהמדינה חינם ביטוח בריאות ממלכתי, חינוך לילדים, וכו'. למה שמדינה תשקיע בך כשאת המיסים אתה משלם במדינה אחרת?) אז נכון שיש איחוד (ואין קשר להסכם שנגן), אבל אירופה לא הפכה למדינה אחת בעקבות האיחוד. מי שאינו תושב או אזרח צריך להתמודד עם כל מדינה בנפרד. בקיצור, מה שאתה מתאר נשמע לא מעשי.

למעלה