עבודה בנורווגיה

Oren1314

New member
עבודה בנורווגיה

שלום רב לכולם
לא מזמן חזרתי מטיול בנורווגיה ופשוט נשארתי ללא מילים
בזמן הטיול שלי שם שמעתי לא פעם על ישראלים שעזבו את הכל בישראל
ועברו לגור בנורווגיה ולעבוד שם ( לא מכירות ועגלות והתחום הזה)

אשמח אם למישהו יש מידע ויכול לעזור לי בתשובות לכך

בקר12

New member
ממה בדיוק נשארת ללא מלים?

מחצי שנה של לחיות בחושך? (אה שכחתי שהיית בחצי המואר של השנה)
לזה דוקא יש טיפול.
לגבי הגירה, אז אם אין לך דרכון אירופי זה כנראה נעשה הרבה יותר קשה ויקר אלא אם כן אתה הייטקיסט עם מקצוע מבוקש.

Oren1314

New member
נורווגיה

שלום ידידי
הייתי שם 11 ימים אומנם בקיץ (אם אפשר להגיד שזה קיץ)
אני עדיין מתקשה למצוא את המילים לתאר כמה נהנתי שם

ב11 הימים האלו תאמין לי או לא, הראש שלי היה רק בעניין של להנות ולנקות את הראש.
לרוב תמיד נזכרים בדאגות שיש בבית ובדברים שצריך לעשות שחוזרים.
הכל שם התחבר לי ופשוט הצלחתי להתנתק מהכל !
בתור אחד שגר שם אתה יודע שכאשר אתה פותח את החלון והנוף שמתגלה מולך פשוט משכיח הכל.

חצי שנה חושך יש לנו גם פה במדינה , היום כבר ב5 בערב חשוך ואתה לא מספיק לעשות כלום.

אני לא הייטקיסט אומנם
אבל אני מגיע ממקצוע התעופה .

אני בטוח שנורבגי שנסע לשבוע בארץ

נורבגי שנסע לשבוע לים המלח בארץ באמצע החורף ונהנה גם נשאר ללא מילים.

forglemmigej

New member
באמת נורבגיה יפה

האם יש לך אזרחות של אחת ממדינות האיחוד אחרת זה קצת קשה אם כי לא בלתי אפשרי לגמרי.
מה זאת אומרת שמעת על ישראלים האם פגשת אחד כזה ,עדות שמיעה לא נחשבת.
אי אפשר סתם להגר לאף מדינה היום בלי כל התנאים המוקדמים באירופה זה בראש ובראשונה אזרחות מקומית שתאפשר לך בכלל להתישב במקום מסוים ביבשת ,אבל זה כמובן לא מספיק צריך גם שפה ומקצוע שיבדיל אותך מאחרים, יש עכשו משבר כלכלי ורבים רבים מחוסרי עבודה . בנורבגיה אמנם אין משבר יש להם ברוך השם נפט לעוד עשר שנים טובות ומבורכות אבל אולי ישחק לך המזל ותוכל למצוא משהו.
אגב כל מיני ישראלים שעזבו הכל ובאו להתישב במדינות אירופה זה משהו ששיך אולי לשנות השבעים-שמונים של המאה הקודמת היום בכלל אין מצב.

MayFebruar

New member
היי

דבר ראשון, כמו שאמרו לך לטייל זה לא כמו לגור. לא כולם פה גרים בחורים נידחים בפיורדים עם נוף... יש כאן גם הרבה ערים עם נוף לא משהו.
דבר שני, אכן יותר קל למצוא עבודה עם דרכון אירופאי. אבל, אם אתה רציני, אתה יכול לחפש עבודה בכל מני אתרים בנט. בנורבגיה יש כל מני חברות כוח אדם לדוגמא: manpower, kelly service אפשר גם לבדוק בלשכת העבודה הנורבגית NAV.no. בכל האתרים של הסוכניות שכתבתי יש אפשרות לחפש עבודות באנגלית.
אם יש לך חשבון בנק מכובד, אתה יכול להגיע לכן ולהתחיל לחפש אבל שים לב שאתה יכול לשהות בנורבגיה רק 3 חודשים עם דרכון ישראלי. אבל בכנות, לא הייתי ממליצה על זה. עדיף למצוא עבודה קודם.

MayFebruar

New member
זה תלוי כמובן איזו אזרחות יש לך

אבל אם את מוצאת עבודה אז את מקבלת ויזת עבודה.
אם מחפשים בזמן ששוהים בנורבגיה אז יש כמובן חוקים כמה זמן מותר להישאר ולחפש עבודה.

יעלי9

New member
או.קיי. מנסה שוב, בשביל אורן

לאורן יש אזרחות ישראלית למיטב הבנתי.
נגיד שאורן מוצא עבודה בנורבגיה - כלומר, הוא מתאים לתפקיד והמעסיק ישמח להעסיק אותו אבל כנראה לא מוכן "להתאבד" בשבילו בנבכי הבירוקרטיה.
כמה קשה להוציא אישור עבודה לעובד זר בנורווגיה?
מה הסיכוי שאורן יוכל באמת לעבוד באופן חוקי?

forglemmigej

New member
נראה די חלש הסיכוי

נורבגיה אמנם לא באיחוד אבל יש להם אותם הסכמים כאילו הם בו.
מדינות אירופה אינן מדינות הגירה את זה כולם יודעים.

בקר12

New member
אני דוקא הבנתי את השאלה המקורית שלך

זה היה בשביל המומחית שגרה בנורווגיה.
מעניין אם יש לה בכלל מושג.

MayFebruar

New member
אם המעסיק מקבל את אורן לעבודה

אז כמובן שהמעסיק יודע מה התהליך להוציא לאורן אישור עבודה, אחרת הוא לא היה מקבל אותו, לא? זה משהו שאני בטוחה שכל מעסיק שוקל לפני שהוא בוחר לקבל עובד זר.
כל עוד לאורן אין עבודה בנורבגיה עם מעסיק שמוכן להתעסק עם הביוקרטיה, לא תהיה לו אפשרות לעבוד באופן חוקי.
מקבלים ויזת עבודה -רק- אם קיבלת עבודה.

(סליחה, חשבתי שזה היה ברור בתגובה הקודמת.)

למעלה